بازار؛ گروه صنعت: در حاشیه روز نخست ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران که صبح امروز در برج میلاد تهران برگزار شد، مهندس کهزاد، مدیرعامل شرکت فولاد شادگان، اظهار کرد: این طرح یکی از ۸ پروژه استانی دولت است. پروژه فولادسازی شادگان که از سال ۱۳۸۵ آغاز شده بود و به دلیل مشکلات و چالشهای موجود، متوقف شده بود، اکنون با استفاده از تکنولوژیهای روز و بومیسازی، به مرحله تولید نزدیک شده و تا پایان بهمن ماه به بهرهبرداری خواهد رسید.
حسین کهزاد ظرفیت تولید این کارخانه را ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن بیلت در اندازههای مختلف اعلام کرد و گفت: پروژه فولادسازی شادگان با سرمایهگذاری ۲۵۳ میلیون یورو شامل ۱۰۱ میلیون یورو تجهیزات داخلی و ۱۵۲ میلیون یورو فناوریهای خارجی آماده بهرهبرداری است. تمام مراحل اجرایی این پروژه از طراحی تا بهرهبرداری، به صورت بومیسازی شده و توسط متخصصان داخلی انجام شده است.
مدیرعامل فولاد شادگان تاکید کرد: این پروژه با مصرف بیش از ۲۷ هزار تن سازه فلزی، ۷۵ هزار متر مکعب بتن و ۷۰۰ کیلومتر کابل، به یک پروژه کلیدی تبدیل شده است. راهاندازی این کارخانه با ایجاد هزاران شغل مستقیم و غیرمستقیم، نقش مهمی در توسعه اقتصادی منطقه خواهد داشت. برای ساخت این کارخانه ۱۲۰۰ نیروی کار بومی مشغول به فعالیت هستند و پس از بهرهبرداری، حدود ۷۰۰ شغل مستقیم و ۴۲۰۰ شغل غیرمستقیم ایجاد خواهد شد.
مهندس کهزاد با اشاره به نقش کلیدی فولاد خوزستان در بومیسازی تجهیزات و موفقیت پروژه، از برنامههای توسعهای و نوآوریهای پیشرو این مجموعه رونمایی کرد و گفت: برنامههای آینده فولاد شادگان شامل افزایش ظرفیت تولید از یک میلیون تن به دو میلیون تن، احداث کارخانه ورق عریض، کارخانه آهک و یک نیروگاه جدید است. جایگزینی هیدروژن به جای گاز طبیعی در فرآیند تولید، گامی نوآورانه برای کاهش آلایندگی و افزایش بهرهوری خواهد بود. همچنین، به ناترازیهای انرژی در کشور اشاره کرد. کمبود انرژی همچون برق و گاز از جمله چالشهای جدی صنعت فولاد است. در نیمه اول سال به دلیل محدودیتهای برق، تولید حدود ۸۰ هزار تن کاهش یافت و در نیمه دوم سال نیز به دلیل کمبود گاز، کاهش تولید ادامه دارد.
مهندس کهزاد با تاکید بر اهمیت رفع چالشها برای ادامه فعالیت صنعت فولاد، ابراز امیدواری کرد: با بهرهگیری از فناوریهای بومی و ایجاد اشتغال گسترده، بتوان الگویی موفق از همکاری صنعتی و اقتصادی در کشور برای سایر شرکتها به وجود آورد و با حل مشکلات زیرساختی و حرکت به سمت خودکفایی، نقش مهمی در توسعه صنعت فولاد کشور ایفا کرد.
نظر شما