به گزارش خبرنگار بازار، رحمان مظفری نژاد شامگاه سه شنبه در نشست خبری با اشاره به اینکه نگاه به بخش خصوصی به طور معمول، نگاه به عملکرد آن است، گفت: شرکت میناکان دو سهامدار دارد که یکی شرکت صنایع ملی مس و دیگری شرکت پارت گوال است.
به گفته وی شرکت مس از سالهای گذشته سهامدار اصلی این معدن است و بخش خصوصی در سالهای گذشته در حال تغییر بوده است.
وی خاطر نشان کرد: شرکت پارت گوال در چند معدن دیگر در داخل استان و خارج از استان نیز فعالیت میکند.
به گفته وی نگاه سهامداران در این خصوص، نگاه توسعه است و اینکه ارزش افزوده ماده معدنی را افزایش دهیم.
مظفری نژاد ادامه داد: هر چند سر لوحه معادن اکتشاف است اما زیاد در این خصوص در ایران کار نشده است، با این وجود این موضوع در ۳ سال گذشته جز اولویتهای اولیه ما بوده و حدود ۱۰ هزار متر تا عمق ۳۰۰ متری حفاری کردهایم.
وی متذکر شد: جذب نیروی مورد نیاز برای حفاری و ذخیره ماده معدنی با به کار گیری نیروی بومی انجام میشود و در این راستا ۷ مهندس را به کار گرفتهایم و برای بهرهگیری از دانش روز از نرم افزارهای جدید استفاده کردهایم.
به گفته وی در این خصوص اکتشاف انجام شده ذخیره مناسبی را پیش بینی کردهایم و تنها به این معدن هم بسنده نکردهایم و سال گذشته در پهنهای به نام گیهان پروانه مس سولفیدی برای ما صادر شده و سه پهنه اکتشافی جدید هم در مزایدههای صمت برنده شدهایم که انجام تستهای مورد نظر را شروع کردهایم تا بر اساس آن طراحی کارخانه انجام شود.
تأمین زیرساختها
وی در ادامه خاطر نشان کرد: در بحث آب از قدیم ۸ چاه در این معدن داشتهایم و برای تقویت آن با کمک منابع طبیعی جلوی ورودی آب در این منطقه سدی ایجاد کردیم.
مظفری نژاد با بیان اینکه دو چاه هم در گذشته در این محدوده حفر شده بود که از یکی با ۱۴ لیتر بر ثانیه استفاده میکنیم و مجوز جابهجای چاه دیگر را هم گرفتهایم، افزود: در کارگروه معادن هم از قالب کنسرسیوم در این خصوص بهره گرفتهایم، افزود: برای تأمین برق هم با استفاده از نیروگاه قدیم، بهسازی ژنراتورها را با اعتماد بر نیروهای خود، در حال انجام هستیم و مجوز ۳ مگاوات نیروگاه خورشیدی را هم گرفتهایم.
مظفری متذکر شد: گاز هم تا خود معدن آمده که برای افزایش راندمان خط مورد نظر باید اقدام میکردیم که همه پیش بینیهای لازم برای توسعه انجام شده است.
نوسازی دستگاهها
وی با اشاره به بحث نوسازی دستگاهها و سیستم معدن در سال جاری گفت: در این راستا ۳ دستگاه بیل مکانیکی، دو دستگاه کامیون و… را خریداری کردیم و لکوموتیوهای برقی را از داخل تأمین کردیم.
وی با اشاره به این نکته که برای افزایش ظرفیت، دستگاه سنگ شکن خریداری شد، افزود: به دلیل رکه ای بودن معدن روش استخراج آن زیر زمینی است که کار سخت و پر خطری است.
جذب نیروی بومی
وی در ادامه خاطر نشان کرد: حدود ۲۵۰ نفر کارگر نیروی جدید بومی را جذب کردهایم و در مجموع ۹۶ درصد نیروهای ما بومی هستند.
مظفری نژاد با بیان اینکه از سال گذشته قرار داد نیروها را یک ساله کردهایم، یادآور شد: برای مجموعه گیهان هم سال آینده حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ نیرو جذب خواهیم کرد و در مجموع برای ۴۹۰ نفر اشتغالزایی کردهایم.
وی با اشاره به اینکه دستگاه حفاری قدیمی را نیروهای خودمان سرویس کردهاند، افزود: آموزش تئوری ۱۰ نیروی فعال را با همکاری فنی و حرفهای در نهبندان انجام دادهایم و آموزش عملی آنها هم در داخل معدن قلعه زری انجام میشود.
فعال کردن دپارتمان آموزش
وی با بیان اینکه در آینده برای تأمین نیروی کارگری و متخصص در معادن منطقه با کمبود مواجه خواهیم شد، افزود: با هدف جذب نیروی مورد نیاز دپارتمان آموزش را در دو سال گذشته فعال کردهایم تا علاوه بر پرسنل، به فرزندان نیروهای شاغل در معدن در دو گروه پسران و دختران مهارتهای مختلف، در قالب حدود ۱۰ عنوان آموزش دادهایم.
