۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۶
تنش آبی در ۲۳ استان و ۴۳ شهر کشور| افزایش تعرفه در انتظار باغ ویلاها
مدیرعامل شرکت آبفای کشور:

تنش آبی در ۲۳ استان و ۴۳ شهر کشور| افزایش تعرفه در انتظار باغ ویلاها

امینی مدیرعامل آبفای کشورگفت:برای مصارف تا سقف الگو، آب بهای باغ ویلاها معادل بهای غیر یارانه‌ای و برای مصارف مازاد بر الگو تا ۲ برابر الگوی، ۳ برابر قیمت غیر یارانه دریافت می شود.

بازار؛ گروه آب و انرژی: هاشم امینی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشوری طی یک نشست خبری در حاشیه بیستمین نمایشگاه بین المللی صنعت آب با اشاره به اقلیم خشک و نیمه خشک کشور، از کاهش ۲۹ درصد بارندگی ها خبر داد و گفت: میزان بارش ها در کشور ما یک سوم سایر نقاط دنیا بوده و حدود ۲۵۰ میلی متر در سال است. جدای کمبود بارش با چالش دیگری مواجه هستیم که آن یکسان نبودن سطح بارندگی در کشور است. طوری که در برخی از نقاط کشور مقدار بارندگی ها ۴۰ میلی متر و در برخی نقاط حتی بالای ۱۲۰۰ میلی متر است.

اوبا بیان اینکه در ۴ سال گذشته شرایط خشکسالی متفاوت با سال های گذشته بوده است، ادامه داد: در رتبه بندی بارش سال آبی ۱۴۰۴_۱۴۰۳ در جایگاه ۵۳ از ۵۷ قرار دارد. این نشان می دهد که امسال شرایط خاصی را خواهیم داشت.

این مقام مسول در صنعت آب ادامه داد: البته وظیفه وزارت نیرو تامین آب شرب پایدار در هر شرایطی است. به همین دلیل وضعیت منابع آبی شهرها و روستاها را به صورت مرتب پایش می کنیم و برنامه های برای رفع تنش آبی در دستور کار ما قرار گرفته است.

امینی گفت: بررسی های انجام شده نشان می دهد که ۴۳ شهر و ۲۳ استان کشور دچار تنش آبی هستند. البته متناسب با ناترازی ها ۱۶۱ پروژه برای گذر از شرایط پیک مصرف تابستان و شب عید تعریف شده است.

او همچنین درباره سدها و استان های دارای تنش گفت: سد استقلال در هرمزگان که وظیفه تامین آب میناب و بندرعباس را بر عهده دارد، شرایط خوبی ندارد. همچنین منابع آبی سدهای کمال صالح و سد الغدیر که وظیفه تامین آب استان مرکزی و شهر ساوه را بر عهده دارند، به شدت کاهش پیدا کرده است.

به گفته او، همچنین موجودی سدهای استان اصفهان و تهران هم به شدت کاهش یافته و شرایط خاصی را تجربه می کنند.

مدیرعامل شرکت آبفای کشوری از اجرای ۳۶ تصفیه خانه در ۴ سال دولت چهاردهم خبر داد و افزود: همچنین ۱۰ هزار روستا که دارای تنش آبی و ناپایداری در منابع و مصارف آبی هستند را شناسایی شده که از این تعداد برای ۷ هزار و ۶۷ روستا آب رسانی پایدار صورت گرفته است. همچنین بر اساس هدف گذاری صورت گرفته این عدد تا پایان امسال به ۷ هزار و ۶۰۰ افزایش خواهد یافت.

آخرین جزییات از تغییر آبونمان در قبوض آب

او همچنین درباره مصوبه هیئت وزیران برای تعیین آبونمان آب و فاضلاب مصرفی ویلاهای پرمصرف اظهار کرد:طبق قانون برنامه توسعه کشور، سیاست‌های مدیریت مصرف آب در بخش آب شرب به مردم واگذار شده است. بر این اساس، مبلغ آبونمان برای هر واحد مشترک در سال ۱۴۰۳ معادل پنجاه درصد قیمت غیر یارانه‌ای تعیین شده است. این نرخ برای سال آینده به ۶۵ درصد قیمت غیر یارانه‌ای افزایش می‌یابد و برای سال ۱۴۰۵ به ۸۰ درصد و در نهایت در سال ۱۴۰۶ به ۱۰۰ درصد قیمت غیر یارانه‌ای خواهد رسید.

وی افزود: همچنین طبق بند (الف) ماده ۳۹ قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳، مشترکان خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور از پرداخت هزینه آبونمان معاف هستند.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب در خصوص آب بهای اقامتگاه‌های غیر دائمی کشور از جمله ویلاها، باغ ویلاها و خانه باغ‌ها نیز توضیح داد: برای مصارف تا سقف الگوی مصرف، آب بهای این اقامتگاه‌ها معادل قیمت غیر یارانه‌ای محاسبه می‌شود. برای مصارف مازاد بر الگو تا دو برابر الگوی مصرف، سه برابر قیمت غیر یارانه‌ای و برای مصرف مازاد بر دو برابر الگو، پنج برابر قیمت غیر یارانه‌ای دریافت می‌شود.

وی در خصوص عرضه پساب‌ها در بورس نیز گفت: همکاری‌های خوبی با بورس انرژی کشور در دو مرحله واگذاری پساب داشتیم که مورد استقبال بخش صنعتی قرار گرفته است. این روند ادامه دارد و به همکاری‌های بیشتری با بورس انرژی کشور برای واگذاری پساب برای مصارف صنعتی ادامه خواهیم داد. لازم به ذکر است که واگذاری پساب منحصر به بورس انرژی نیست و بخش خصوصی نیز در این زمینه فعال است.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب به قانون در برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و گفت: در دو سال گذشته، طبق این بند، صنایع آب‌بر به استفاده از پساب و تغییر فرآیندهای خود برای بهره‌برداری از آب‌های زیرزمینی با کیفیت ملزم شدند تا چرخه صنعت آب پایدارتر شود.

وی افزود: تا کنون ۶۶ قرارداد با بخش صنعت منعقد شده و ۱۴۰ پروژه به ارزش هزار میلیارد تومان در این راستا در دست اجراست. همچنین در زمینه جمع‌آوری پساب، ۲۷۷ تصفیه‌خانه احداث شده که توانسته‌اند یک میلیون و ۶۰۰ هزار مترمکعب پساب فاضلاب را جمع‌آوری کنند.

امینی درباره میزان بودجه درنظر گرفته شده برای کاهش هدر رفت آب، بیان کرد: تا ۲۰۰۰ میلیارد تومان برای بازسازی تجهیزات در راستای کاهش هدر رفت آب در نظر گرفته شده که ۷۰ درصد برای حوزه شهری و ۳۰ درصد برای بخش روستایی خواهد بود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر پرت شبکه ۱۵ درصد است، افزود: برای کاهش هر یک درصد کاهش ۲۲ هزار میلیارد تومان اعتبار لازم است.

کد خبر: ۳۲۲٬۰۹۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha