۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۳
روند کاهشی قیمت نفت ادامه می یابد؟| اوپک در چنبره سیاست های ترامپ
تحلیل فشارهای کلامی ترامپ بر تولید نفت

روند کاهشی قیمت نفت ادامه می یابد؟| اوپک در چنبره سیاست های ترامپ

قیمت نفت، در معاملات روز جمعه بازار آسیا، یک روز پس از آنکه دونالد ترامپ، اوپک و عربستان سعودی را برای بالا بردن تولید و پایین بردن قیمت نفت، تحت فشار قرار داد، کاهش یافت.

بازار، گروه آب و انرژی: قیمت نفت، در معاملات روز جمعه بازار آسیا، یک روز پس از آنکه دونالد ترامپ، اوپک و عربستان سعودی را برای بالا بردن تولید و پایین بردن قیمت نفت، تحت فشار قرار داد، کاهش یافت. بهای معاملات نفت برنت با ۵۰ سنت کاهش، به ۷۷ دلار و ۹۵ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا، با ۳۱ سنت کاهش، به ۷۴ دلار و ۳۱ سنت در هر بشکه رسید. در معاملات روز پنج شنبه، نفت برنت با ۷۱ سنت کاهش و شاخص نفت آمریکا با ۸۲ سنت کاهش، بسته شده بود.

نفت برنت در هفته گذشته ۲.۸ درصد کاهش داشته، در حالی که WTI نفت خام وست تگزاس اینترمدیت با کاهش ۴.۱ درصدی روبرو شده است. پریانا ساچدو، تحلیلگر ارشد بازار در Phillip Nova، اعلام کرد قیمت نفت در طول این هفته به دلیل کاهش تنش‌های ژئوپلیتیک پس از آتش‌بس غزه و تغییر سیاست‌های انرژی ترامپ کاهش ‌یافته‌است

نفت برنت در هفته گذشته ۲.۸ درصد کاهش داشته، در حالی که WTI نفت خام وست تگزاس اینترمدیت با کاهش ۴.۱ درصدی روبرو شده است. پریانا ساچدو، تحلیلگر ارشد بازار در Phillip Nova، اعلام کرد قیمت نفت در طول این هفته به دلیل کاهش تنش‌های ژئوپلیتیک پس از آتش‌بس غزه و تغییر سیاست‌های انرژی ترامپ کاهش ‌یافته‌است.

او افزود: «ترامپ طبق پیش‌بینی‌ها همچنان غیرقابل‌پیش‌بینی است و این مساله باعث نوسانات کوتاه‌مدت قیمت نفت می‌شود.»

سیاست‌های فشار ترامپ در گذشته نشان‌داد که دخالت‌های او می‌تواند به تغییرات ناگهانی در عرضه و تقاضا منجر شود.

ترامپ که از سوخت‌های فسیلی به‌عنوان سنگ بنای سیاست انرژی خود دفاع می‌کند، به صراحت اعلام کرده است که هزینه‌های متمرکز بر اقلیم دیگر اولویت فدرال نیست. وزارت کشور نیز در اقدامی مشابه، لیزینگ برای پروژه‌های بادی و خورشیدی را در زمین‌ها و آب‌های فدرال، متوقف کرده است.

اوپک قیمت ها را کاهش می دهد؟

ترامپ در مجمع جهانی اقتصاد اعلام کرد که از اوپک و عربستان سعودی به‌عنوان رهبر غیررسمی این سازمان درخواست خواهد کرد تا قیمت نفت خام را کاهش دهند. او بر این باور است که کاهش قیمت نفت به کاهش درآمد روسیه که اقتصادش به نفت وابسته است کمک کرده و روند پایان جنگ در اوکراین را تسریع کند.

اوپک پلاس که روسیه نیز بخشی از آن است، هنوز واکنشی نشان نداده و نمایندگان این گروه به برنامه‌ای اشاره کرده‌اند که از آوریل به بعد برای افزایش تولید نفت در نظر گرفته شده است.

فیصل الابراهیم، وزیر اقتصاد عربستان سعودی هم در اظهارنظری درباره صحبت‌های ترامپ، روز جمعه، در مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس، گفت: عربستان سعودی و اوپک به دنبال ثبات بلندمدت بازار نفت است. وزیر اقتصاد عربستان گفت: موضع عربستان، موضع اوپک، ثبات بلندمدت بزار برای تضمین عرضه کافی در برابر تقاضای رو به رشد است.

