به گزارش بازار، علیرضا حسینیان روز چهارشنبه گفت: از چهار هزار و ۶۶ بازرسی انجام شده در موضوع قاچاق کالا و ارز برای ۴۴۹ متخلف این حوزه ۶ میلیون و ۱۲۳ هزار و ۷۹۹ قلم کالای قاچاق پرونده ای به ارزش سه هزار و ۵۰۴ میلیارد و ۹۹۶ میلیون ریال تشکیل شد.
وی اضافه کرد: هفت هزار و ۱۵۵ گشت مشترک نیز با مجموعه های مختلف از تعزیرات حکومتی، بسیج، اتاق اصناف، جهاد کشاورزی، بهداشت و درمان و علوم پزشکی، پلیس امنیت اقتصادی، دامپزشکی، راه و شهرسازی، استاندارد و سایر ادارات برگزار شد که ارزش ریالی ۲ هزار و ۳۰۴ تخلف این حوزه ۲ هزار و ۶۱۰ میلیارد و ۷۳۱ میلیون ریال بود.
وی تصریح کرد: از ابتدای امسال تاکنون هزار و ۴۸۸ مورد تماس با مرکز ۱۲۴ اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان و هزار و ۲۷۰ مورد گزارش به درگاه اینترنتی سامانه بازرسی گیلان ارسال شده است.
حسینیان همچنین با اشاره به نزدیکی ایام پایانی سال و نظارت بر فعالیت واحدهای صنفی و غیر صنفی و طرح ویژه نظارتی نوروز و ماه مبارک رمضان افزود : این طرح در ۲ مرحله مقدماتی و اجرایی توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت، اتاق اصناف و سایر دستگاههای مرتبط درحال انجام است.
وی اضافه کرد: مرحله مقدماتی از اول اسفند ۱۴۰۳ به مدت یک هفته به منظور اطلاع رسانی، آگاهی بخشی و برگزاری جلسات هماهنگی با روسای اتحادیه های مرتبط اتاق اصناف، تشکل ها، شرکت های پخش، فروشگاههای زنجیرهای و واحدهای تامین کننده کالا انجام و مرحله اجرایی طرح نیز از هشتم اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ آغاز می شود.
وی اظهار کرد: این طرح با استفاده از ظرفیت تمام نیروها، امکانات سازمانی، تشکل ها و بخش های مرتبط با سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان، اتاق اصناف، سازمان جهاد کشاورزی، تعزیرات حکومتی، اداره کل استاندارد، دانشگاه علوم پزشکی، اماکن عمومی، پلیس امنیت اقتصادی و شرکت فرآورده های نفتی به صورت گشت های مشترک ویژه انجام میشود.
معاون نظارت، بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان ادارهکل صنعت، معدن و تجارت گیلان ادامه داد: باتوجه به هماهنگی های انجام شده با روسای صمت استان و تعزیرات حکومتی از ابتدای طرح تا پایان، گشت هایی به صورت روزانه با سایر همکاران در سطح استان انجام می شود و اولویت رسیدگی در آن کالاهای اساسی و خدمات هستند.
حسینیان ادامه داد: در بخش کالایی اقلامی نظیر نان، انواع لبنیات شامل؛ شیر، ماست، پنیر، گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم مرغ، برنج، شکر، روغن نباتی، حبوبات، خرما، میوه، سیب و پرتقال، پوشاک، کیف و کفش، آجیل و خشکبار، خوار و بار، شیرینیجات، مواد شوینده، روغن موتور، وسایل خودرو، لوازم یدکی و لوازم خانگی مورد بررسی قرار می گیرد.
وی تصریح کرد: در بخش خدمات نیز شرکتهای خدمات مسافرتی، ترمینالها، پایانه های مسافربری، ریلی، هوایی، دفاتر فروش و حمل و نقل برون شهری، اماکن تفریحی، فرهنگی، سیاحتی و زیارتی، واحدهای اقامتی، هتل ها، غذاخوری ها، رستورانهای بین شهری، میادین میوه و ترهبار، فروشگاههای زنجیره ای، مراکز فنی خودرو، خدمات خشکشویی، قالیشوئی، تعمیرکاران خودرو، آرایشگران مردانه و زنانه و غیره بازرسی می شوند.
وی اظهار کرد: نظارت بر مراکز عمده کالا، سردخانه ها، بنادر، انبارها، میادین میوه و تره بار، انبارهای فروشگاههای زنجیره ای، بررسی میزان موجودی کالاها با استفاده از سامانه جامع انبار نیز در اولویت این طرح برای بازرسی و رصد قرار دارند.
معاون اداره کل صمت گیلان افزود : همانطور که در این طرح پیش بینی شده باتوجه به برگزاری نمایشگاههای عرضه مستقیم کالا در ایام پایانی سال در کلیه شهرستانها، بازرسان اداره کل صمت و اتاق اصناف در نمایشگاهها حضور فعال دارند و بر عرضه کالاها و قیمت های آن ها نظارت خواهند داشت.
این مسئول ادامه داد: با توجه به هماهنگی انجام شده با اتاق های اصناف به عنوان مجریان برگزاری نمایشگاه باید از عرضه هرگونه کالای قاچاق و بی کیفیت در نمایشگاه های عرضه مستقیم خودداری شود.
حسینیان اضافه کرد: باتوجه به نزدیکی عید نوروز تعاون روستایی نیز نسبت به تنظیم بازار میوه شب عید از جمله سیب، پرتقال و خرما و عرضه آن در مراکز عمده شهرها و نمایشگاه ها اقدام خواهد کرد؛ همچنین هماهنگی لازم به منظور نظارت در این حوزه انجام شده است.
وی گفت : بازرسان در مراکز پرتردد شهرها، پاساژها و بازار حضوری فعال دارند و نظارت ویژه بر نصب برچسب، صدور فاکتور رسمی، رعایت ضرایب سود مجاز، در مقاطع عمده و خرده فروشی توسط عرضه کنندگان کالا و خدمات الزامی است.
وی تاکید کرد: برنامهریزی های لازم برای تعیین و معرفی شبکه های توزیع منتخب برای عرضه بهینه اقلام مشمول طرح تامین و عرضه کالا در ایام ماه مبارک رمضان و جلوگیری از بروز هرگونه تخلف، توزیع اقلام به لحاظ کمیت و کیفیت انجام شده است.
به گفته وی، در این طرح نظارت مستقیم بر عملکرد ترازوها و کالیبره بودن (مطابقت با استانداردها) آنها با اداره کل استاندارد به منظور حصول اطمینان به علت کم فروشی کالا اعم از شیرینی و میوه و غیره انجام و برخورد قاطع و بازدارنده با متخلفان انجام خواهد شد.
وی اظهار کرد: درخصوص قیمت زولبیا و بامیه، آش و حلیم نیز قبل از حلول ماه مبارک رمضان در کمیسیون نظارت نرخ ها تصویب و به اطلاع شهروندان خواهد رسید. کلیه واحدهای صنفی ملزم به رعایت قیمت ابلاغی کمیسیون نظارت هستند.
معاون نظارت، بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان ادارهکل صنعت، معدن و تجارت گیلان در ادامه افزود: باتوجه به نزدیکی پایان سال بسیاری از واحدهای صنفی اقدام به فروش ویژه و حراج کالا می کنند، صنوف باید ضوابط و دستورالعمل های حراج واحدهای صنفی را رعایت کنند؛ براساس ماده پنج قانون نظام صنفی متقاضیان فروش و حراج کالا باید قبل از برگزاری نسبت به ارائه مدارک و فاکتور خرید به اتحادیه مذکور اقدام کنند.
وی تصریح کرد : اتحادیه موظف است ضمن بررسی این موارد نسبت به صدور مجوز حراج اقدام کند، واحدها نیز موظف هستند حراج و مجوز آن را با شرایط مشخص شده در قانون با نصب پرده اعلام کنند.
حسینیان تاکید کرد: باتوجه به اهمیت و حساسیت این طرح هماهنگی ها و جلسات با متولیان تامین و توزیع کالا و دستگاههای مرتبط و تاثیر گذار برگزار و گزارشی مبنی بر کمبود کالا در استان وجود ندارد؛ باتوجه به مسافر پذیر بودن این استان از کلیه فعالان اقتصادی انتظار است درصد سود قانونی را رعایت کنند.
وی اظهار کرد: شهروندان گیلانی می توانند درصورت مشاهده هرگونه تخلف با سامانه ۱۲۴ تماس بگیرند؛ مراکز پاسخگویی بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجات استان در دو شیفت صبح و عصر پاسخگوی شکایات مردم است.
نظر شما