به گزارش بازار، از آنجا که آرد خام به روستائیان و عشایر ساکن در مناطق بدون دسترسی به نانوایی یارانهای تعلق میگیرد، لازم است این کالا در اسرع وقت و به میزان کافی در اختیار عشایر قرار گیرد.
طبق بررسیهای صورت گرفته و تماس عشایر، آردی که در مناطق عشایری دزفول توزیع میشود مربوط به سهمیهبندی سال ۶۳ است حال آنکه جمعیت هر خانوار عشایری طی این سالها تغییر کرده و نیاز آنها نیز بیشتر شده است.
یکی از اعضای شورای اسلامی احمدفداله دزفول در این باره گفت: سهمیه آرد در منطقه احمدفداله بسیار ناچیز بوده و براساس دفترچه خواروبار عشایری سال ۶۳ اختصاص یافته است حال آنکه تعداد اعضای خانوارها از آن سال تاکنون افزایش یافته و نیاز به آرد بیشتری دارند.
سیدحاجی حسینی احمد فداله پیگیریهای بینتیجه برای افزایش این سهمیه را یادآور شد و افزود: در حال حاضر برخی خانوارهای عشایری ۱۰ نفره هستند ولی سهمیه آرد سه یا چهار نفر دریافت میکنند.
این عضو شورای اسلامی احمدفداله با بیان اینکه این مشکل برای همه خانوارهای عشایری منطقه وجود دارد، گفت: سهمیه آرد ۴۰ کیلوگرمی برای یک هفته یک خانواده عشایری است و خانوارها مجبورند برای تامین نان موردنیاز خود آرد آزاد با قیمت حدود هشت تا ۱۰ میلیون ریال در این مناطق کوهستانی تامین کنند ضمن اینکه برخی مواقع آرد آزاد نیز یافت نمیشود و عشایر برای تهیه نان با مشکل جدی مواجه میشوند.
وی افزود: طبق سهمیه بندی صورت گرفته برای چهار نفر ۲ کیسه آرد ۴۰ کیلوگرمی برای ۲ ماه اختصاص مییابد که جوابگوی نیاز عشایر نیست.
رییس امور عشایر دزفول نیز با تایید افزایش نیافتن سهمیه آرد عشایر و تخصیص سهمیه براساس آمار عشایری سال ۱۳۶۳ در جریان پیگیری خبرنگار ایرنا بیان کرد: با وجود افزایش جمعیت برخی خانوارها سهمیه آرد آنها ثابت مانده است.
محمود فتحی همچنین به دریافت سهمیه آرد توسط برخی خانوارهای عشایری ساکن در شهر و روستا اشاره کرد و ادامه داد: این خانوارها در حالی از این سهمیه بهره مند هستند که نان خود را نیز از نانوایی یارانهای تهیه میکنند.
وی تاکید کرد: این موارد باعث شده سهمیه آرد عشایر واقعی که در مناطق سخت گذر و کوهستانی امرار معاش میکنند دچار مشکل شود.
سهمیه آرد عشایر ساماندهی میشود
رییس امور عشایر دزفول به انجام چند نوبت سرشماری برای دستیابی به اطلاعات دقیق عشایر اشاره کرد و گفت: با توجه به سرشماری کشاورزی و پایش انجام شده، سهمیه آرد ساماندهی و به عشایر واقعی اختصاص داده میشود.
وی با بیان اینکه توزیع کنندگان آرد عشایری به دستگاه دیجیتال تجهیز شدهاند، افزود: اطلاعات عشایر در سامانه امور عشایر ثبت و پالایش و برای اختصاص سهمیه آرد این قشر تصمیم گیری میشود.
فتحی اظهارکرد: هر فرد عشایری ۱۲ کیلوگرم سهمیه آرد دارد که اکنون به علت کسری آرد به هر فرد عشایری در دزفول ۹ کیلوگرم اختصاص مییابد.
جامعه عشایری دزفول در حال حاضر، پنج هزار و ۱۵۰ خانوار است؛ این شهرستان با داشتن حدود ۳۰ هزار نفر عشایر بزرگترین شهرستان عشایری کشور را دارد.
نظر شما