بهگزارش بازار، حسین برزگر روز شنبه در گفتوگویی رسانهای با موضوع آب، کشاورزی، فرصتها و تهدیدها تاکید کرد: بارشهای این استان ۳۸ درصد کاهش داشته است و ثبت ۲۱۸ میلیمتر کاهش نسبت به میانگین مدت مشابه را نشان میدهد که متاسفانه این موضوع در حوضه زایندهرود حادتر و شدیدتر است.
وی با اشاره به بحران خشکسالی در حوضه زایندهرود افزود: توزیع عادلانه آب مهمترین مطالبه کشاورزان چهارمحال و بختیاری است و در این راستا توجه به الگوی کشت مناسب در سایر نقاط دیگر نیز ضروری است.
برزگر در خصوص وضعیت منابع آبی و چالشهای پیشروی کشاورزان این استان در حوضه زایندهرود تصریح کرد: چهارمحال و بختیاری استانی کشاورزی و دامپروری است و بیش از ۴۰ درصد اشتغال و اقتصاد آن وابسته به بخش کشاورزی است، از این رو تامین امنیت غذایی کشور اهمیت ویژهای دارد.
رییس سازمان جهادکشاورزی استان اظهار داشت: از ۲۵۰ هزار هکتار زمینهای کشاورزی حوضه زایندهرود کمتر از ۱۳ درصد زمینهای آبی برابر ۳۵ هزار هکتار در چهارمحال و بختیاری قرار دارد.
وی با اشاره به رتبه دوم کشوری چهارمحال و بختیاری در اجرای سامانههای نوین آبیاری گفت: هماکنون افزونبر ۶۰ درصد زمینهای آبی کشاورزی این استان مجهز به سامانههای نوین آبیاری شدهاند.
برزگر تاکید کرد: در بخش باغات زایندهرود که بیشتر در حاشیه رودخانه قرار دارد نیز بیش از ۸۵ درصد باغات چهارمحال و بختیاری مجهز به سامانههای نوین آبیاری (قطرهای) است و بازدهی آبیاری بالایی دارد.
وی توزیع عادلانه آب را مهمترین مطالبه کشاورزان چهارمحال و بختیاری دانست و افزود: باید هر میزان آبی که در دسترس است، بهصورت عادلانه بین ذینفعان توزیع شود.
برزگر به اهمیت تغییر الگوی کشت و جایگزینی محصولات پُرآببَر با محصولات کمآببَر مانند بادام در چهارمحال و بختیاری اشاره و اضافه کرد: وزارت جهادکشاورزی در برنامه اصلاح الگوی کشت، این موضوع را مد نظر قرار داده است.
وی گفت: تمامی طرحهای توسعه کشاورزی در چهارمحال و بختیاری دارای مجوزهای قانونی است و هیچ طرح غیرقانونی در این زمینه وجود ندارد.
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری به تطبیق کشاورزان با شرایط کمآبی اشاره و تاکید کرد: اصلاح الگوی کشت، استفاده از ارقام زودرس، محدود کردن کشت محصولات آببر، توسعه گلخانهها و کشتهای متراکم، مدیریت آب سبز، توسعه دیمزارها، استفاده از ماشینآلات نوین خاکورزی حفاظتی، توسعه روشهای نوین آبیاری تحت فشار و افزایش بهرهوری فیزیکی و بازدهی آبیاری از راهکارهای مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی است که میتوان با اجرای آنها تولید بیشتری با منابع آب کمتر داشت.
وی با تاکید بر توسعه دامپروری و طرحهای اقتصادی متراکم برای افزایش ارزش افزوده بخش کشاورزی افزود: این موارد مجموعهای از اقدامات زیربنایی و مدیریتی است که میتواند در این زمینه کمککننده باشد.
برزگر نوسانات ارزی، جنگ تعرفهای و تورم در اروپا را از دیگر چالشهای اساسی بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۴ اعلام و تصریح کرد: این عوامل واردات نهادههای کشاورزی را بهعنوان پیشنیازهای این بخش تحت تاثیر قرار میدهد.
نظر شما