۲۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۷
شرایط آب زیرزمینی به شدت آسیب دیده است
معاون شرکت مدیریت منابع آب ایران:

شرایط آب زیرزمینی به شدت آسیب دیده است

معاون تلفیق و امور تنظیم‌گری شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: شرایط آب زیر زمینی کشور به شدت آسیب دیده که عوامل موثری در ایجاد این موقعیت دخیل بوده است.

به گزارش بازار، علیرضا الماسوندی روز سه شنبه در نخستین همایش ملی هیدرولوژی و منابع آب ایران در سالن همایش سازمان آب و برق خوزستان در اهواز اظهار کرد: تغییرات اقلیم، بارش و خشکسالی و دما از جمله عوامل موثر به شمار می رود و دست بشر برای ایجاد گازهای گلخانه ای و وقوع ریزگردها که باعث افزایش دما و انسداد بارش شده نیز روی اکوسیستم جو اثر گذاشته است.

وی ادامه داد: این شرایط شدت، پراکنش و طول دوره خشکسالی را زیاد کرده و تغییرات دمایی نیز باعث شده در مصارف مختلف به خصوص کشاورزی تلفات زیادی ایجاد شود.

الماسوندی با تاکید بر مساله امنیت غذایی و خودکفایی و تحقق تولید ۱۶۰ میلیون تن محصول در سال های آینده اظهار کرد: بدون داشتن امنیت آبی، در هیچ یک از مولفه های دیگر امنیت ایجاد نمی شود.

معاون تلفیق و امور تنظیم‌گری شرکت مدیریت منابع آب ایران افزود: ایجاد امنیت و چرخه حیات به امنیت آبی متصل هستند که در صورت انقطاع در همه زمینه‌ها دچار مشکل می شویم.

وی بیان کرد: رویکرد و مقصود حکمرانی شامل نهاد دولت، مردم، جامعه مدنی و بخش خصوصی رسیدن به توسعه پایدار است که باید با هم تعامل داشته باشند.

الماسوندی اضافه کرد: حاکمیت موثر در حوزه آب می تواند امنیت غذایی، مدیریت تقاضا، دیپلماسی آب و پایش و پالایش کیفی منابع آب را به همراه داشته باشد.

معاون تلفیق و امور تنظیم‌گری شرکت مدیریت منابع آب ایران در ادامه به سه رکن اجتماع و محیط زیست و اقتصاد اشاره کرد و گفت: سه رکن اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی در یک محدوده باید با هم تعامل داشته باشند که به توسعه پایدار منجر شود.

مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان نیز در این همایبش اظهار کرد: همایش هیدرولوژی و منابع آب ایران به میزبانی این سازمان و دانشگاه چمران اهواز برگزار شد که اهمیت منابع آب، ناترازی های موجود در سطح دنیا و کشور، رشد جمعیت، توسعه اقتصادی که باعث افزایش نیازهای آبی در دنیا و کشور شده و تغییرات اقلیمی منجر به کاهش و دشواری دسترسی به منابع آب از جمله دلایل برگزاری این کنفرانس است.

عباس صدریان فر افزود: به کارگیری روش های علمی و استفاده از کارشناسان و متخصصان مجرب کشور می تواند به سامان‌دهی وضعیت مدیریت منابع آب و برطرف شدن مشکلات کمک کند.

وی افزود: در زمینه توسعه ذخایرو مخازن آبی در گذشته گام های بزرگی برداشته شده اما در حوزه مدیریت مصارف آب ضعیف عمل شده و نتوانستیم بهره وری کافی از این ذخایر را داشته باشیم.

صدریان فر ادامه داد: این مساله یک نقیصه است و مدیریت مصارف و منابع آب یک ضرورت اصلی و حلقه مفقوده به شمار می رود.

مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان بیان کرد: ضعف در مدیریت مصارف آب را به عنوان یکی از دلایل اصلی ناترازی‌ها در حوزه منابع و مصارف باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد و در راستای برطرف کردن آن تلاش شود.

وی اظهار کرد: خوزستان از نظر منابع آبی در دسترسی و نحوه برداری یک استان منحصر به فرد است و عمده مصارف آن از آبهای سطحی است و از نظر قدمت تاریخی سابقه طولانی در زمینه مدیریت منابع آب دارد.

نخستین همایش ملی هیدرولوژی و منابع آب ایران امروز سه شنبه به مدت یک روز توسط دانشگاه شهید چمران اهواز، سازمان آب و برق خوزستان، شرکت توسعه صنایع آب و نیروی ایران و شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان با حضور جمعی از مسئولان استانی و کشوری برگزار شد.

کد خبر: ۳۲۵٬۷۲۳

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha