به گزارش بازار، رای الیوم با اشاره به تحولات امنیتی جاری در سوریه نوشت: سه ماه بیشتر از سقوط نظام بشار اسد نگذشته که نظام جدید سوریه در معرض یک آزمون برای میزان توان امنیتی و نظامی خود در این کشور و توان برقراری امنیت و ثبات قرار گرفته است.
این منبع افزود: نکته قابل توجه این است که شهر لاذقیه از کنترل دولت جدید خارج شد و تا لحظه تهیه این گزارش، دولت جدید سوریه تمام نیروهایی را که در اختیار دارد روانه این منطقه کرده تا با افسران و سربازان ارتش سابق سوریه بجنگند. دیده بان حقوق بشر سوری از کشته شدن بیش از هفتاد نفر خبر داد و اینکه شهر لاذقیه از کنترل دولت جدید خارج شد و نیروهای نظامی جولانی عازم لاذقیه شدند و گفته اند که موفق به مهار حمله شده اند.
این رسانه ادامه داد: سئوالات زیادی مطرح است در این باره که این حمله سنگین و بی سابقه علیه نظام جولانی تصادفی بوده یا هماهنگ شده است؟ به نظر می رسد که هماهنگی میان گروه های وابسته به نظام اسد و در راس آنها گروه تحت فرماندهی «سهیل الحسن» برقرار است، زیرا حملات و کمین ها همزمان بوده و به نظر می رسد که هدف حمله، سیطره بر مراکز دولتی بوده، در دمشق نیروهای دولت جدید سوریه نیز از بیم رخدادی که ارکان نظام جدید را به لرزه درآورد، به تکاپو افتاده اند.
رای الیوم اضافه کرد: نقطه تمایز این حمله، طبق نظر تحلیلگران که به حمله روز پنجشنبه یا شب بازپس گیری حکومت بشار اسد، معروف شده، شدت آن است زیرا از سلاح های سنگین استفاده و سبب اعمال منع تردد از سوی مقامات جدید سوریه شده است.
این رسانه با طرح این سئوال که حامی تسلیحاتی این حملات چه کسی بوده است؟ نوشت: مشخص نیست که روسیه در آن دست داشته یا نه، زیرا مسکو از ارائه هرگونه واکنشی درباره این حمله خودداری کرده است. گزارش های رسانه ای زیادی از اطلاع بشار اسد از این حمله حکایت دارد.
بر اساس این گزارش، جو ویلسون عضو کنگره آمریکا در این باره مدعی شد: «خونریز به دنبال بازپس گیری حکومتش در سوریه است. او هم اکنون در مسکو پنهان شده و مورد حمایت روسیه است»، اگر این ادعاهای ویلسون صحت داشته باشد، یعنی روسیه به رئیس جمهور سابق و در تبعید سوریه اجازه فعالیت سیاسی داده و به نظر می رسد که مذاکراتش با نظام جدید تضمین کننده بقای نفوذش در سوریه در درار مدت نبوده است.
این رسانه نوشت: در عرصه میدانی جنگ علیه نظام سوریه را چه کسی به پیش می برد؟ گزارش ها حاکی از آن است که برخی فرماندهان نظامی عملیات را مدیریت می کنند که بارزترین آنها سرتیپ معروف «غیاث دلا» فرمانده لشکر ۴۲ معروف به «نیروهای الغیث» ارتش سوریه و از بارزترین فرماندهان نظام بشار اسد است.
به گزارش این منبع، یک منبع امنیتی هم به شبکه الجزیره گفت که شورای نظامی تشکیل شده از سوی سرتیپ غیاث دلا در عرصه میدانی پیشروی و ائتلاف هایی با فرماندهان سابق ارتش سوریه برقرار کرده است. غیثا دلا با «محمد محرز جابر» فرمانده معروف متحد شده است.
رای الیوم نوشت: صحنه هایی از اعدام های میدانی علویان در لاذقیه منتشر شده و نیروهای جولانی نیز به آن اذعان و آن را اقدامی فردی قلمداد کرده اند. دیده بان حقوق بشر سوری نیز از اعدام ۵۲ علوی به دست نیروهای جولانی در شهرک الشیر و المختاریه در حومه لاذقیه خبر داد و آن را مستند به فایل های ویدئویی و شاهدانی عینی نزدیک به قربانیان دانست.
نظر شما