به گزارش بازار، بازدهی عجیب طلا در روزهای اخیر و افزایش لحظه ای قیمت آن سبب شده تا بخشی از خریداران در بازار سرمایه، به سمت خرید واحدهای سرمایهگذاری صندوقهای بورسی طلا روی بیاورند تا برخی ریسک های نگهداری طلای فیزیکی در خانه ها را پوشش دهند.
برخی ناظران این اقدام مردم را هیجانی و ناشی از تجربه سالهای گذشته از نوسان در بازارهای پولی و مالی می دانند و آن را واکنش شهروندان برای حفظ دارایی ارزیابی میکنند.
کوچ بورسیها به سمت صندوقهای طلا
این روزها فعالان بازار سرمایه شاخد خروج پول حقیقی از بازار سهام و صندوقهای درآمد ثابت و کوچ نقدینگی به صندوقهای بورسی طلا هستند.
این پول حقیقی بیشتر از حوزه سهام و بخصوص صندوق های با درآمد ثابت جابجا شد به طوری که که صرفا در معاملات روز ۲۱ بهمن، نزدیک ۵۰۰ میلیارد تومان از صندوق های با درآمد ثابت خارج و بخش مهمی از آنها به صندوق های طلا منتقل شد.
در معاملات چهارشنبه هفته گذشته (۱۷ بهمن) نیز ۳ هزار میلیارد تومان به صندوق های طلا منتقل شد که به نظر می رسد بخشی از منابع آزاد شده از ۲۰۰ همتی بود که سال گذشته اوراق گواهی سپرده با نرخ سود ۳۰ درصد از منابع خرد مردم و کلان سرمایه گذاران جمع آوری کرده بود.
بر اساس آخرین بررسی ها، طی چهار روز معاملاتی اخیر بیش از ۴ هزار میلیارد تومان پول خرد حقیقی از صندوقهای درآمد ثابت خارج شده است.
جدول بازدهی شگفتانگیز یک ساله صندوقهای بورسی طلا
جدول بررسی بازدهی «صندوق های گواهی سپرده کالایی طلا» حاکی از رشد عجیب سرمایه این صندوق ها طی یک ساله اخیر دارد و در مواردی تا ۱۱۴ درصد هم رسیده است.
همچنین نقشه بررسی سوددهی صندوق های طلا در بورس طی هفته های اخیر، پررنگترین سبز بازار سرمایه را به این نوع از صندوق ها (گواهی سپرده کالایی طلا) اختصاص داده است.
طلا بخریم یا واحدهای سرمایه گذاری صندوق های طلا؟
بررسی ها حاکی از بازدهی تا ۱۰۹ درصدی طلا در یک سال گذشته تا نیمه بهمن امسال است که تقریبا با بازدهی یونیت های سرمایه گذاری صندوق های طلا برابر است.
اما برخی موارد مانند افت قیمت طلای مصنوع در زمان فروش، ریسک نگهداری طلا در منزل، تفاوت فاحش قیمت خرید با فروش طلا و مواردی از این دست در مقابل مزایایی چون قیمت کاملا برابر صدور و ابطال یونیت های سرمایه گذاری صندوق های طلا، به روزرسانی قیمت فروش واحدهای سرمایه گذاری صندوق ها با قیمت طلای فیزیکی، نرخ صفر مالیاتی برای صندوق های بازار سرمایه و نرخ ریسک صفر نگهداری آنها سبب شده تا کارشناسان تمایل بیشتری به خرید صندوق های طلا در برابر مصنوعات طلا (طلای فیزیکی) نشان دهند.
نظر شما