بازار؛ گروه بانک و بیمه: طبق گزارش های موجود، سازمان امور مالیاتی کشور اخیرا پیش نویس بخشنامه ای درخصوص مالیات بر ارزش افزوده سکه (ضرب بانک مرکزی) را در دسترس عموم مردم و فعالان بازار قرار داده است. این سازمان پیشنهاد داده تا سکه های ضرب بانک مرکزی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شوند. مطابق این پیش نویس، سازمان مالیاتی در نظر دارد از سکه های ضرب بانک مرکزی، مالیات بگیرد. در این پیش نویس آمده است: بر اساس جز ۱ بند ب ماده ۲۶ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۴۰۰، اصل طلا، جواهر و پلاتین به کار رفته در مصنوعات ساخته شده از فلزات مزبور، معاف از مالیات و عوارض می باشد. این سازمان اعلام کرده است؛ لذا مقرر می دارد؛ ماخد محاسبه مالیات بر ارزش افزوده سکه ضرب بانک مرکزی، مابه التفاوت قیمت خرید و فروش سکه توسط مودیان مشمول فراخوان های نظام مالیات بر ارزش افزوده است. از طرفی بند یک دستور العمل مورخ ۵ مهر ۱۳۹۳ از تاریخ این بخشنامه ملغی می گردد.
مالیات بر سکه، که به عنوان یکی از ابزارهای تنظیم بازار و کنترل نوسانات اقتصادی مطرح است و این موضوع از سال ۱۳۹۷ در ایران به اجرا درآمد. در آن زمان، خرید سکه از صرافیها و بانکها معاف از مالیات بر ارزش افزوده اعلام شد. با این حال، پس از پایان سال ۱۳۹۷، سازمان مالیاتی با انتشار بخشنامهای، نحوه محاسبه مالیات خرید سکه را توضیح داد و خریداران را موظف به پرداخت مالیات بر اساس تعداد سکههای خریداری شده کرد.
مالیات بر خرید سکه یکی از موضوعات مهم در حوزه مالیاتی است، این قانون با هدف کنترل بازار سکه و جلوگیری از نوسانات شدید قیمتی که میتواند تأثیرات منفی بر اقتصاد داشته باشد، طراحی شده است، اجرای این قانون به دولت امکان میدهد تا با اخذ مالیات بر خرید سکه، تقاضای کاذب کاهش یابد
اخذ مالیات از سکه برای کنترل بازار و جلوگیری از نوسانات قیمتی
مالیات بر خرید سکه یکی از موضوعات مهم در حوزه مالیاتی و اقتصادی کشور است. این قانون با هدف کنترل بازار سکه و جلوگیری از نوسانات شدید قیمتی که میتواند تأثیرات منفی بر اقتصاد داشته باشد، طراحی شده است. اجرای این قانون به دولت امکان میدهد تا با اخذ مالیات بر خرید سکه، تقاضای کاذب را کاهش دهد و از سفته بازی در بازار جلوگیری کند. به عبارتی دیگر مطابق قانون مالیاتی جدید، خرید سکه به عنوان یکی از داراییهای سرمایهای، مشمول مالیات میشود. این امر به ویژه در مواقعی که قیمتها در بازار افزایش مییابد و تمایل به خرید سکه به عنوان یک سرمایهگذاری امن بیشتر میشود، اهمیت پیدا میکند. با این وجود اجرای این قانون نه تنها به تعادل بازار کمک میکند بلکه میتواند منبع درآمدی برای دولت باشد که در نهایت به نفع اقتصاد کلی کشور خواهد بود.
اخذ مالیات و جلوگیری از فرار آن دو موئلفه مهم است که چنانچه هر کشوری نسبت به این دو موضوع بی تفاوت و کم توجه باشد، بی تردید توان مدیریت اداره امور برای تامین منابع مورد نیازکشور در بودجه سالانه و ... تضعیف خواهد شد در چنین شرایطی است که مطابق قانون فعالان اقتصادی و همه مردم بایستی نسبت به پرداخت مالیات به قانون تمکین کنند و مسئولان نیز بحث مالیات ستانی را در چارچوب های تعریف شده در اولویت کاری خود قرار دهند. از دریافت مالیات از کارگران که قشر فرودست جامعه محسوب می شوند تا سرمایه گذاران خرد و کلان، بازاری های و تجار.
