به گزارش بازار، با گسترش تظاهرات اعتراض آمیز در ترکیه به ویژه استانبول، این شهر در التهاب شدیدی به سر می برد. این در شرایطی است که اساسا دولت ترکیه برگزاری تجمعات را ممنوع اعلام کرده است.
موج اعتراضات ناشی از بازداشت اکرم امام اوغلو شهردار استانبول در سراسر ترکیه به ابعاد بیسابقهای رسیده و پس از متهم شدن این جدی ترین رقیب انتخاباتی اردوغان به فساد مالی و انتقال او به زندان مرمره، وکلایش اعلام کردند که نسبت به حکم زندان درخواست تجدیدنظر خواهند کرد. این در حالی است که اکرم امام اوغلو در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس متعهد شد که تسلیم نشود و از حامیانش خواست امید خود را از دست ندهند و ناامید نشوند.
اکرم امام اوغلو شهردار استانبول گفت: دست در دست هم این لکه سیاه را از دموکراسی در کشور خود پاک خواهیم کرد و تن نخواهم داد و اوضاع خوب خواهد شد.
در همین حال، «دیلیک کایا» همسر اکرم امام اوغلو به مسئولان هشدار داد که سخت بازخواست خواهند شد.
علیرغم ادامه روند محاکمه، بیش از سیزده میلیون شهروند ترکیه از پانزده میلیون رای رای دهنده، همبستگی خود را با امام اوغلو برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۸ در چارچوب انتخابات مقدماتی که توسط حزب جمهوری خواه خلق مخالف برگزار شد، اعلام کردند. به گفته «اوزگور اوزیل» رئیس حزب جمهوری خواه خلق، «هرچند اکرم امام اوغلو در راه زندان است، اما به سمت ریاست جمهوری نیز گام برمی دارد.»
با افزایش درخواست ها برای تظاهرات، مقامات ترکیه از پلتفرم ایکس خواستند تا بیش از هفتصد حساب متعلق به مخالفان را مسدود کند، اما این پلتفرم اقدام دولت ترکیه را غیرقانونی دانست.
نظر شما