ارتقای کیفیت در صنعت کاشی و سرامیک؛ لازمه حفظ بازارهای خارجی تولیدات ایران
رئیس اتاق ایران

ارتقای کیفیت در صنعت کاشی و سرامیک؛ لازمه حفظ بازارهای خارجی تولیدات ایران

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، گفت: وفاق فعالان این حوزه از شروط ارتقا و تعالی جایگاه جهانی ایران به عنوان یکی از چهار کشور نخست تولیدکننده کاشی و سرامیک دنیاست.

به گزارش بازار، صمد حسن‌زاده با حضور در مراسم اختتامیه اولین دوره جایزه تعالی صنعت کاشی و سرامیک، ضمن تشریح ظرفیت‌ها و مشکلات این صنعت افزود: گستره صادرات این صنعت در صورت رفع مشکلات تحریم و FATF همچنان قابل افزایش است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران اظهارداشت: صنعت کاشی و سرامیک به عنوان یکی از صنایع پررونق در جهان، در زمره صنایع راهبردی کشورمان قرار دارد. امروز صنعت کاشی و سرامیک ایران به مرحله‌ای از بلوغ رسیده که برای حفظ اقتدار و طی نمودن باشکوه‌تر مسیر و افزایش سهم این صنعت از مجموع تولید ناخالص ملی، نیازمند بازخوانی در شیوه تنظیم‌گری فعالیت‌های شرکت‌های تولیدی، تامین‌کنندگان و توزیع‌کنندگان محصولات، استفاده از ماشین‌آلات پیشرفته و بکارگیری جدیدترین فناوری‌ها در راستای کسب رضایت مشتری است.

ارتقای کیفیت؛ لازمه حفظ بازارهای خارجی تولیدات کاشی و سرامیک ایران

حسن زاده تصریح کرد: میزان تولیدات واحدهای تولیدی فعال در حوزه کاشی و سرامیک، بیش از نیاز داخل است. بنابراین لازم است بر روی کیفیت محصولات واحدهای تولیدی کاشی و سرامیک کشور تمرکز شود تا هم ظرفیت صادراتی موجود را از دست ندهیم و هم اینکه شاهد گسترش بازارهای صادراتی در این حوزه باشیم.

رکود بازار مسکن و ناترازی انرژی؛ چالش‌های مهم تولیدکنندگان کاشی و سرامیک
وی با اشاره به مشکلات صنعت کاشی و سرامیک گفت: صنعت کاشی و سرامیک نیز مانند سایر صنایع از رکود مسکن و قطعی مکرر برق و انرژی در معرض آسیب قرار دارد. با توجه به اینکه بیش از ۹۰ درصد واحدهای تولیدی صنعت کاشی و سرامیک با مشارکت بخش خصوصی راه‌اندازی شده‌اند، جبران این ضررها امری ضروری به نظر می‌رسد و از دولت محترم انتظار داریم به این موضوع توجه کند.

وی اضافه کرد: در اتاق ایران برای جبران این خسارت‌ها در حال مذاکره هستیم و پیشنهادات کاشناسی به دولت ارائه شده است.

تمرکز بر گسترش استفاده از فناوری‌های نوین در واحدهای تولیدی؛ لازمه خوشنام ماندن صنعت کاشی و سرامیک ایران

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران اظهارداشت: در حالی که واحدهای تولیدی موجود در صنعت کاشی و سرامیک با تمام ظرفیت فعالیت نمی‌کنند، صدور مجوز برای احداث واحدهای تولیدی جدید، نه تنها کمکی به حفظ واحدهای موجود نمی‌کند، بلکه این صنعت را به مخاطره خواهد انداخت.

حسن‌زاده ادامه داد: از وزارت صمت انتظار می‌رود که صدور مجوز راه‌اندازی واحدهای جدید را با حساسیت بیشتری انجام دهد و درخواست‌هایی بیشتر مورد توجه قرار گیرند که توسعه استفاده از فناوری‌های نوین در صنعت کاشی و سرامیک را دنبال می‌کنند تا حضور آنها در بازار رقابتی، باعث خوشنامی بیشتر تولیدات ایرانی در این حوزه شود.

الزامات افزایش صادرات محصولات تولیدکنندگان کاشی و سرامیک

وی با اشاره به وضعیت تولید و صادرات صنعت کاشی و سرامیک، گفت: امروز کاشی و سرامیک ایرانی به بیش از ۵۰ کشور جهان از جمله عراق، پاکستان، افغانستان،حوزه خلیج فارس، کشورهای اروپایی و کشورهای CIS (تاجیکستان، ازبکستان و ترکمنستان) صادر می‌شود؛ اما همچنان ظرفیت توسعه صادرات در این زمینه وجود دارد.

حسن‌زاده با تشریح مشکلات صادرکنندگان، افزود: مشکلات نقل‌وانتقال پول و مسائل مرتبط با بازگرداندن ارز حاصل از صادرات، از موانع گسترش بازارهای صادراتی است. در صورتی که تدبیر اعضای محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام بر پذیرش کامل FATF قرار گیرد، این قابلیت در تولیدات کاشی و سرامیک ایرانی وجود دارد که پراکندگی جغرافیایی بازارهای صادراتی و حجم صادرات کاشی و سرامیک افزایش پیدا کند و ارزآوری در این حوزه بیشتر شود.

تشکیل کمیته مشترک اتاق ایران و سازمان توسعه تجارت ایران

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با تأکید بر اینکه تدبیر و همراهی سازمان توسعه تجارت ایران در زمینه افزایش صادرات کاشی و سرامیک، نقش تعیین‌کننده‌ای دارد، گفت: به‌تازگی در پی نشست با رییس و معاونان سازمان توسعه تجارت ایران، مقرر شد کمیته مشترکی بین اتاق ایران و این سازمان تشکیل شود که نواب رییس اتاق ایران برای عضویت در این کمیته مشترک معرفی شده‌اند.

وی ادامه داد: این کمیته قرار است به ماموریت‌هایی نظیر آموزش، تسهیل تجارت و رصد صادرات تمرکز کند و روسای انجمن‌ها و تشکل‌ها حسب موضوع نشست‌های این کمیته، در جلسات آن حضور داشته باشند.

حسن‌زاده افزود: تولیدکنندگان کاشی و سرامیک از جمله واحدهایی هستند که به ارزآوری کشور کمک می‌کنند و با شرایط فعلی کشور، هر یک از واحدهای تولیدی که برای کشور ارزآوری می‌کنند، قابل تقدیر هستند.

کد خبر: ۳۲۷٬۳۶۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha