عبدالرضا سنگاری در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به اهمیت طرح های آبخیزداری گفت: تقویت سفره های آب زیرزمینی، حفاظت خاک، کنترل فرسایش و رسوب، کنترل سیلاب و روان آب های سطحی از جمله آثار و فواید اجرای طرح های آبخیزداری است.
وی با بیان این که هر هکتار عملیات آبخیزداری میزان فرسایش خاک را دو تن در هکتار کاهش می دهد، افزود: همچنین اجرای طرح آبخیزداری چهار تن در هکتار رسوب را کنترل خواهد کرد.
وی با عنوان اینکه به ازای هر هکتار کار آبخیزداری ۱۲۰ کیلوگرم افزایش علوفه و پوشش گیاهی را شاهد خواهیم بود، تصریح کرد: همچنین اجرای این طرح سبب جمع آوری سرشاخه و تنه درختانی که براثر سیلاب در سطح رودخانه قرار می گیرند، می شود.
مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری غرب مازندران اساس کار اصلاح آبخیزها را کاهش عوامل مخرب و تقویت نیروهایی دانست که در حفظ تعادل اکولوژیکی آبخیز موثر هستند و ادامه داد: عمده ترین عوامل مخرب شامل شدت بارندگی، شیب زمین، حساسیت خاک نسبت به فرسایش است.
مدیرکل منابع طبیعی مازندران یادآور شد: حفظ و گسترش عرصه های منابع طبیعی در راس برنامه های آبخیزداری قرار دارد و عملیات مکانیکی شامل بند سنگی گابیونی، ملاتی، بتنی مشبک یا سرشاخه گیری است که کنترل سیلاب وروان آب ها از اهداف اجرای آن است.
نظر شما