وی با بیان اینکه در محدوده روستای قلعه زری حدود ۲ هزار نفر جمعیت هستند، افزود: سال گذشته ۴۲ دوره آموزشی برای همکاران در قالب حدود ۶ هزار و ۵۰۰ نفر ساعت و برای خانوادههای پرسنل هم ۶ دوره برگزار شد.
به گفته وی در سال جاری هم ۵۵ دوره برای همکاران با ۱۳ هزار ۷۵ نفر ساعت و برای خانواده آنها هم ۱۳ دوره آموزشی از جمله کلاس خلاقیت، تابلو فرش، زبان انگلیسی و …برگزار شد.
وی بیان کرد: در دو سال گذشته هزینه ایاب و ذهاب دانش آموزان پرسنل معدن به خوسف را پرداخت شده است.
به گفته وی ۵۰ درصد سهم بیمه تکمیلی پرسنل این شرکت پرداخت میشود و حتی پدر و مادر پرسنل شاغل در معدن هم در صورت درخواست آنها بیمه تکمیلی میشوند.
بازنگری در طرح طبقه بندی
وی در ادامه این نشست متذکر شد: بازنگری در طرح طبقه بندی هم در دستور کار ما قرار گرفته که به زودی نهایی میشود و افزایش حقوق پرسنل را به دنبال خواهد داشت.
مظفری نژاد با بیان اینکه در چند روز ابتدای هر ماه حقوق پرسنل پرداخت میشود، خاطر نشان کرد: برای ادامه درمان بیماران صعبالعلاج و ناباروری هم پیش بینیهای لازم کردهایم.
اجرای طرح دستیار مهندس
به گفته وی تفاهم نامهای برای اجرای طرح تربیت دستیار مهندس دانشگاه صنعتی بیرجند منعقد و از طریق طرح بورسیه صنعتی هم دو نفر را بورسیه کردهایم.
وی در ادامه از تأمین پوشاک مورد نیاز فرزندان پرسنل در اول هر سال تحصیلی با تهیه ۴۰۰ دست لباس، کیف و کفش مدرسه خبر داد و افزود: بهسازی مدرسه و سوئیت های معلمان را هم انجام دادهایم.
اولین کارگاه هوش مصنوعی
مظفری نژاد با اشاره به اینکه هیچ محدودیتی برای بازدید از معدن وجود ندارد، یادآور شد: زیرساخت لازم برای ایجاد اولین کارگاه هوش مصنوعی در معادن استان را فراهم کردهایم.
به گفته وی در قالب انجام مسئولیت اجتماعی با همکاری اداره کل راهداری احداث چند پل و کارهای دیگری در این خصوص انجام شده و ۸ درصد از فروش خود را برای حقوق دولتی به خزانه واریز میکنیم که ۲۰ درصد آن باید برای ایجاد زیرساختهای مورد نیاز در منطقه برگشت کند و هیچ بدهکاری هم در این زمینه نداریم.
اچ اس سی
وی در خصوص بحث اچ اس سی هم گفت: علاوه بر اختصاص ساختمانی خاص برای این منظور، نیروی مورد نیاز و آمبولانس تأمین شده و علاوه بر انعقاد قرار داد با پزشکی، ۳ بهیار را در این زمینه به کار گرفتیم و مشاوری هم در این خصوص انتخاب شده است.
وی در ادامه به استفاده از ۸ کابین نفر بر برای حمل پرسنل به داخل چاه حفاری اشاره کرد و افزود در ۵ ماه گذشته تنها ۵ مورد حادثه سطحی برای کارگران داشتهایم و در ۲۵ حادثه به اهالی روستا کمک کردهایم.
هزینه کرد ۱۰ میلیارد تومان
وی با بیان اینکه حدود ۱۰ میلیارد تومان به جز آموزش در راستای مسئولیت اجتماعی خود در این منطقه هزینه کردهایم، یادآور شد: تفاهم نامهای با منابع طبیعی برای کاشت نهال منعقد کردهایم و در این مدت درختهای خرما، زیتون و…را کاشتهایم.
وی خاطر نشان کرد: در خصوص مقاوم سازی خانههای احداث شده در محدوده معدن هم پیگیری زیادی برای واگذاری زمین جهت ساخت واحدهای مسکونی برای پرسنل انجام شده که تاکنون اقدامی در این زمینه از سوی بنیاد مسکن و منابع طبیعی برای واگذاری زمین انجام نشده است.
مظفری نژاد با اشاره به اینکه حداقل حقوق پرداختی به نیروهای شاغل در این معدن حدود ۱۲ تا ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است، افزود: تا به امروز بهره برداری ما با صورت چاه بوده و در حال حاضر طرح مکانیزه برداشت سنگ را در دستور کار خود قرار دادهایم و با بهرهگیری از نیروهای متخصص خود استفاده از اولین تونل مکانیزه استخراج و بهره برداری معدن را قلعه زری آغاز کردهایم که در آینده در برداشت میزان سنگ و ایمنی معدن تأثیر گذار خواهد بود.
وی همچنین از افزایش صادرات و ایجاد حسابهای این شرکت در بانکهای بیرجند خبر داد.
نظر شما