بازار؛ گروه بین الملل: سایت گلوبال تایمز در مقاله ای به بررسی عضویت اندونزی در بریکس پرداخت که ترجمه آن در ادامه می آید.
وزارت خارجه برزیل روز دوشنبه ورود رسمی اندونزی به عنوان عضو کامل به بریکس را اعلام کرد که اولین گسترش این گروه از زمان به دست گرفتن ریاست دوره ای برزیل در سال 2025 است. این نقطه عطف به عنوان نمونه ای برای سایر کشورهای آسیای جنوب شرقی است که به طور فزاینده ای علاقه مند به نهادهای چندجانبه هستند. در همکاری بریکس، به طور بالقوه انگیزه جدیدی برای تقویت همکاری بین بریکس و آسیای جنوب شرقی تزریق می شود.
الحاق اندونزی به بریکس یک روند اجتناب ناپذیر است. ورود رسمی اندونزی به بریکس به عنوان بزرگترین کشور جنوب شرق آسیا و نماینده کلیدی کشورهای در حال توسعه در سراسر جهان، منافع مشترک کشورهای بریکس و جنوب جهانی را تامین می کند و نشاط جدیدی را به اصلاحات حکمرانی جهانی و رشد اقتصادی تزریق می کند. این می تواند نمایندگی و تأثیر مکانیسم بریکس را در امور بین الملل افزایش دهد و به ایجاد نوع جدیدی از روابط جهانی کمک کند.
در میان افزایش احساسات ضد جهانی شدن و چشم انداز بی ثبات بین المللی، توسعه و همکاری موضوع اصلی کشورهای جنوب شرقی آسیا باقی مانده است. اندونزی به طور فعال در دستور کار بریکس مشارکت داشت که شامل ارتقای انعطاف پذیری اقتصادی، همکاری فناوری و راه حل هایی برای نگرانی های جهانی از جمله تغییرات آب و هوایی و سلامت عمومی است.
در میان افزایش احساسات ضد جهانی شدن و چشم انداز بی ثبات بین المللی، توسعه و همکاری موضوع اصلی کشورهای جنوب شرقی آسیا باقی مانده است
در اول ژانویه 9 کشور از جمله اندونزی، مالزی و تایلند به کشورهای شریک بریکس تبدیل شدند. انتقال اندونزی از یک کشور شریک به یک عضو کامل را می توان تا حدی به شناخت قوی آن از روح باز بودن، فراگیر بودن و همکاری برد-برد و مشارکت فعال آن در همکاری بریکس پلاس نسبت داد. شن شیشون، مدیر بخش امنیت و همکاری آسیا و اقیانوسیه در مؤسسه مطالعات بینالمللی چین در این ارتباط گفت: عضویت اندونزی در بریکس میتواند برای سایر کشورهای جنوب شرق آسیا که علاقهمند به پیوستن به بریکس هستند، اثری نمایشی داشته باشد.
در سال های اخیر، علاقه فزاینده کشورهای منطقه آسیای جنوب شرقی به بریکس تحت تأثیر عوامل متعددی بوده است. اول، در میان رشد کند اقتصاد جهانی، اقتصادهای نوظهور که توسط بریکس نمایندگی می شوند به موتورهای حیاتی رشد جهانی تبدیل شده اند. سازوکارهای تعاونی و کالاهای عمومی ارائه شده توسط بریکس، مانند بانک توسعه جدید، پشتیبانی قوی از توسعه پایدار اقتصادهای نوظهور فراهم می کند و بسیاری را وادار به همسویی با این گروه می کند.
برای کشورهای جنوب شرقی آسیا، پیوستن به بریکس به معنای فرصت های توسعه گسترده تر، از جمله توانایی بهره مندی از سیاست های ترجیحی در میان کشورهای عضو است. در عین حال، بریکس به عنوان یک سازمان همکاری اقتصادی چندجانبه، به کشورهای عضو پلت فرم گستردهتری برای همکاری در رسیدگی به چالشهای توسعه ارائه میکند و آنها را قادر میسازد تا هماهنگی سیاستها و کمکهای متقابل را از طریق مکانیسمهای گفتوگو افزایش دهند.
سازوکارهای تعاونی و کالاهای عمومی ارائه شده توسط بریکس، مانند بانک توسعه جدید، پشتیبانی قوی از توسعه پایدار اقتصادهای نوظهور فراهم می کند و بسیاری را وادار به همسویی با این گروه می کند
مهمتر از آن، بریکس با گشودگی و فراگیر بودن، کشورهای آسیای جنوب شرقی را جذب می کند. بر خلاف برخی از گروههای غربی با گرایشهای انحصاریگرا، بریکس از جهانیسازی و منافع متقابل حمایت میکند که با اولویتهای توسعه کشورهای آسیای جنوب شرقی همسو هستند. پلت فرم بریکس به این کشورها اجازه می دهد تا به دنبال فرصت های مشترک و توسعه مشترک باشند بدون اینکه مجبور به جانبداری شوند. عضویت کامل اندونزی در بریکس نه تنها شتاب جدیدی را به توسعه آن تزریق می کند، بلکه به عنوان نمونه ای برای سایر کشورهای آسیای جنوب شرقی عمل می کند و نشان می دهد که چگونه می توان فرصت هایی را در همکاری های چندجانبه پیدا کرد که مطابق با منافع آنها باشد.
استقلال استراتژیک افزایش یافته به یک روند تعیین کننده در سیاست گذاری آسیای جنوب شرقی تبدیل شده است. رهبران منطقهای مانند پرابوو سوبیانتو، رئیسجمهور اندونزی و انور ابراهیم، نخستوزیر مالزی، مکررا مخالف بودن خود را مبنی بر پیاده بودن در رقابت قدرتهای بزرگ ابراز کردهاند و به فراخوانهای غرب برای جانبداری «نه» گفتهاند. کشورهای منطقه به طور فزاینده ای تشخیص می دهند که حفظ استقلال استراتژیک، به جای اینکه تابع ابرقدرت ها باشد، کلیدی برای به حداکثر رساندن منافع ملی است.
با ادامه گسترش بریکس، برخی از رسانه های غربی اضطراب فزاینده ای را نشان داده اند و این مکانیسم را به عنوان چالشی برای سلطه غرب معرفی می کنند. این گونه تفاسیر بیش از حد محدود و ریشه در تفکر جنگ سرد دارند. بریکس در مورد رویارویی یا جایگزینی نظم بین المللی موجود نیست. بلکه هدف آن رفع کاستیهای آن و کمک به یک سیستم حکمرانی جهانی عادلانهتر و کارآمدتر است.
بریکس به عنوان یک پلتفرم کلیدی برای تقویت همبستگی و همکاری بین کشورهای جهانی جنوب، نقشی حیاتی در تغییر سیستم حکمرانی جهانی ایفا می کند. استقبال از اعضای جدید در خانواده بریکس با روند تاریخی ظهور جمعی جنوب جهانی هماهنگ است. همانطور که بریکس در حال تکامل است، انتظار می رود توسعه با کیفیت بالا و همکاری بیشتر بریکس به هدف مشترک ایجاد جامعه ای با آینده مشترک برای بشریت کمک کند.
نظر شما