۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۰
چالش های کلان بازاربورس| بحران ناترازی در ایران نشأت گرفته از قیمت گذاری دستوری
کارشناس بازارهای مالی در گفتگو با بازار مطرح کرد؛

چالش های کلان بازاربورس| بحران ناترازی در ایران نشأت گرفته از قیمت گذاری دستوری

رحمانی کارشناس بازارهای مالی گفت: با توجه به نرخ بهره بالا و نیز عدم دسترسی صنایع بزرگ و تولیدی به منابع مالی جهت رشد و توسعه خود، طبیعتاً پول نمی‌تواند به تولید تزریق گردد.

سمیه شوریابی؛ بازار: محمد رحمانی کارشناس و مشاور سرمایه‌گذاری کارگزاری تأمین سرمایه نوین در خصوص چرایی وضعیت موجود بازار سرمایه، تشریح کرد: در سالی که جهش تولید نام گرفته است انتظار می رود همراهی خیلی بهتری با شرکت‌های بزرگ انجام شود چراکه بزرگترین شرکت‌های تولیدی کشور، شرکت های سهامی بازار سرمایه هستند که در واقع بار رشد تولید را به دوش می‌کشند.

رحمانی می گوید: از زمان روی کار آمدن دولت جدید ارزش دلاری بازار سرمایه ۲۴ درصد کاهش داشته است که علی رغم صحبت ها و تلاش های زیاد، نتیجه آن متأسفانه رشد بیشتر بازارهای موازی بوده است آن هم به نسبت بازار سرمایه که یک بازار مولد و در خدمت تولید می باشد.

تبلور قیمت گذاری دستوری را در بخش ارزی کشور شاهد هستیم

این کارشناس بازارهای مالی در ادامه دلایل اتفاقات اخیر را عنوان کرده و افزود: طی سه روز کاری گذشته ۶ همت خروج پول از بخش سهامی بازار داشتیم همچنین بیش از ۲.۵ همت خروج پول از صندوق های درآمد ثابت را نیز شاهد بوده ایم، هنگامیکه بازار سرمایه حال خوبی نداشته باشد متأسفانه این پول ها خارج و ممکن است به سمت بازارهای نامولد حرکت نماید که در رابطه با دلایل این وضعیت می‌توان به قیمت گذاری های دستوری اشاره کرد که به زیان تولید و صنایع می باشد.

رحمانی تأکید کرد: تبلور قیمت گذاری دستوری را در بخش ارزی کشور شاهد هستیم که علی رغم صحبت‌ها و قول های خوبی که داده شد همچنان می‌بینیم اختلاف بین ارز توافقی و دلار آزاد بیش از ۳۵ درصد می باشد که در واقع سوبسیدی است از جیب بزرگترین صادرکننده ها (شرکت های تولیدی بورسی) که به جیب واردکننده می رود.

با توجه به نرخ های بهره بالا و نیز عدم دسترسی صنایع بزرگ و تولیدی به منابع مالی جهت رشد و توسعه خود، طبیعتاً پول نمی‌تواند به تولید تزریق شود

چالش های کلان بازاربورس| بحران ناترازی در ایران نشأت گرفته از قیمت گذاری دستوری

رحمانی چالش بعدی در به وجود آمدن شرایط فعلی بازار سرمایه را نرخ بهره بسیار بالا عنوان کرد، وی اظهار داشت: با توجه به نرخ های بهره بالا و نیز عدم دسترسی صنایع بزرگ و تولیدی به منابع مالی جهت رشد و توسعه خود، طبیعتاً پول نمی‌تواند به تولید تزریق شود و حال بد تولید، خود را در تابلوی بازار سرمایه و خروج پول نشان می دهد.

این پژوهشگر اقتصادی در ادامه به ناترازی و مشکلاتی که برای تولید شرکت‌ها با قطعی گاز و برق به وجود آمده اشاره کرد و ابراز داشت: مشکل بعدی که در حال تشدید نیز می باشد بحث ناترازی است به طوری که شاهد هستیم در زمستان به دلیل قطعی برق، شرکت‌های تولیدی در حال تعطیلی هستند.

رحمانی در انتها با توجه به فرمول های غیرمنطقی که نرخ گاز و خوراک صنایع و همچنین صنعت پالایشی را فرا گرفته است بیان کرد: فرمول های ناعادلانه ای در مواجهه دولت با شرکت‌ها و صنایع تولیدی وجود دارد، چنانچه بخواهیم به دو مورد خاص اشاره نماییم بحث شرکت‌های پالایشی و اصلاح نرخ فرمول خوراک و گاز صنایع است به شکلی که در حال حاضر گازی که به صنایع داده می‌شود به عنوان یک کشور بزرگ تولیدکننده گاز، حدود ۱۹ سنت است کما اینکه قطر که همسایه ما می باشد و از همان منبع گاز استخراج می‌کند این قیمت ۹ سنت است یعنی بیش از دو برابر گاز به صنایع داده می شود.

کد خبر: ۳۲۶٬۸۰۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha