به گزارش بازار، حسین محمدی روز دوشنبه در جلسه کارگروه انرژیهای تجدیدپذیر استان با بیان اینکه احداث نیروگاه های خورشیدی، یکی از راهکارهای اصلی تامین انرژی در کشور است، افزود: این موضوع جزو یکی از دغدغههای جدی مسوولان است تا راهبری لازم در این زمینه انجام شود.
محمدی با بیان اینکه استان زنجان به لحاظ تراز تولید و مصرف برق مشکلی ندارد، افزود: هم اکنون یک هزار و ۱۰۰ مگاوات برق در استان تولید می شود و حدود ۸۰۰ مگاوات میزان برق مصرفی استان است.
وی اظهار داشت: استان زنجان روزانه ۳۰۰ مگاوات برق مازاد تولید و به کشور تزریق می کند و این موضوع نشان می دهد وضعیت تولید انرژی در استان مطلوب است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان با بیان اینکه برای رفع ناترازی حوزه تولید و مصرف انرژی در استان های دیگر ناگزیر هستیم به بحث انرژیهای تجدیدپذیر مثل انرژیهای خورشیدی ورود پیدا کنیم، ادامه داد: ایجاد انرژی خورشیدی در استان در مقایسه با استانهای دیگر نظیر کرمان و یزد بازدهی لازم را ندارد.
وی با بیان اینکه مشکلاتی که از سوی دستگاههای متولی در خصوص ایجاد نیروگاههای خورشیدی مطرح شده، به جاست، اظهار داشت: از سال گذشته این موضوع را در استان پیگیر شدیم و مشخصا تکالیفی را هم برای دستگاههای متولی امر اعلام کردیم.
معاون امور اقتصادی استاندار زنجان یکی از تکالیف مهم را در این زمینه تعامل با شهرداری ها اعلام کرد و گفت: مقرر شده است بعد از این پروانه های ساختمانی که برای طبقات بالاتر صادر می شود، ملزم به تامین انرژی خورشیدی باشد.
وی با بیان اینکه سازمان نظام مهندسی ساختمان هم در این خصوص در سطح ملی، تدوین دستورالعملهایی را مد نظر قرار داده است، گفت: دستگاههای اداری هم مکلف شدهاند سالانه بخشی از انرژی خود را از محل انرژی خورشیدی تامین کنند.
معاون استاندار زنجان با بیان اینکه تکالیفی را هم برای صنایع بزرگ استان تعیین مشخص کرده ایم، گفت: واحدهای صنعتی مثل ایران ترانسفو و راشا کاسپین و متولیان صنایع بزرگ در استان با قدمت طولانی اقدامات خوبی را آغاز کرده اند و مطمئنا در سالهای آینده شرایط تولید انرژی مثل امسال نخواهد بود.
این مسوول یکی از مشکلات سرمایهگذاران را ثبت سفارش عنوان کرد و گفت: مشکلات ارزی، بروکراسی و مشکلات بانکی از دیگر مشکلات این حوزه است که امیدواریم با پیگیریهای مکرر و انعقاد تفاهمنامهها، مشکلات حل شود.
محمدی با بیان اینکه سرمایهگذاران جدید با سختیهای بیشتری نسبت به سرمایهگذاران قبلی مواجه هستند، خاطر نشان کرد: برای تأمین مالی طرحهای انرژی خورشیدی باید به دنبال روشهای جدید و مشارکت با سرمایهگذاران خصوصی بود، زیرا تسهیلات بانکی محدود است و انتظار میرود که از تیر ۱۴۰۴ تسهیلات جدیدی برای این موضوع فراهم شود.
در این جلسه سرمایهگذاران حوزه انرژهای تجدیدپذیر به مشکلاتی نظیر نبود منابع مالی، تخصیص نیافتن ارز، تاخیر در صدور پروانه، مشکل زمین و پرداخت نشدن تسهیلات اشاره کردند.
نظر شما