۱۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۵:۴۱
شروع نزاع‌های داخلی در سوریه| نقشه‌های ترکیه برای حفظ ثبات در سوریه نقش بر آب شد

شروع نزاع‌های داخلی در سوریه| نقشه‌های ترکیه برای حفظ ثبات در سوریه نقش بر آب شد

اعتراضات مسالمت‌آمیز مردم جبله در واکنش به اخراج بی‌رویه کارمندان آغاز شد.

به گزارش بازار، بنا بر گزارش‌های منابع محلی، اعتراضات مسالمت‌آمیز مردم جبله در واکنش به اخراج بی‌رویه کارمندان آغاز شد. این اعتراضات که در ابتدا مسالمت‌آمیز به نظر می‌رسید، با دخالت نیروهای نظامی تحریرالشام به درگیری‌هایی گسترده منجر شد که حالا از کنترل دولت موقت سوریه خارج شده است.

بنا به گزارش رسانه‌ها، تنش‌ها به سرعت به دیگر شهرهای سوریه کشیده شده و درگیری‌های شدیدی میان گروه‌های مقاومت اسلامی و نیروهای تحریرالشام در مناطق لاذقیه و طرطوس در جریان است.

در همین حال، شورای نظامی آزادسازی سوریه به ریاست سرتیپ «غیاث سلیمان دلا» اعلام موجودیت کرده است. این شورا در نخستین بیانیه خود، اهداف تشکیل را چنین بیان کرده است: «آزادسازی سراسر خاک سوریه از اشغال گروه‌های تروریستی و خارجی، سرنگونی حکومت کنونی و انحلال نهادهای سرکوبگر آن، دفاع از جان و مال شهروندان، بازسازی نهادهای دولتی بر اساس اصول ملی و مردم‌سالار، فراهم کردن شرایط برای بازگشت آوارگان به وطن و ساخت سوریه‌ای یکپارچه و مستقل بر اساس رعایت حقوق بشر و عدالت.»

در تحولات میدانی، نیروهای مقاومت سوریه در لاذقیه به فتوحات قابل توجهی دست یافته و درگیری‌های شدیدی با عناصر تحریرالشام در این منطقه در جریان است. به گزارش منابع سوری، درگیری عناصر وابسته به شورشیان حاکم بر دمشق با مردم استان لاذقیه تاکنون به کشته شدن ۱۰ تن از نیروهای امنیتی شورشیان منجر شده است.

در واکنش به این تحولات، رژیم جولانی برای کنترل میدان، حملات راکتی و هوایی را آغاز کرده است. هم‌زمان، نیروهای نظامی ترکیه از ساحل سوریه وارد این کشور شده‌اند تا از حکومت دست‌نشانده خود حمایت کنند. برخی منابع گزارش داده‌اند که الجولانی، رهبر تحریرالشام، از اردوغان درخواست کرده است که با نیروی هوایی خود به مناطق علوی‌نشین حمله کند.

در پی شدت گرفتن درگیری‌ها، اداره امنیت کل سوریه از برقراری حکومت نظامی در لاذقیه از ساعت ۱۰ شب تا ۱۰ صبح فردا خبر داده و تمامی رفت‌وآمدهای غیرمجاز را ممنوع اعلام کرده است. همچنین گزارش‌هایی از اقدام نیروهای جولانی در پخش سلاح گرم میان غیرنظامیان وهابی برای مقابله با علویان منتشر شده است.

در واکنش به این تحولات، شورای عالی اسلامی علوی‌های سوریه بیانیه‌ای صادر کرده و خواستار توقف حملات علیه مناطق مسکونی در الدعتور، طرطوس و جبله شده است. این شورا همچنین از مردم سوریه خواسته است با برگزاری یک خیزش مسالمت‌آمیز، از برادران خود در این مناطق حمایت کنند و در عین حال تأکید کرده که این تظاهرات باید با حفظ حکمت و سر دادن شعارهای ملی همراه باشد.

کد خبر: ۳۳۰٬۰۲۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha