به گزارش بازار، حسین اسدی روز شنبه در شورای گفت و گوی دولت با بخش خصوصی استان مرکزی، افزود: این شرایط آب منطقهای را مجبور خواهد کرد تا آب آشامیدنی را در اراک جیرهبندی کند.
وی با بیان اینکه، میانگین بارندگی در کشور ۲۶۰ میلیمتر و در اراک ۲۷۰ میلیمتر است، خاطرنشان کرد: ۹۱ درصد آب استان مرکزی در بخش کشاورزی به مصرف میرسد که در صورت صرفه جویی به میزان ۱۰ درصد، می توان آب مورد نظر در بخش آشامیدنی و صنعت استان را تامین کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مرکزی اضافه کرد: میزان بارندگی در اراک از مهرماه تاکنون ۸۱ میلیمتر ثبت شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با ۹۲ میلیمتر کاهش چشمگیری داشته است.
اسدی تصریح کرد: اکنون سد کمال صالح اراک و الغدیر ساوه از نظر ذخیره آب در بدترین شرایط ممکن هستند که در سد الغدیر ساوه با ظرفیت ۲۷۷ میلیون مترمکعب، سه میلیون مترمکعب آب قابل استحصال است و در سد کمال صالح اراک با ظرفیت ۹۵ میلیون مترمکعب، کمتر از پنج میلیون مترمکعب آب ذخیره است.
وی گفت: برای تامین آب آشامیدنی در اراک، چاههای آب کشاورزی از آذرماه قطع شده و این تصمیم مشمول گلخانهداران نیز شده است.
مدیرعامل آب منطقه ای مرکزی به گلخانهداران توصیه کرد برای رفع مشکل کمآبی، مخزن ذخیره آب ایجاد کنند تا با کمبود آب مواجه نشوند و محصولاتشان آسیب نبیند.
آب مورد نیاز استان مرکزی از ۷۲۶ حلقه چاه، ۴۲ رشته چشمه و ۲۶ رشته قنات تامین میشود و در بخش شهری ۳۳۷ هزار مشترک و در روستاها ۱۶۹ هزار مشترک وجود دارد.
نظر شما