۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۵
تغییر کاربری های غیرمجاز مراتع موجب فرساش خاک می شود| امنیت غذایی از دغدغه های مسئولان
معاون آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی:

تغییر کاربری های غیرمجاز مراتع موجب فرساش خاک می شود| امنیت غذایی از دغدغه های مسئولان

اصفهان - معاون آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی گفت: از مسائلی که باعث فرسایش خاک می شود، تغییر کاربری های غیر مجاز مراتع به نشیمن‌گاه ها به خصوص در شمال کشور است.

صفدر نیازی شهرکی در حاشیه سفر به اصفهان، در گفت و گو با خبرنگار بازار با بیان اینکه امنیت غذایی یکی از دغدغه های مدیران در سطح ملی و استانی است، اظهار کرد:سالانه به طور متوسط ۱۵ تا ۱۶ میلیون تن فرسایش خاک را شاهد هستیم و در کنار این موضوع فرسایش بادی و آبی را داریم که به ۱۰ میلیون تن می رسد.

وی درباره دلیل سرعت بالای فرسایش خاک در کشور گفت: این موضوع به عوامل زیادی بستگی دارد از جمله خشکسالی، تغییر اقلیم و تغییر بارش ها از برف به باران که منجر به سیل و فرسایش خاک می شود.

معاون آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی از دیگر مسائلی که باعث ایجاد این مسئله می شود را تغییر کاربری های غیر مجاز مراتع به نشیمن‌گاه ها به خصوص در شمال کشور برشمرد و گفت: این مباحث در کنار تغییر اقلیم باعث سرعت گرفتن فرسایش خاک می شود.

ضرورت اجرای سامانه های نوین آبیاری

معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی راهکار موثر برای نجات کشور از خشکسالی و تغییر اقلیم را اجرای سامانه های نوین آبیاری دانست و اظهار داشت: از دهه هفتاد این موضوع جدی‌تر شد و تا اکنون سامانه های نوین آبیاری در سطح سه میلیون و ۱۸۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور به اجرا رسیده است.

کم شدن منابع آبی از دلایل شوری خاک

وی تاکید کرد: با تأسف باید بگوییم که در حال حاضر ۱۰ و نیم میلیون هکتار از اراضی کشاورزی در سطح کشور در درجات مختلف شوری است و از دلایل شوری خاک کم شدن منابع آبی است، در کنار این موضوع کودها و افت آب چاه ها هم به شوری خاک کمک می کند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه با اشاره به خودکفایی کشور در زمینه تامین تجهیزات نوین آبیاری بیان کرد: در این رابطه ایران صادر کننده به ۱۹ کشور جهان هم هست که اصلی ترین آنها عراق است.

صادرات ۸۰ میلیون دلار انواع تجهیزات و وسایل آبیاری کشاورزی و لوله‌های پلی اتیلن

وی ادامه داد: در هشت ماه نخست امسال نیز بالغ بر ۸۰ میلیون دلار انواع تجهیزات و وسایل آبیاری کشاورزی و لوله‌های پلی اتیلن به کشورهایی نظیر عراق، تاجیکستان، ارمنستان و ازبکستان صادر کردیم.

نیازی با بیان اینکه ایران در تولید این نوع محصولات خودکفا شده است، گفت: هیچگونه وارداتی در این حوزه نداریم؛ حدود ۳۰۰ شرکت در ایران انواع محصولات و وسایل مرتبط با آبیاری کشاورزی را تولید می‌کنند.

وی ادامه داد: این در حالی است که در سال گذشته هم میزان صادرات تجهیزات کشاورزی ما ۱۰۰ میلیون دلار بود و میتوان گفت این موضوع گام موثری در توسعه خدمات فنی و مهندسی در عرصه کشاورزی به شمار می‌رود.

تغییر اقلیم و کاهش بارندگی‌ها بزرگترین چالش در زمینه امنیت غذایی است

وی دردر پاسخ به سوال دیگر خبرنگار بازار مبنی بر اینکه با توجه به محدودیت های منابع آبی چه تمهیداتی اندیشیده شده تا کمتر دچار عوارض شوری خاک و کمبود آب برای کشاورزی شویم، گفت: در این رابطه با اجرای پروژه آبیاری هوشمند با کمک شرکت های دانش بنیان تلاش می‌کنیم تا منابع آبی و غذایی را تامین کرده و در زمینه مسائل مربوط به امنیت غذایی کوشش بیشتری کنیم چرا که آنچه اهمیت دارد کاهش فاصله فناوری با حوزه کشاورزی و انتقال فناوری ها درون مزارع است.

نیازی بزرگترین چالش امروز در زمینه امنیت غذایی را تغییر اقلیم و کاهش بارندگی ها دانست و گفت: امسال تا اکنون میزان کاهش بارندگی ها به ۷۴ میلیمتر رسیده که در این رابطه به هر حال باید فکری بشود تا بتوانیم از این بحران ها بیرون بیاییم.

کد خبر: ۳۲۸٬۵۰۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha