به گزارش خبرنگار بازار، مراسم ششمین سالروز تاسیس بیمارستان دامپزشکی «ورکان» با حضور فعالان این حوزه و مسئولان اداره کل دامپزشکی گلستان برگزار شد.
علیرضا یوسفی، رئیس بیمارستان دامپزشکی ورکان در گفتگو با بازار اظهار کرد: این بیمارستان که در شروع هفت سالگی خود قرار دارد، بزرگترین بیمارستان دامپزشکی در شمال شرق کشور و تنها بیمارستان تخصصی استان است.
وی افزود: این بیمارستان به حیوانات مزرعه، حیوانات خانگی، پرندگان و دام های بزرگ خدمات ارآئه می دهد.
وی گفت: داروخانه، پت شاپ، آزمایشگاه، دندانپزشکی اختصاصی حیوانات با تمام تجهیزات و اتاق جراحی مجزا و مجهز با تمام امکانات، رادیو گرافی دیجیتال و سونوگرافی پیشرفته، آزمایشکاه، فیزیوتراپی اختصاصی با نیروهای آموزش دیده به همراه دستگاه از جمله بخش های مختلف این بیمارستان است.
وی بیان کرد: این بیمارستان ۱۲ تا ۱۴ ساعت در طول شبانه روز فعال است و روزانه جراحی های مختلف از جمله جراحی چشم و آب مروارید در آن انجام می شود.
یوسفی با بیان اینکه روزانه برای درمان حیوانات مزرعه، شتر مرغ، گاو و اسب به ما مراجعه می کنند، بیان کرد: این بیمارستان همواره مورد توجه بوده و بازرسان سازمان بهداشت جهانی که به ایران آمده بودند از این بیمارستان بازدید کردند.
وی گفت: حال پس از ۶ سال در محل و ساختار جدید قصد ادامه فعالیت دارد و بخش بستری بهتر و فعال تری در این محیط در نظر گرفته شده است.
۸۰۰ متر مربع به فضای درمانی دامپزشکی گلستان اضافه شد
یوسفی ادامه داد: با ایجاد این فضا ۸۰۰ متر مربع به فضای درمانی دامپزشکی استان اضافه شده، گفت: حدود ۶ دامپزشک متخصص و عمومی و ۱۰ کاردان، کارشناس و کارشناس ارشد های رشته های مختلف دامپزشکی در این مجموعه مشغول به فعالیت هستند.
رئیس بیمارستان دامپزشکی ورکان افزود: آزمایشگاه مجهزی در این محیط تاسیس شده و دستگاه آنالیز بیوشیمیایی اختصاصی حیوانات و سایر دستگاه های تخصصی با سرمایه بخش خصوصی خریداری شده است.
وی یادآور شد: این بیمارستان طی این سال ها پذیرای حدود ۱۸۰ کارآموز دامپزشکی در مقاطع مختلف بوده است که اکنون در نقاط مختلف استان مشغول فعالیت هستند و این باعث افتخار ماست.
یوسفی می گوید: دامپزشکی خط مقدم مبارزه با بیماری ها و حفظ بهداشت جامعه است و دامپزشکان همواره به عنوان سربازان گمنام حفظ بهداشت هستند.
اهمیت ایجاد کلینیک های دامپزشکی تخصصی
وی گفت: تعداد بسیار زیادی بیماری های مشترک بین انسان و حیوان وجود دارد لذا ایجاد کلینیک های دامپزشکی در کنترل بیماری ها و حفظ سلامت جامعه بسیار اهمیت دارند.
امیر رضا یوسفی، دامپزشک بیمارستان دامپزشکی ورکان هم در این مراسم اظهار کرد: مجموعه ورکان حدود 6 سال است که به شهروندان گرگانی و همچنین به کل استان خدمات ارائه می دهد و باعث افتخار ماست که توانسته ایم اعتماد صاحبان حیوانات را جلب کنیم.
وی ادامه داد: خدمات متفاوتی در این بیمارستان ارائه می شود و بخش اعظمی از داروهای مورد نیاز حیوانات مزرعه را تحت پوشش قرار می دهیم.
دایر شدن بخش تخصصی دندانپزشکی در ورکان
یوسفی گفت: بخش داخلی دام کوچک، حیوانات خانگی، حیوانات مزرعه و دام بزرگ در این بیمارستان دایر شده است. همچنین این مرکز شامل بخش جراحی، رادیولوژی، سونوگرافی و فیزوتراپی و بخش تخصصی دندانپزشکی بوده و در پت شاپ هم مایحتاج حیوانات خانگی را فراهم کرده ایم.
وی ادامه داد: آزمایشگاه، بخش قابل توجه این بیمارستان بوده که تقریبا همه نیازهای حیوانات خانگی و مزرعه تحت پوشش قرار می دهد.
یوسفی یادآور شد: همزمان با ششمین سالروز تاسیس بیمارستان تغییر مکان هم داشتیم و بیمارستان جدید در ابتدای بلوار صیاد شیرازی قرار دارد.
مراکز بخش خصوصی دامپزشکی بال های اداره کل دامپزشکی هستند
در ادامه شهریار کتوک، معاون درمان اداره کل دامپزشکی استان گلستان هم در گفتگو با این رسانه اظهار کرد: مراکز بخش خصوصی دامپزشکی بال های سازمان نظام دامپزشکی و اداره کل دامپزشکی هستند.
وی با بیان اینکه قطعا تحقق اهداف این سازمان بدون وجود این مراکز امکانپذیر نخواهد بود، گفت: بیمارستان دامپزشکی ورکان یکی از مراکز فعال و قوی در این حوزه است.
فیزیوتراپی حیوانات خانگی در ورکان
آرش تازیکه، متخصص بیماری های داخلی دام های بزرگ هم در این مراسم اظهار کرد: این بیمارستان کار خود را از بهمن 97 فعالیت خود را آغاز کرده است که تصمیم گرفتیم فضای این بیمارستان را تغییر و گسترش دهیم.
وی گفت: این بیمارستان در بخش های داخلی دام های کوچک، بخش جراحی، داخلی دام های بزرگ، پرندگان زینتی مشغول به فعالیت است و از داروخانه و آزمایشگاه را هم برخوردار است.
تازیکه بیان کرد: فیزیوتراپی حیوانات خانگی هم به این مرکز اضافه شده و سیستم بستری پویا تر از گذشته به فعالیت خود ادامه می دهد.
ورکان باعث افتخار جامعه دامپزشکی کشور است
سروش خادمیان، دامپزشک بیمارستان طیور مرکز هم گفت: وجود همچین مجموعه فاخری باعث افتخار جامعه دامپزشکی کشور است و قطعا در ارتقا سلامت حیوانات و ارتقا سطح بهداشتی جامعه بسیار نقش آفرین خواهد بود.
وی ادامه داد: اگر از لایه های میانی و داخلی و عمق فعالیت های حوزه دامپزشکی به خصوص متخصصان این حوزه که در خط مقدم بهداشت دام و طیور و فرآورده هایی که مردم استفاده می کنند، مطلع شوید به اهمیت این حوزه پی خواهید برد.
خادمیان گفت: برخی همکاران ما به صورت شبانه روزی فعالیت کرده و با مخاطرات بسیاری روبرو هستند و به حمایت دستگاه های مرتبط نیاز دارند.
وی خاطرنشان کرد: پت ها امروزه نقش پررنگی در خانواده ها دارند و نمی توان آنها را نادیده گرفت که ایجاد چنین مراکزی قطعا به سلامت این بخش کمک خواهد کرد.
نظر شما