۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۰
قیمت بالای سیب زمینی در قطب تولید این محصول| نظارت ها هیچ تاثیری بر کنترل قیمت ندارد!
بازار گزارش می دهد؛

قیمت بالای سیب زمینی در قطب تولید این محصول| نظارت ها هیچ تاثیری بر کنترل قیمت ندارد!

سنندج- طی یک ماه اخیر قیمت سیب زمینی در سراسر کشور بالا رفته و روند افزایشی قیمت این محصول در قطب تولید آن یعنی کردستان نیز همچنان ادامه دارد.

بازار؛ گروه استانها: کردستان یکی از قطب های اصلی تولید سیب زمینی در کشور به شمار می رود و با توجه سطح زیر کشت این محصول، انتظار این بود که قیمت آن در استان کردستان خیلی افزایش پیدا نکند ولی چند روزی است که نه تنها این محصول نایاب شده که حتی قیمت آن نیز از دیگر استانهای کشور بالاتر رفته است.

بر اساس مشاهدات میدانی خبرنگار بازار قیمت سیب زمینی در بازار شهرهای مختلف استان کردستان متفاوت بوده و در حالی که در بعضی از شهرها این محصول با قیمت ۶۵ هزار تومان به فروش رفته که در بعضی از شهرهای دیگر استان قیمت آن به بالای ۷۵ هزار تومان نیز رسیده است.

سالهاست که داستان نبود مدیریت کشت در خصوص محصولات مختلف در کشور وجود دارد و هر چند هفته یک بار قیمت یک محصول افزایش محسوسی می یابد و چند روز دیگر تا جایی در بازار اشباع می شود که کشاورزان را متضرر می کند.

در دو ماه اخیر ابتدا افزایش بی رویه قیمت بادمجان مردم را با چالش مواجه کرد و چند روز بعد نوبت به سیب زمینی رسید و مسئله تا جایی پیش رفت که حضور این محصول بر روی سفره مردم حذف شده است.

میزان تولید سیب زمینی در کردستان بیش از ۳۵۰ هزار تن است

چند روزی است که نشست ها و جلسات مختلفی در سطح ملی و استانی در راستای کنترل قیمت این محصول برگزار شده است و حتی وعده وزارت جهاد کشاورزی در خصوص آغاز واردات این محصول و اعلام قیمت های مختلف نیز التهاب بازار را کاهش نداد.

بر اساس اعلام مسئولان سازمان جهاد کشاورزی کردستان سالانه بالغ بر ۳۵۰ هزار تن سیب زمینی در این استان برداشت می شود و این میزان بیش از سه برابر مصرف استان است.

برداشت این میزان محصول سیب زمینی و فاصله قابل توجه آن با میزان مصرف استان نیز باعث نشد تا این التهاب و افزایش قیمت نیز در کردستان روی ندهد و حتی در بعضی از روزها، قیمت این محصول از میانگین کشور نیز بیشتر بوده است.

قیمت بالای سیب زمینی در قطب تولید این محصول| نظارت ها هیچ تاثیری بر کنترل قیمت ندارد!

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به میزان تولید سیب زمینی در این استان در طول سال، اظهار کرد: میزان تولید سیب زمینی در استان بیش از ۳۴۰ هزار تن می باشد.

فریدون حامدی با اشاره به اینکه محصول سیب زمینی در استان شامل کشت قراردادی نیست، بیان کرد: قیمت محصول سیب زمینی تابع عرضه و تقاضا است و به همین دلیل در بعضی از ماه ها قیمت آن به شدت کاهش پیدا کرده و متاسفانه در بعضی دیگر از ماه های سال قیمت آن به شدت افزایش می یابد.

سیب زمینی باید ۲۰ درصد پایین تر از قیمت فعلی توزیع شود

در حالی که تلاش های ملی در راستای مدیریت بازار سیب زمینی همچنان ادامه داشته و قیمت این محصول نیز روزانه در حال افزایش است که معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان گفت: قیمت هر کیلوگرم سیب زمینی تنظیم بازار باید ۲۰ تا ۲۵ درصد کمتر از نرخ این محصول در بازار، عرضه شود.

