به گزارش بازار، حسینعلی ابراهیمی کارنامی روز شنبه در همایش بزرگداشت مرکز منطقهای کنوانسیون رامسر که در سالن آمفیتئاتر رامسر برگزار شد، وضعیت بحرانی تالابهای کشور را ناشی از دخالتهای انسانی دانست.
وی اعلام کرد: ۱.۵ میلیون هکتار از سه میلیون هکتار تالاب کشور در فهرست جهانی قرار دارد، اما با توجه به شرایط ناخوشایند تالابها، امکان ثبت بقیه تالابها در این فهرست وجود ندارد، حتی تالابهای ثبتشده نیز در صورت از دست دادن کارکردهای خود، از فهرست خارج خواهند شد.
ابراهیمی کارنامی با بیان اینکه از مساحت ۴۸ هزار هکتاری تالاب میانکاله حدود ۱۵ هزار هکتار خشک شده است، هشدار داد: این وضعیت برای آینده تالابها بسیار خطرناک است و دخالتهای بشر عامل اصلی این بحران است.
وی با تاکید بر امکان نجات تالابها، افزود: تغییرات اقلیمی در سراسر جهان رخ داده است، اما ما باید خود را با این تغییرات سازگار کنیم، برای این کار، نیازمند مشارکت همهجانبه مردم و نهادهای مرتبط هستیم.
مدیرکل محیطزیست مازندران، پسماندها را یکی از عوامل اصلی تخریب محیطزیست معرفی و اضافه کرد : برای حل چالشهای محیطزیستی، باید نگرشی همهجانبه داشته باشیم. بهعنوان مثال، اگر سایت دفن زباله تعطیل شود، زبالهها به مراتع و حریم رودخانهها منتقل خواهند شد؛ بنابراین فرهنگسازی و جلب مشارکت مردمی کلید حل این مشکلات است.
مدیرکل محیط زیست مازندران: ۱۵ هزار هکتار از اراضی تالاب میانکاله خشک شد
ابراهیمی کارنامی با اشاره به نقش مرکز منطقهای کنوانسیون رامسر، خواستار حمایت بیشتر نهادهای استانی و ملی از این مرکز شد و گفت: این مرکز به تنهایی نمیتواند تمام مشکلات را حل کند و نیازمند حمایت همهجانبه است.
وی گفت: فرماندار رامسر در این نشست از تامین اعتبار برای پیشبرد اهداف مرکز منطقهای کنوانسیون رامسر در مرکز و غرب اسیا که در رامسر مستقر است، خبر داد که اتفاق خوبی است.
نظر شما