به گزارش بازار، سید علی معتمدیپور اظهار کرد: تا رسیدن آب به زمینهای کشاورزی منطقه با جدیت پای کار هستیم و با تامین اعتبار لازم به زودی این مهم، محقق خواهد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد افزود: مطالعات سد کوهبرد از سال ۸۹ و عملیات اجرایی این سد از سال ۹۱ آغاز شد و البته ظرف این سال ها تلاش های زیادی برای اجرای این سد انجام شد.
وی تصریح کرد: یکی از مهمترین چالش های موجود ظرف این سال ها و برای کند شدن روند اجرا کمبود و محدودیت های اعتباری و البته وجود برخی معارضان محلی برای تملک اراضی بود.
وی یاداور شد: حتی این مشکلات و چالش ها باعث شد که در مقطعی این پروژه تعطیل و یا روند اجرای ان به کندی پیش برود و به طوری که در طول ۱۰ سال و تا سال ۱۴۰۰ فقط ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت.
وی ادامه داد: بعد از آن با تزریق اعتبار، عملیات تکمیل بدنه سد شدت گرفت و در نهایت در سال ۱۴۰۲ بدنه سد تکمیل و آبگیری شد.
معتمدیپور گفت: احداث سد، زمانبر و هزینهبر است و زحمات زیادی از ابتدا تاکنون در این پروژه انجام شد و اکنون نیز انتقال آب این سد و اجرای آبیاری تحت فشار در اراضی کشاورزی زیردست آن در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه اقدامات خوبی بعد از تکمیل بدنه سد انجام شده است، تصریح کرد: برخی کارها ممکن است به چشم نیاید،
وی گفت: در فاصله سالهای ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ همه مطالبات کشاورزانی که زمین آنها به تملک سد درآمده بود، به جز یک مورد که مدارکش تکمیل نشده، پرداخت شده و این اقدام هم لازم بود هم بخش عمدهای از کار بود.
معتمدیپور ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات پرهزینه برای رساندن آب این سد به اراضی کشاورزی، اجرای خط انتقال ۱۲ کیلومتری است که لولهها و اتصالات حدود پنج کیلومتر از آن خریداری و در انبار دپو شده است.
وی گفت: برای احداث پمپاژ و تامین برق و دیگر اقدامات لازم به ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
معتمدیپور با بیان اینکه شبکهگذاری در سطح اراضی کشاورزی و اجرای شبکه ۴ از محل اعتبارات ملی است، گفت: در این زمینه مشکلی نداریم ولی به دلیل اینکه اگر این سیستمها و شبکهها قبل از اجرای خط انتقال و پمپاژ و قبل از پوشش سبز اراضی، اجرا شود هم نگهداری آنها مشکلساز خواهد شد و هم فرسوده خواهند شد بنابراین اولویت اصلی اجرای خط انتقال آب و پمپاژ و تامین برق آن است که برای این مهم نیز اقداماتی انجام شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: با شرکت آب و خاک کشور و بسیج سازندگی برای تکمیل این پروژه رایزنیهایی شده و آنها نیز از محل پروژه بازدید و در روزهای آینده یا یکی از این دو نهاد یا هر دو با تقسیم کار، آب را به اراضی کشاورزی مردم میرسانند.
وی تاکید کرد: در صورت توافق نهایی ادامه عملیات آبرسانی به اراضی کشاورزی از سر گرفته خواهد شد.
نظر شما