بازار؛ گروه استانها: هجدهمین نمایشگاه گردشگری تهران که یکی از مهمترین رویدادها در راستای معرفی ظرفیت ها و استعدادهای این بخش در کشور به شمار می رود، با بی تفاوتی های مسئولان و مدیران استان از دست رفت و کردستان از این فرصت ارزشمند بی بهره ماند.
در این رویداد بین المللی حوزه گردشگری، هر چند که کردستان اسمی حضور پیدا کرده و غرفه ای نیز برای این خطه برپا شده بود ولی متاسفانه این حضور به قدری کم رنگ و بی برنامه بود، که فرصتی ارزشمند برای معرفی ظرفیت ها و توانمندی های گردشگری استان از دست رفت.
در حالی که دیگر استانهای کشور و حتی شرکت های بخش خصوصی و شهرداری های مختلف شهرهای ایران حضور قدرتمندی در این نمایشگاه و رویداد بین المللی داشتند که متاسفانه غفلت های صورت گرفته موجب شد تا یکی از ضعیف ترین حضورها به نام قطب گردشگری ایران طی یک دهه اخیر به ثبت برسد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان هر چند قبل از برگزاری این رویداد از بسیج همه ظرفیت ها و استعدادهای استان در راستای حضور در این رویداد بین المللی خبر داده بود، ولی آنچه که در عمل مشاهده شد نه تنها از بسیج ظرفیت ها خبری نبود، که حتی حضور کردستان در نمایشگاه هجدهم خیلی ضعیف تر از دوره های قبلی این رویداد بود.
معاون سابق گردشگری مدیرکل میراث فرهنگی کردستان در جلسه هماهنگی حضور استان در هجدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران، نیز خبر از حضور همه بخش های دولتی و خصوصی در این رویداد را مطرح کرده بود که متاسفانه این وعده هم در عمل به واقعیت نرسید.
وعده حضور پررنگ بخش خصوصی کردستان در نمایشگاه گردشگری عملی نشد
منصور مهرزاد مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان روز سه شنبه ۲۳ بهمن ماه و بعد از برگزاری مراسم افتتاحیه هجدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران، اظهار کرد: هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران که به معرفی جاذبهها، فرصتها و نوآوریهای صنعت گردشگری کشور میپردازد، یکی از مهمترین رویدادهای این صنعت در ایران است.
وی افزود: استان کردستان در این رویداد گردشگری در سالن ۸ و ۹ و در فضایی به مساحت ۲۱۲ مترمربع حضور پرشوری خواهد داشت.
وی عنوان کرد: رونمایی و اعلام سال استان کردستان از سوی انجمن مفاخر معماری ایران و انجمن روابطعمومی ایران، معرفی بستهها و فرصتهای سرمایه گذاری حوزه گردشگری کردستان به سرمایه گذاران داخلی و خارجی و برگزاری کارگاههای آموزشی و میزگردهای تخصصی از جمله برنامه های پیشبینی شده استان در هفدهمین نمایشگاه گردشگری تهران است.
مهرزاد یادآور شد: همچنین در این رویداد فرهنگی سازهای موسیقی و گلیم بافی کردستان معرفی و به صورت زنده ورکشاپ خواهند داشت.
وعدههای ریز و درشت مدیرکل میراث فرهنگی کردستان نه تنها اجرایی و عملیاتی نشد که متاسفانه امسال کردستان حتی در زمینه آرایش غرفه نیز یکی از ناموفق ترین استانهای کشور بود و به همین دلیلی خیلی از سوی بازدیدکنندگان هم مورد استقبال قرار نگرفت.
غرفه کردستان در این رویداد بین المللی، با یک سازه غریب با معماری بومی کردستان و شامل بنر بزرگی از چندین عکس بدون کیفیت، چند عدد دف، چند عدد سجاده و قالی و دو عدد مانیتور برای نمایش بود و خبری از این همه صنایع دستی، ظرفیت های گردشگری، تولیدات متنوع در دیگر بخش های مرتبط نبود.
