به گزارش بازار، رضا بنازاده روز چهارشنبه به مناسبت روز ملی فناوری هستهای در گفت وگو با خبرنگاران افزود: در سال ۱۴۰۳ با وجود اوج مصرف برق در تابستان و زمستان، نیروگاه اتمی بوشهر با موفقیت به تعهدات تولیدی خود عمل کرد و برق تولیدی را به شبکه سراسری کشور تزریق کرد.
وی تصریح کرد: تولید برق در سال ۱۴۰۳ طبق برنامه و هماهنگی با مدیریت شبکه برق کشور انجام شد و در آغاز سال ۱۴۰۴ نیز آمادگی مجدد برای تولید حداکثری در ماههای تیر و مرداد در دستور کار قرار گرفته است.
بنازاده با بیان اینکه تمام عملیات بهرهبرداری این نیروگاه بهطور کامل توسط نیروهای داخلی انجام میشود، یادآورشد: هیچ نیروی خارجی در فرآیند بهرهبرداری دخیل نیست و استقلال کامل در حوزههای فنی، بهرهبرداری و تعمیرات به دست آمده است.
وی افزود: در حال حاضر بیش از ۳۰۰ نفر در حوزه بهرهبرداری، ۶۰۰ نفر در بخش تعمیرات و نگهداری و حدود ۱۰۰ نفر نیز در پشتیبانی فنی مشغول به کار هستند، این نیروها در چارچوب برنامهای منظم آموزش دیده و به دانش لازم دست یافته اند.
بنازاده از آغاز فرآیند جذب نیروی انسانی برای واحدهای دوم و سوم نیروگاه خبر داد و گفت: این فرآیند شامل آزمون کتبی، روانشناسی، ارزیابیهای عمومی و آموزش تخصصی است که بهطور کامل در مرکز آموزش نیروگاه و بدون نیاز به اعزام به خارج از کشور انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت تولید برق واحد یک نیروگاه ۱۰۰۰ مگاوات و ظرفیت واحدهای دوم و سوم هر یک یکهزار و۵۷مگاوات است، افزود: این سه واحد مجموعاً میتوانند تا ۳۳۰۰ مگاوات برق تولید کنند.
رئیس نیروگاه بوشهر تأکید کرد: تولید ایمن، مطمئن و پایدار برق با رعایت کامل الزامات بینالمللی در اولویت قرار دارد. این نیروگاه تحت نظارت نهادهایی نظیر سازمان انرژی اتمی ایران، آژانس بینالمللی انرژی اتمی و انجمن بینالمللی بهرهبرداران نیروگاههای اتمی قرار دارد و تاکنون در تمامی ارزیابیها عملکرد مطلوبی داشته است.
بنازاده گفت: نیروگاه اتمی بوشهر تاکنون بیش از ۷۱ میلیارد کیلووات ساعت برق تولید کرده و در سال حدود ۷ میلیون مگاواتساعت برق به شبکه سراسری تحویل میدهد که این میزان بهویژه در پیک مصرف تابستان و زمستان نقش مؤثری در پایداری شبکه داشته است.
وی با اشاره به مزیتهای زیستمحیطی نیروگاه بوشهر افزود: این نیروگاه هیچگونه گاز آلاینده یا محصولات احتراقی تولید نمیکند و بهعنوان یک انرژی پاک همواره مورد تایید نهادهای زیستمحیطی داخلی و بینالمللی قرار گرفته است.
رئیس نیروگاه اتمی بوشهر همچنین با اشاره به اهمیت فزاینده انرژی هستهای در جهان گفت: با کاهش منابع فسیلی و تشدید بحران گرمایش زمین، سهم انرژی هستهای در تولید جهانی برق باید از ۱۰ به ۲۰ درصد تا سال ۲۰۵۰ افزایش یابد و ایران نیز با توسعه نیروگاههای جدید، در مسیر تحقق این هدف گام برمیدارد.
نظر شما