به گزارش بازار، براساس آخرین آمار منتشر شده از سوی اداره کل هواشناسی استان میانگین بارندگی های امسال ۲۹۷ میلیمتر بوده که ۵۶۶ میلیمتر کمتر از مدت مشابه پارسال است به عبارت دیگر در حالی که زمان اصلی بارش باران سپری شده تنها ۴۹ درصد از بارندگی های سالیانه محقق شده است.
در گذشته پس از بندر انزلی، کهگیلویه وبواحمد در رتبه دومی بارش های کشورمان قرار داشت اما سال زارعی امسال این استان با کمبود اساسی بارش ها مواجه شده است.
بیشترین کمبود بارش ها نسبت به میانگین بلند مدت در شهرهای لیکک (مرکز شهرستان بهمئی) ۱۷۱.۸و دوگنبدان(مرکز شهرستان گچساران) ۱۶۱گزارش شده است که این آمار گویای عمق حکایت خشکسالی در کهگیلویه و بویراحمد است.
کارشناسان حوزه آب کهگیلویه و بویراحمد با یادآوری اینکه به دنبال کم بارانی های سال زراعی جاری در سطح چاه ها و سفره های زیرزمینی استان کاهش یافته و شرایط برای تنش آبی فراهم شده تاکید می کنند که مشترکان برای عبور از کم آبی های امسال مصرف خود را مدیریت کنند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه با استعلام های گرفته شده از شهرستان های استان پیش بینی می شود که ۱۱۸ روستا و هشت شهر استان دچار تنش آبی شود بر ضرورت مدیریت مصرف آب از سوی مشترکان تاکید کرد.
رضا رضایی افزود:یاسوج، دهدشت، دوگنبدان، مارگون، سرفاریاب،مادوان ، لنده و باشت از جمله شهرهایی هستند که با تنش آبی مواجه خواهند شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه تنش آبی معمولا از ابتدای خرداد خود را نشان می دهد و تا پایان مهرماه ادامه خواهد داشت، افزود: روستاهای دارای تنش آبی با استفاده از هفت دستگاه تانکر آبرسانی سیار خواهند شد.
نظر شما