تعداد سکه ای که می خرند ثبت می شود و از طرفی باید پرونده شغلی ایجاد کنند، افزود: داد و ستد سکه به منظور رعایت مسائلی چون پرداخت مالیات و ... از طریق کد ملی به خوبی رصد می شود تا متناسب به تعداد خرید سکه اخذ مالیات نیز برای سرمایه گذاران این کالا لحاظ شود
همه در پرداخت مالیات باید به قانون تمکین کنیم
دکتر سیاوش غیبی پور، کارشناس برجسته امور مالیات کشور در گفت و گو با «تحلیل بازار» راجع به بحث پیشنهاد سازمان امور مالیاتی مبنی بر اخذ مالیات ارزش افزوده از سکه اظهارداشت: چنین موضوعی از قبل نیز بوده است و مورد جدیدی نیست اما مسئله این است که خیلی ها که سکه خریده اند آن را در خانه و در صندوق ها نگه می دارند، بنابراین کار را برای تصمیم گیران نسبت به مالیات به دلیل آنکه نمی شود آنها را رصد کنند سخت می کند. البته مطابق قانون، انجام هر گونه معامله ای بر حسب مقررات تعریف شده بایستی موضوع مالیات نیز در آن لحاظ شود که داد و ستد سکه نیز از این قانون مثتثنی نیست.
وی با بیان اینکه کسانی که با کد ملی اقدام به خرید سکه در پی عرضه گسترده در بازار یا بانک کارگشایی می کنند، تعداد سکه ای که می خرند ثبت می شود و از طرفی باید پرونده شغلی ایجاد کنند، افزود: داد و ستد سکه به منظور رعایت مسائلی چون پرداخت مالیات و ... از طریق کد ملی به خوبی رصد می شود تا متناسب به تعداد خرید سکه اخذ مالیات نیز برای سرمایه گذاران این کالا لحاظ شود.
بانک مرکزی از وقتی اقدام به عرضه سکه می کرد روی طلا مالیات می گرفت، یعنی اصل طلا، اما الان در سال ۱۴۰۳ که سکه های جدیدی ضرب و به بازار عرضه می شود چون اصل طلا معاف از مالیات است، بنابراین این اقدام کمک می کند که قیمت سکه ضرب شده کاهشی شود
احتمال کاهش قیمت سکه در صورت اخذ مالیات از سکه های ضرب جدید ۱۴۰۳
همچنین محمد کشتی آرای، رئیس اسبق اتحادیه طلا و جواهر تهران نیز طی گفت و گویی با «تحلیل بازار» در خصوص بحث پیشنهاد سازمان امور مالیاتی نسبت به اخذ مالیات بر ارزش افزوده از ضرب سکه های بانک مرکزی، گفت: بانک مرکزی از وقتی اقدام به عرضه سکه می کرد روی طلا مالیات می گرفت، یعنی اصل طلا، اما الان در سال ۱۴۰۳ که سکه های جدیدی ضرب و به بازار عرضه می شود چون اصل طلا معاف از مالیات است، بنابراین این اقدام کمک می کند که قیمت سکه ضرب شده کاهشی شود.
وی با بیان اینکه به جرات می توان گفت هنوز خیلی ها نمی دانند که این موضوع کمک می کند که حتی قیمت سکه در بازار کاهشی شود، بنابراین باید به شکلی شفاف برای مردم توضیح داده شود که این موضوع در بازار مسئله ساز نیست و گرانی را در پی ندارد، افزود: البته آگاهی مردم به این موضوع شاید در این روزها سخت باشد و مردم احساس کنند که پیشنهاد سازمان امور مالیاتی مبنی بر اخذ مالیات بر ارزش افزوده سکه شوکی جدیدی را به بازار وارد کرده است، اما اینگونه نیست چرا که سازمان امور مالیاتی پیشنهاد داده است؛ سکههای ضرب بانک مرکزی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شوند.
این کارشناس خبره بازار طلا افزود: بند یک دستورالعمل مورخ ۵ مهر ۱۳۹۳ از تاریخ این بخشنامه که قبلا مالیات را از مجموع به جز اصل طلا می گرفتند، هم اکنون ملغی شده است. با این وجود در وهله اول شاید برخی فکر کنند که پیشنهاد برای اخذ مالیات بر ارزش افزوده سکه، قیمت این کالا را افزایشی کند. اما این طور نیست وهمانطور که گفته شد این مسئله ممکن است باعث کاهش قیمت نیز شود. بنابر این کاملا واضح است که مأخذ محاسبه مالیات بر ارزش افزوده سکه ضرب بانک مرکزی، مابهالتفاوت قیمت خرید و فروش سکه توسط مؤدیان مشمول فراخوانهای نظام مالیات بر ارزش افزوده خواهد بود.
نظر شما