جیووانی استاونوو، کارشناس UBS در حوزه کالاها، گفت: "من واقعاً انتظار ندارم که اوپک سیاست خود را تغییر دهد مگر اینکه تغییرات عمده‌ای در شرایط پیش آید. " او افزود: "بازارها تا زمانی که در مورد سیاست تحریم‌ها و تعرفه‌ها شفافیت بیشتری حاصل نشود، نسبتاً ثابت خواهند بود. "

اعضای اوپک پلاس در حال حاضر، ۵.۸۶ میلیون بشکه در روز از تولیدشان معادل حدود ۵.۷ درصد تقاضای جهانی را در مجموعه اقداماتی که از سال ۲۰۲۲ برای حمایت از بازار به اجرا گذاشته‌اند، محدود کرده‌اند

اعضای اوپک پلاس در حال حاضر، ۵.۸۶ میلیون بشکه در روز از تولیدشان معادل حدود ۵.۷ درصد تقاضای جهانی را در مجموعه اقداماتی که از سال ۲۰۲۲ برای حمایت از بازار به اجرا گذاشته‌اند، محدود کرده‌اند.

قیمت نفت در ابتدای سال میلادی جاری، سیر صعودی یافت و نفت برنت در ۱۵ ژانویه، به حدود ۸۳ دلار در هر بشکه رسید که بالاترین رقم از ماه اوت است و تحت تاثیر نگرانی نسبت به تاثیر عرضه تحریم‌های آمریکا بر روسیه بوده است. قیمت‌ها از آن زمان کاهش یافته و نفت برنت در معاملات روز جمعه، به کمتر از ۷۹ دلار در هر بشکه رسید.

اکثر اعضای اوپک، به شدت به درآمد نفت وابسته هستند و بودجه آنها با قیمت ۸۰ دلار در هر بشکه یا بالاتر، متوازن می‌شود.

نقش ترامپ در بازار جهانی نفت

فشار سیاسی ترامپ بر تولیدکنندگان نفت به سال‌های ابتدایی ریاست‌جمهوری او بازمی‌گردد. در سال‌۲۰۱۸، ترامپ بارها از اوپک و به‌ویژه عربستان‌سعودی خواست تا تولید خود را افزایش داده و قیمت نفت را کاهش دهند. او بارها در توییتر به این مساله اشاره کرد و هشدار داد؛ قیمت‌های بالای نفت برای اقتصاد جهانی مضر است. این رویکرد باعث شد عربستان تولید خود را افزایش دهد، اما در برخی موارد این سیاست‌ها نوسانات شدید در بازار را به‌دنبال داشت.

فشار سیاسی ترامپ بر تولیدکنندگان نفت به سال‌های ابتدایی ریاست‌جمهوری او بازمی‌گردد. در سال‌۲۰۱۸، ترامپ بارها از اوپک و به‌ویژه عربستان‌سعودی خواست تا تولید خود را افزایش داده و قیمت نفت را کاهش دهند. او بارها در توییتر به این مساله اشاره کرد و هشدار داد؛ قیمت‌های بالای نفت برای اقتصاد جهانی مضر است

سیر صعودی تولید نفت از سوی تولیدکنندگان بزرگ، به‌ویژه عربستان، در کنار رشد تولید نفت شیل در ایالات‌متحده، باعث شد قیمت نفت به‌شدت کاهش یابد. به‌عنوان نمونه، در اواخر۲۰۱۸ قیمت نفت‌برنت از حدود ۸۶دلار به کمتر از ۵۰ دلار در هر بشکه کاهش‌یافت. این افت شدید نه‌تنها باعث زیان تولیدکنندگان شد، بلکه سرمایه‌گذاری در پروژه‌های نفتی جدید را نیز تحت‌تاثیر قرارداد.

سیاست‌های فشار ترامپ در گذشته نشان‌داد که دخالت‌های او می‌تواند به تغییرات ناگهانی در عرضه و تقاضا منجر شود. این سیاست‌ها اغلب باعث افزایش تولید و کاهش قیمت شدند، اما در عین حال، سرمایه‌گذاری در پروژه‌های نفتی بلندمدت را نیز مختل کردند. امروز نیز چنین سیاست‌هایی با خطر تکرار اثرات گذشته، بازار نفت را تحت‌فشار قرارداده‌است. ابهام پیرامون سیاست‌های جدید ترامپ و تاثیر آنها بر تجارت‌جهانی و تولیدکنندگان نفت، چشم‌انداز روشنی را برای قیمت نفت به‌همراه ندارد، اگرچه عواملی مانند کاهش ذخایر نفت‌خام آمریکا می‌توانند در کوتاه‌مدت به افزایش قیمت نفت کمک کنند، اما سیاست‌های ترامپ همچنان به‌عنوان یکی از مهم‌ترین متغیرهای تاثیرگذار بر بازار باقی خواهدماند.

کد خبر: ۳۲۲٬۵۶۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha