به گزارش خبرنگار بازار، با فرا رسیدن فصل تابستان و رسیدن میوه های خوش رنگ و لعاب همچون زردآلو (رقم های زود رس، رزی و پیوندی عسگر آباد و ...) و آلوی قرمز و زرد در باغات قاضی جهان، باغداران و تولید کنندگان صنعت خشکبار محصولات خود را به قیصی و برگه زردآلو تبدیل و فرآوری می کنند و در بازار های داخلی و خارجی به فروش می رسد.
این کار از دیر باز به صورت سنتی در باغات زردآلوی قاضی جهان بوده است و سابقه بالای ۵۰۰ ساله را دارد.
این روستا یکی از بزرگترین مراکز تولید خشکبار در کشور است که خشک کردن میوه ها، شرایط و طرز تهیه خاصی دارد و به صورت مرحله ای انجام می شود. محصولات بعد از خشک شدن و پاکسازی، روانه بازارهای جهانی شده و طعم خوشمزه ای نیز دارد.
نبود صنایع تکمیلی و مدرن در این منطقه باعث شده تا آلوها و زردآلودهایی که قیمت های نجومی داشته و قیصی و برگه آن به صورت خشک قیمت چند صد هزار تومانی دارد، در کنار جاده آذرشهر- قاضی جهان دپو شده و به صورت سنتی و غیربهداشتی خشک شود که باعث کاهش کیفیت محصول نهایی می شود.
ایجاد صنایع تبدیلی در بزرگترین مرکز تولید خشکبار شمال غرب کشور جزو اصلی ترین مطالبات مردم این منطقه است و آنها از مسئولان امر می خواهند تا توجه ویژه ای به اقتصاد ارزآور خشکبار داشته باشند.
البته ناگفته نماند همه ساله نبود صنایع تبدیلی و بستهبندی مناسب بازار فروش میوههای تابستانی را در آذربایجان شرقی با چالش مواجه میکند.
نظر شما