غرفه کردستان در نمایشگاه گردشگری معرف همه ظرفیتها نبود
آرش زره تن لهونی استاندار کردستان هم در روند بازدید از هجدهمین نمایشگاه گردشگری ایران و صنایع وابسته در تهران با حضور در غرفه کردستان با فعالان بخش خصوصی دیدار و گفتگو کرد.
وی در این بازدید با فعالان بخش بومگردی، جامعه حرفه ای هتلداران و شماری از تولید کنندگان صنایع دستی در راستای معرفی ظرفیتهای گردشگری و توسعه همکاریها دیدار و گفتگو کرد.
استاندار کردستان در حاشیه این نمایشگاه با اشاره به ظرفیتها ودستاوردهای استان در حوزه گردشگری و صنایع دستی، اظهار کرد: بسیاری از پتانسیلهای گردشگری استان کردستان ناشناخته ماندهاست و باید به دنیا معرفی شود.
وی بابیان اینکه تمامی پتانسیلهای گردشگری کردستان تنها در یک غرفه نمی گنجد، افزود: می توان با تخصص گرایی و بهره گیری از بخش خصوصی و تشکل های فعال، نقش گردشگری را در توسعه کردستان افزایش داد.
استاندار کردستان با بیان اینکه بخش خصوصی گردشگری در این نمایشگاه فعال است، افزود: جا دارد توانمندی های استان بیش از پیش معرفی شود و این غرفه، معرف همه پتانسیل های گردشگری کردستان نیست.
هر چند که استاندار کردستان در گفته های خود سعی کرد که خیلی مستقیم به حضور ضعیف استان در این رویداد بین المللی اشاره نداشته باشد، ولی بیان اینکه غرفه کردستان معرف همه ظرفیت های این استان نیست به نوعی اشاره به حضور حداقلی کردستان در این نمایشگاه بود.
غیبت شهر جهانی خلاق موسیقی در نمایشگاه گردشگری
در کنار حضور ضعیف میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و بخش های خصوصی وابسته در این رویداد بین المللی، سنندج شهر جهانی خلاق موسیقی نیز نام و نشانی در این رویداد نداشت.
در حالی دیگر شهرهای خلاق جهانی از جمله رشت، کرمانشاه و اصفهان در هجدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران حضور داشتند، ولی گویا شهرداری سنندج از این رویداد بی خبر بوده و هیچ اقدامی در راستای معرفی این ظرفیت مهم را انجام نداده بود.
مشاهده واقعیتهای حضور کردستان در هجدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران در مقایسه با غرفه استانهای همجوار به خوبی قابل رویت بود، جایی که کرمانشاه، همدان و آذربایجان غربی هم در زمینه حضور، غرفه آرایی، مشارکت و همراهی بخش خصوصی، معرفی ظرفیت های گردشگری و صنایع دستی چند ده برابر بهتر از کردستان در این رویداد حضور داشتند.
غرفه استان کرمانشاه به دلیل برگزاری برنامه های مختلف موسیقی، رقص کردی، نمایش آداب و رسم این دیار یکی از شلوغ ترین و پربازدید ترین غرفه های استانی این رویداد بین المللی در تهران بود و حتی شماری از مراکز گردشگری و هتل های کرمانشاه نیز به صورت مستقل با در اختیار داشتن غرفه در این رویداد حضور داشتند.
همدان نیز با بسیج تمامی ظرفیت های در اختیار خود به ویژه در زمینه صنایع دستی، حضوری به مراتب قوی تر از استان کردستان داشت و حتی شهرداری شهرهای مختلف استان همدان نیز در این رویداد حضور داشتند.
حضور ضعیف و دور انتظار کردستان به عنوان یکی از مرکز مهم گردشگری کشور به ویژه در یک دهه اخیر، بار دیگر ضعف در مدیریت و برنامه ریزی کلان استان را به نمایش گذاشت و متاسفانه با بسته شدن پرونده نمایشگاه، دیگر هیچ مدیر و مسئولی در کردستان مورد بازخواست قرار نمی گیرد.
در حالی که می شد از این فرصت برای کمک به معرفی ظرفیت ها و توانمندی های استان کردستان به خوبی بهره مند شد ولی متاسفانه این رویداد نیز همچون دیگر فرصت های مهم ملی و بین المللی به راحتی از دست رفت.
نظر شما