۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۰
مطالبات ارزی تجار نهاده‌های دامی ۶ ماهه شد

مطالبات ارزی تجار نهاده‌های دامی ۶ ماهه شد

دبیر اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دامی طیور طی نامه‌ای به معاون ارزی بانک مرکزی با پیش بینی بروز بحران، کمبود و افزایش قیمت پروتئین و لبنیات خواستار تخصیص ارزهای معوقه شد.

به گزارش بازار، محمد رضا کلامی، دبیر اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دامی طیور، طی نامه‌ای به معاون ارزی بانک مرکزی با پیش بینی بروز بحران، کمبود و افزایش قیمت پروتئین و لبنیات سبد غذایی در آستانه ماه مبارک رمضان، خواستار تخصیص ارزهای معوقه شد.

وی با تاکید بر اینکه محموله‌های مهر ماه تاکنون به دلیل محدودیت ارزی بانک مرکزی و عدم تخصیص سهمیه ارزی به جهاد کشاورزی تایید دستگاه نخورده‌اند، گفت: در مجموع شرکت‌های تحت پوشش اتحادیه تا پایان شهریور ماه امسال بیش از ۱۰۰ میلیون یورو تایید دستگاه دارند که تخصیص ارز نگرفته‌اند و این امر اعتراض شدید شرکت‌ها را باعث گردیده است.

وی مجموع تایید دستگاه کل شرکت‌های کوچک،متوسط و بزرگ تامین کننده نهاده تا پایان شهریور که کد تخصیص ارز نگرفته‌اند را حدود ۴۵۰ میلیون یورو اعلام نمود.

به گفته کلامی کل سهمیه ارزی کالاهای اساسی و ضروری (به جز دارو و ...) ۵.۱۱ میلیارد دلار بوده که ارزش ترخیص پایان ده ماه امسال کالاهای اساسی از گمرک حدود ۶.۸ میلیارد دلار بوده است.

طلب ۴۵۰ میلیون یورویی واردکنندگان از دولت

وی با اشاره به تخصیص سهمیه ارزی به بدهی سال‌های قبل ناشی از افزایش ناگهانی قیمت جهانی کالا به واسطه شروع جنگ اوکراین و عدم ترمیم سهمیه ارزی در بودجه سنوات قبل بیان کرد: این امر موجب تاخیر در تخصیص ارز ترجیحی بند ۱ فوق، ورود محموله‌های وارداتی از مهر ماه تاکنون و مهم‌تر از همه قرار گرفتن ورود نهاده‌های سه ماه ابتدایی سال آتی در هاله‌ای از ابهام شده است.

کلامی ادامه داد: تدارک و ورود نهاده باید قبل سال انجام شود تا در فروردین و اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۴ دچار بحران نشویم، از بانک مرکزی و سایر نهادهای مسئول خواست تا نسبت به ترمیم بودجه ارزی کالاهای اساسی و ضروری سال جاری از طریق دولت و تصویب مجلس شورای اسلامی اقدام نمایند.

صف ۵۰ روزه پشت درهای نیکو

دبیر اتحادیه واردکنندگان نهاده های دام و طیور با ابراز تاسف از اینکه آن دسته از ثبت سفارش‌هایی که کد تخصیص ارز دریافت و ارز آن از بانک‌ها خریداری شده است، توسط شرکت نیکو با تاخیر بعضا ۵۰ روز دچار مشکل هستند و به حساب ذینفعان منتقل نشده است، خواستار هماهنگی با وزارت نفت و شرکت مذکور برای تسریع در انتقال ارز نیز مورد درخواست است.

کلامی افزود: بخش خصوصی و دولت طی یکسال اخیر با استفاده از اعتبار و با استفاده از وام‌های ارزی و ... اقدام به تامین نهاده‌های تولید و ترخیص کالا و تحویل آن به دامداران و مرغداران کشور در قالب سهمیه تخصیصی وزارت جهاد کشاورزی در سامانه بازارگاه (شبکه توزیع کنترل شده) نموده همواره قیمت عرضه این کالاها به نفع تولیدکنندگان و مصرف کنندگان کالای نهایی زیر قیمت مصوب تنظیم بازار بوده است.

وی با اذعان اینکه در شرایط سخت فعلی اقتصادی تمام همت دولت و حاکمیت طی یک دهه اخیر حمایت از حداقل‌های معیشت مردم کشور در سبد غذایی خانوارها بوده است، گفت: با توجه به ضرورت تامین پروتئین و لبنیات سبد غذایی و استمرار تولید داخلی و عدم یا کاهش ضریب وابستگی به واردات و حفظ خود اتکایی این کالاها و ضرورت توجه به وضعیت خشکسالی کشور، تامین نهاده‌های دام و طیور به عنوان مهم‌ترین مواد اولیه تولید این کالاها (از جمله مرغ و گوشت) همواره با اولویت ویژه در دستور کار دولت بوده و بانک مرکزی تمام کوشش خود را برای تامین به موقع ارز این کالاها به کار بسته است.

کد خبر: ۳۲۷٬۴۴۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha