به گزارش بازار، احسان جهانیان روز یکشنبه در نخستین جلسه شورای اطلاع رسانی استان بوشهر در سالجاری افزود: مقدمات استقلال برق بوشهر از فارس فراهم شده است و باتوجه به موافقت وزارت نیرو طی روزها یا ماه آینده این مهم انجام خواهد شد.
وی با اشاره به ظرفیت تولید یکهزار مگاوات برق در واحد یک نیروگاه اتمی بوشهر یادآور شد: فازهای دوم و سوم نیروگاه اتمی بوشهر نیز هر کدام با ظرفیت ۱۰۵۷ مگاوت در دست ساخت است .
جهانیان با اشاره به ناترازی موجود در زمینه انرژی تصریح کرد: اگر دهها نیروگاه مشابه بوشهر به عنوان سوخت پاک ساخته شود نه تنها در تولید برق خودکفا خواهیم شد بلکه صادر کننده برق نیز خواهیم شد.
معاون استاندار بوشهر ادامه داد: اگر فرایند تولید انرژی در نیروگاه اتمی بوشهر به صورت عمومی برای کل ملت ایران توضیح داده شود نه تنها آورده سیاسی برای کشور دارد بلکه انجام این مهم به عنوان یک مطالبه عمومی نیز پیگیری می شود.
وی افزود:هم اینک در کشور روسیه ۷۱ نیروگاه ، فرانسه ۱۰۰ و امریکا ۱۰۲ نیروگاه تولید برق هسته ای وجود دارد و جهان به این جمع بندی رسیده که تا ۲۵ سال آینده تعداد نیروگاه های هسته ای از ۴۰۰ به ۱۵۰۰ نیروگاه افزایش یابد.
جهانیان با بیان اینکه چرا ملت ایران باید تحت فشار تحریم ها از این ظرفیت محروم شود گفت: هم اینک آب شیرین کن نیروگاه اتمی بوشهر با ۷۵ هزار متر مکعب تولید روزانه در دست ساخت است و با بهره برداری از آن نه تنها آب مورد نیاز استان تامین می شود بلکه صادر کننده آب نیز خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه آب از جمله مسایل اولویت دار استان بوشهر است ادامه داد: ما یک سری مسایل کلان و کلیدی در سطح استان داریم که اگر در دستور کار شورای اطلاع رسانی قرار گیرد بهره آن را بجای یک دستگاه خاص نصیب همه مردم می شود.
جهانیان افزود: براساس آمار موجود در سطح ملی میزان بارش باران در سال زراعی جاری نسبت به مدت مشابه ۴۲ درصد کاهش بارندگی است و آورد آب رودخانه ها نیز ۴۰درصد کمتر شده است.
وی گفت: این درحالی است که مخازن سد که توامان آب شرب و کشاورزی را تامین می کند به ۲۰درصد مبتلا شده است و وضعیت استان در شاخص های آبی وخیم تر است.
معاون استاندار بوشهر یادآور شد: تابستان گرم و کم آبی نیز در پیش داریم و نقش ما در شورای اطلاع رسانی برای کمک به حل این مساله باشد با تاکید بر امید آفرینی مهم است.
جهانیان افزود: باید با راه اندازی پویش وضعیت موجود منابع آبی در بخش های مختلف موضوع را به گونه ای تبیین کرد که مردم مدیریت مصرف را از منازل خود شروع کنند.
وی ادامه داد: وقتی موضوعی خیر عمومی داشته باید و همه مردم ذینفع هستند همه دستگاهها باید در آن مشارکت داده شوند .
این مقام مسوول گفت: موضوعات مربوط به آب فقط توسط دستگاه تخصصی نباید مطرح شود بلکه همه دستگاهها با مشارکت در فرهنگ سازی و آگاهی بخشی وضعیت موجود را تشریح کنند.
جهانیان افزود: مساله مدیریت آب استانی نیست و ملی است و موضوعات مرتبط با آن در سطح ملی باید حل شود .
وی اضافه کرد: شورای عالی آب تصمیم می گیرد که آب از چه سرچشمه ای با چه میزانی به چه استانی انتقال داده شود و از اختیارات حتی استانداران نیز خارج است.
معاون استاندار بوشهر گفت: حتی موضوع برنامه زمان بندی خاموشی برق نیز ملی شده است و مدیریت قطع و وصل برق در استان امکان پذیر نیست .
جهانیان افزود: ظرفیت شورای اطلاع رسانی استان برای تیین این مسایل باید بکار گرفته شود و از این ظرفیت ها استفاده شود.
وی یادآور شد: باتوجه به کاهش میزان بارندگی و وضعیت سفرهای زیر زمینی آب استفاده از ظرفیت آب شیرین کن ها گامی موثر برای تامین آب مورد نیاز است.
معاون استاندار بوشهر اضافه کرد: این مسایل باید در قالب برگزاری ارودهای راهیان پیشرفت با حضور فعالان اجتماعی، اهل قلم، گروهای های مرجع در شبکه های مجازی و رسانه ها اطلاع رسانی شود.
جهانیان ادامه داد: باید اول کلان مساله ها در استان شناسی شود و براساس خیر کثیر داشتن برای استان اولویت بندی شود و با استفاده از ظرفیت شورای اطلاع رسانی مسایل تبیین شود.
وی بااشاره به اینکه خط اطلاع رسانی امید آفرینی برای مردم باید در پیش گرفته شود گفت: بهترین شرایط حق مردم است و بایستی همه ما برای تحقق آن تلاش کنیم اما دنیا نیز در برخی موضوعات با چالش روبرو است و باید بدرستی موضوعات مطرح شوند.
معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استانداری بوشهر افزود: در شرایطی که کشور در بدترین تحریم ها قرار داشته است دستاوردهای ارزشمندی توسط متخصصان داخلی کسب شده است که باید تبیین شود.
جهانیان اضافه کرد: سیاست خارجی کار خودش را دارد انجام می دهد و انشاالله که گشایش های برای مردم اتفاق بیفتد اما سیاست داخلی که برعهده ما است امید آفرینی برای مردم با وضع موجود است.
وی افزود: فارغ از اینکه چه اتفاقی در سیاست خارجی رقم بخورد اگر همین پیشرفت های داخلی بدرستی تبیین شود و وضعیت موجود نسبت به ۱۰ سال گذشته مقایسه شود موفقیت ها نمایان است .
نظر شما