ارسلان ازهاری در جلسه کارگروه تنظیم بازار با دستور کار بررسی وضعیت سیب زمینی در استان با بیان اینکه در مدت اخیر شاهد افزایش قیمت سیب زمینی و کمبود آن در برخی از استان‌های کشور بوده‌ایم، اظهار کرد: تاکنون ۱۰ قرارداد با ذخیره سازان سیب زمینی در استان از سوی تعاون روستایی منعقد شده است.

وی گفت: باید در پاییز اقدام به خرید و ذخیره سازی سیب زمینی می ‌شد و امروز این محصول برای تنظیم بازار، عرضه می ‌شد حال به هر دلیلی این کار انجام نشده است ولی برای سال آینده نباید این مسئله تکرار شود.

غرفه های توزیع سیب زمینی با قیمت یارانه ای در کردستان راه اندازی شود

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با اشاره به اینکه عرضه سیب زمینی با قیمت ۶۵۰ هزار ریال در بازار غیرقابل قبول است، گفت: کمیته ‌ای متشکل از ارگان‌های ذیربط تشکیل شود تا هر روز قیمت این محصول رصد و مدیریت شود.

ازهاری بر استقرار غرفه عرضه سیب زمینی تنظیم بازار در کردستان تاکید کرد و افزود: بدون هیچ هزینه‌ای باید غرفه‌هایی در سطح شهر در اختیار توزیع کنندگان سیب زمینی تنظیم بازار قرار داده شود.

وی خواستار افزایش نظارت بر عرضه و توزیع سیب زمینی و قیمت آن در سطح استان شد و گفت: در مرحله نخست با تعامل و گفت‌وگو با ذخیره سازان برخورد می ‌کنیم و در صورت عدم همکاری آنها با استفاده از ابزار قانونی عمل خواهیم کرد.

سیب زمینی باید جزو کالاهای اساسی قرار گیرد

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان نیز خصوص وضعیت قیمت ها به ویژه سیب زمینی در بازار استان کردستان، گفت: کارگروه تنظیم بازار می تواند نسبت به قیمت اقلام اقدام و آن را ابلاغ کند و سیاست گذاری، برنامه ریزی، واردات، صادرات و قیمت گذاری کالاها از وظایف این کارگروه است.

قیمت بالای سیب زمینی در قطب تولید این محصول| نظارت ها هیچ تاثیری بر کنترل قیمت ندارد!

بختیار خلیقی با بیان اینکه سیب زمینی هم باید به عنوان کالای ضروری قلمداد شود، افزود: می توانیم سیب زمینی را در شبکه توزیع با قیمت مصوب و کمتر از بازار عرضه کنیم.

وی گفت: کالاهای گروه سوم تعیین شده از سوی ستاد تنظیم بازار کشور، شامل کالا و خدماتی هستند که به صورت مقطعی جزو نیازهای ضروری مردم هستند و برحسب ضرورت نیاز به تنظیم بازار دارند.

در حالی که مدیران و مسئولان استانی و ملی همچنان در حال برگزاری نشست و جلسه هستند و هر روز وعده ای در خصوص تلاش در کاهش قیمت ها را اعلام می کنند، ولی قیمت این محصول همچنان مردم را آزار می دهد و متاسفانه دستورهای اعلامی نیز خیلی نتیجه ای به دنبال نداشته است.

عدم مدیریت درست بازار عرضه و تقاضا سالهاست که در زمینه محصولات و تولیدات مختلف به ویژه در زمینه کشاورزی مردم و تولید کننده را آزار می دهد و متاسفانه سود اصلی این بی مدیریتی نیز به جیب واسطه ها و دلال واریز می شود.

کد خبر: ۳۲۴٬۲۶۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha