بازار؛ گروه بین الملل: سایت تحلیلی عرب نیوز در طی مقاله ای با قلم «ماجد القطری» نوشت: شهرنشینی منجر به افزایش بهره برداری از منابع و افزایش آلودگی شده است. در مقابل، شهرهای هوشمند نشان دهنده رویکردی آینده نگر برای توسعه، بهره گیری از فناوری و آخرین نوآوری ها برای مقابله با چالش های شهری هستند. با توجه به اینکه انتظار می رود ۶۸ درصد از جمعیت جهان تا سال ۲۰۵۰ در مناطق شهری زندگی کنند، یکپارچه سازی مفاهیم اقتصاد دایره ای برای تحولات فنی، زیست محیطی و اقتصادی ضروری است.
چارچوب اقتصاد دایره ای برای شهرهای نوآور بر کاهش مصرف منابع و ترویج بازیافت مواد تمرکز دارد. برنامه ریزی شهری می تواند این امر را با ترکیب مصالح ساختمانی قابل استفاده مجدد، منابع تجدیدپذیر و محصولات بازیافتی پشتیبانی کند. این تلاش ها را می توان با فناوری هایی که ضایعات را به حداقل می رساند و سیاست هایی که مدیریت منابع دایره ای را ارتقا می دهند، افزایش داد.
پیشرفت های فناوری جدید از جمله اینترنت اشیا، هوش مصنوعی و بلاک چین، محرک های کلیدی در توسعه شهرهای هوشمند دایره ای هستند. حسگرها میتوانند انباشت زباله را نظارت کنند، برنامههای جمعآوری را بهینه کنند و هزینهها را کاهش دهند، در حالی که الگوریتمهای مبتنی بر هوش مصنوعی میتوانند مصرف انرژی را پیشبینی کنند و به بهینهسازی استفاده از منابع کمک کنند.
به کارگیری اصول اقتصاد دایره ای در توسعه شهری نوآورانه نه تنها یک انتخاب مسئولانه زیست محیطی بلکه انتخابی ضروری است
در همین حال، بلاک چین شفافیت و قابلیت ردیابی زنجیره تامین را افزایش می دهد و تدارکات پایدار را ترویج می کند. یک مثال قوی از این برنامه شهر دایره ای آمستردام است که از فناوری برای ردیابی مواد فیزیکی و مصرف آنها استفاده می کند. هدف استراتژی دایره ای آمستردام بازیافت ۶۷ درصد زباله های شهری با هدف دستیابی به چرخش کامل تا سال ۲۰۵۰ است.
کپنهاگ هوش مصنوعی را در سیستم های انرژی خود ادغام کرده است که منجر به کاهش ۴۲ درصدی انتشار کربن در این شهر در دهه گذشته شده است. به کارگیری اصول اقتصاد دایره ای در توسعه شهری نوآورانه نه تنها یک انتخاب مسئولانه زیست محیطی بلکه انتخابی ضروری است.
بازیافت در پایتخت دانمارک معمولاً در صنعت ساختوساز اجرا میشود، جایی که ۸۰ درصد مصالح ساختمانی مجدداً استفاده یا بازسازی میشوند. به طور مشابه، پروژه نئوم عربستان سعودی شهری پایدار و هوشمند را پیشبینی میکند که فناوریهای کاهش زباله از جمله منابع انرژی تجدیدپذیر و سیستمهای دایرهای را ادغام میکند.
استراتژیهای دایرهای میتوانند به بهبودهای قابل توجهی در کاهش ضایعات، استفاده از انرژی و استفاده از منابع منجر شوند. با این حال موانعی مانند هزینههای اولیه بالا، محدودیتهای بوروکراتیک و شک و تردید عمومی مانع پذیرش گسترده آنها میشوند. نوآوری ها در اقتصاد دایره ای شهرهای هوشمند نیازمند مشارکت دولت ها و بخش خصوصی به عنوان بخشی از مشارکت های دولتی و خصوصی است.
نوآوری ها در اقتصاد دایره ای شهرهای هوشمند نیازمند مشارکت دولت ها و بخش خصوصی به عنوان بخشی از مشارکت های دولتی و خصوصی است
سیاست گذاران باید دستورالعمل های قانونی روشنی را برای پایداری ایجاد کنند که برای همه ذینفعان به راحتی قابل درک باشد. این مهم می تواند شامل الزام استفاده از مواد بازیافتی در پروژه های ساختمانی یا ارائه معافیت های مالیاتی برای شرکت کنندگان در اقتصاد دایره ای باشد. سرمایه گذاری در آموزش به همان اندازه مهم است، زیرا آگاهی عمومی می تواند تغییرات رفتاری لازم برای تحقق اقتصاد دایره ای را ایجاد کند.
علاوه بر این، برای توسعه زیرساختها و فناوریهای جدید مانند شبکههای هوشمند، منابع انرژی تجدیدپذیر و مراکز بازیافت مدرن، به تامین مالی نیاز است. به کارگیری اصول اقتصاد دایره ای در توسعه نوآورانه شهر نه تنها یک انتخاب مسئول زیست محیطی، بلکه یک انتخاب ضروری است.
با افزایش شهرنشینی و فشار فزاینده بر محیط طبیعی، چرخش می تواند به عنوان طرحی برای ایجاد محیط های شهری پایدار عمل کند. ما می توانیم با پیشرفت فناوری، تقویت کار تیمی، ارتقای آموزش و ایجاد زیرساخت ها، شهرها را برای امروز و فردا بسازیم.
نظر شما