به گزارش بازار، رضا شمس روز دوشنبه در نشست با سرپرست فرمانداری خلخال گفت: از ۳۵۰ میلیون متر مکعب آب تولیدی سالانه خلخال ۹۰ میلیون متر مکعب در این شهرستان مصرف و مابقی بدون استفاده از چرخه مصرف آب شرب و کشاورزی این شهرستان خارج میشود.
مدیر امور آب خلخال گفت: از مجموع ۹۰ میلیون متر مکعب آب مصرفی سالانه شهرستان ۷۰ درصد به بخش کشاورزی اختصاص مییابد که غالباً به صورت سنتی و غرقابی مصرف میشود.
وی همچنین از تخصیص ۱۵ میلیون متر مکعب آب برای برداشت حوضه آبریز رودخانه قزل اوزن به این شهرستان خبر داد و گفت: در صورت ایجاد زیرساخت برای مصرف آب میتوان میزان تخصیص برداشت آب از حوضه آبریز قزل اوزن را افزایش داد.
مدیر شرکت آب و فاضلاب خلخال هم در این نشست گفت: ۲۰ درصد از مناطق مختلف شهر خلخال در مرکز و حاشیه این شهر شهر فاقد شبکه فاضلاب شهری است و اجرای شبکه فاضلاب در این مناطق نیازمند احداث ۲۵ کیلومتر شبکه گذاری است.
وی همچنین از تکمیل ظرفیت تصفیه خانه فاضلاب شهر خلخال خبر داد و گفت: در صورت تامین اعتبار، مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب شهر خلخال که راهاندازی آن ضرورت دارد، احداث میشود.
جعفرزاده اظهار داشت: به علت حذف ردیف اعتباری ماده ۲۱ بودجه ملی شبکه فاضلاب خلخال، توسعه و تکمیل شبکه فاضلاب خلخال قادر به استفاده از اعتبارات ملی برای ادامه و تکمیل این پروژه نیست و در عین حال اعتبارات استانی نیز جوابگوی اجرای پروژه ۲۵ کیلومتر شبکه گذاری فاضلاب در این شهر نمیباشد.
وی با اشاره به فرسوده بودن شبکه آبرسانی شرب شهر خلخال گفت: سالانه مقدار قابل توجهی از آب تولیدی و تصفیه شده این شهر به علت فرسودگی لولهها هدر میرود.
مدیر شرکت آب و فاضلاب خلخال گفت: با اجرای ۸۰۰ متر خط اصلی انتقال آب از تصفیه خانه به مخازن قازان داش ۳۰ درصد از پرت آب تولیدی این شهر جلوگیری شد.
حسین وطن دوست سرپرست فرمانداری خلخال هم در این نشست با بیان اینکه مشکل آب شرب در شهرستان خلخال و در مقایسه با سایر مناطق استان اردبیل حاد نیست، اظهار کرد: مدیران آب منطقهای و آب و فاضلاب شهرستان برنامه پیشنهادی برای اجرای پروژههای خود از جمله اصلاح شبکه آب شرب و نحوه بهرهمندی از اعتبارات ملی برای ادامه عملیات اجرایی و تکمیل فاضلاب را ارائه کنند.
نظر شما