به گزارش خبرنگار بازار، مهدی صادقی نیارکی روز چهارشنبه در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش که در یک واحد تولیدی ترانس برگزار شد، با تاکید بر اینکه انجام پژوهشهای کاربردی و نیز نوآوریهای مستمر از رویکرد این مجموعه به شمار میرود، افزود: تداوم این امر باعث خواهد شد تا در عرصه تولید به یک رشد پایدار و بلندمدت دست یابیم.
وی از پژوهش و فناوری به عنوان یکی از پیشرانهای افزایش تولید و نیز رشد اقتصادی در کشور یاد کرد و ادامه داد: این مجموعه تلاش کرده است همواره این مهم را در اولویت کارهای خود قرار داده و خوشبختانه تا به امروز نیز از این حیث منتفع شده است.
این مسوول از راهاندازی یک مرکز نوآوری در راستای تولید انرژی تجدیدپذیر و برق را جزو اقدامات مهم این گروه صنعتی برشمرد و اظهار کرد: با اقدامی که این مجموعه در این خصوص انجام داده است، توانسته به قطب صنعت برق و انرژی تجدیدپذیر در کشور تبدیل شود.
مدیرعامل گروه صنعتی ایرانترانسفو با تاکید بر اینکه تحقق پیشرفت در عرصه تولید و توسعه اقتصادی در گرو استفاده از دانش و علم است، تصریح کرد: این مجموعه تلاش کرده است اهتمام جدی نسبت به حوزههایی چون نهادسازی و ایجاد ساختارهایی برای برنامهریزی و راهبری، تأمین مالی و بودجهریزی و استراتژی آینده گروه داشته باشد.
صادقی نیارکی در ادامه با بیان اینکه برای ماندن در عرصه رقابت هیچ راهی جز برنامهریزی و حرکت بر این مدار نداریم، خاطرنشان کرد: تجربه جهانی نشان داده است که اگر نتوانیم خود را با تغییرات سریع فناوری وفق دهیم، به سرعت از گردونه رقابت خارج خواهیم شد که بارها این مورد را در مورد شرکتهای بزرگ نیز مشاهده کردهایم.
وی، تشکیل شورای آموزش و پژوهش و فناوری را از راهبردهای گروه صنعتی ایرانترانسفو برشمرد و عنوان کرد: هدف این شورا که زیر نظر قائم مقام گروه تشکیل شده، ارتقای سطح آموزش، پژوهش و فناوری شرکت است، از این رو انتظار داریم با مراکز دانشگاهی همکاری تنگانگی در این راستا برای تمرکز بر روی آموزش داشته باشیم.
ایران ترانسفو در حوزه اشتغال و ارزآوری گامهای بلندی داشته است
رئیس دانشگاه زنجان نیز در این مراسم، از شرکت ایرانترانسفو به عنوان یکی از مجموعههایی که دارای قدمت زیادی است، یاد کرد و گفت: کارنامه این مجموعه حاکی از آن است که ایرانترانسفو توانسته است به نیازهای کشور در حوزه فعالیت خود جامه عمل پوشانده و در حوزه اشتغال و ارزآوری نیز گامهای بلندی بردارد.
جلال بازرگان در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش که در یک واحد تولیدی ترانس برگزار شد، تبدیل کردن علم و فناوری به ثروت و اشتغال را یکی از وظایف اصلی دانشگاهها برشمرد و افزود: بیتردید تداوم و تحقق این نقشها تاثیر به سزایی در توسعه اقتصادی و صنعتی استان خواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه حوزه پژوهش نیاز امروز جامعه بوده و دانشگاهها باید در این زمینه گامهای موثری بردارند، اظهار کرد: یکی از اقداماتی که دانشگاهها باید در این زمینه انجام دهند، این است که در حوزه پژوهش به گونهای عمل کنند که بتواند به نیازهای صنعتی استان پاسخ دهد که بدون شک این روند کارآفرینی و اشتغال را به دنبال خواهد داشت.
این مسوول در ادامه یکی از ضرورتهای امروز جامعه را برقراری ارتباط قوی و موثر بین دانشگاه و صنعت عنوان کرد و ادامه داد: معتقدیم این ارتباط باید منجر به حصول پژوهشهای کاربردی در راستای ارتقای تولید و نیز ایجاد اشتغال شود.
بازرگان با بیان اینکه ارتباط نزدیک دانشگاه و صنعت میتواند برکات زیادی را در جامعه به دنبال داشته باشد، خاطرنشان کرد: این ارتباط برای اینکه بتواند تاثیر خود را در حوزههای مختلف داشته باشد، باید مستمر باشد، از این رو انتظار داریم مجموعههای تولیدی هیچگاه خود را مستقل از علم ندانند؛ چرا که در این صورت جز رکود در تولید، عایدی نخواهند داشت.
بسیاری از آنچه در دانشگاهها درس داده میشود، به درد صنعت نمیخورد
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی زنجان با اشاره به ارتباط صنعت و دانشگاه گفت: در بسیاری از موارد، آنچه در دانشگاه آموزش داده میشود، مستقیماً به درد صنعت نمیخورد.
نقیلو ضمن اشاره به ارتباط صنعت و دانشگاه اظهار داشت: در بسیاری از موارد، آنچه در دانشگاه آموزش داده میشود، مستقیماً به درد صنعت نمیخورد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان با بیان اینکه اگر دانشگاه و صنعت مسیرهای جداگانهای داشته باشند، ممکن است یکدیگر را پیدا نکنند، تصریح کرد: این در حالی است که در برخی از صنایع، حتی با وجود علم و تخصص، بدون درک واقعی از نیازهای صنعت، نمیتوان به نتیجه مطلوب رسید.
وی همچنین به اهمیت تلفیق علم و عمل اشاره کرد و گفت: ایران ترانسفور، با بیش از ۵۰ سال فعالیت در شرایط سخت، نمونهای از یک صنعت واقعی و پایدار است که توانسته با همکاری علم و عمل در کنار یکدیگر، به موفقیت برسد.
نقیلو افزود: این صنعت با وجود کمترین حمایتهای دولتی و در سختترین شرایط، موفق به تداوم فعالیت خود شده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان همچنین به همکاریهای علمی و پژوهشی این دانشگاه با صنایع مختلف اشاره کرد و از موفقیتهای مشترک در پروژههای مختلف یاد کرد.
وی با اشاره به اهمیت مدیریت انرژی و علوم انسانی در صنعت، اظهار داشت: در دانشگاه آزاد زنجان برای حل مشکلات و ارتقای کیفیت علمی، همواره در تلاش هستند و با همکاری با اساتید و دانشمندان معتبر، توانستهاند گامهای مؤثری در این راستا بردارند.
واحدهای تولیدی خود را به استانداردهای بینالمللی نزدیک کنند
مدیرکل استاندارد استان زنجان تاکید کرد: کارخانهها و واحدهای تولیدی باید خود را به استانداردهای بینالمللی نزدیک کنند.
مهدی قهرمانی با بیان اینکه یکی از نیازهای امروز کارخانهها و واحدهای تولیدی این است که تا میتوانند خود را به استانداردهای بینالمللی نزدیک کنند، گفت: خوشبختانه این مهم در واحدهای تولیدی ایرانترانسفو تا حدود زیادی محقق شده است.
وی ضمن قدردانی از مسوولان شرکت ایرانترانسفو در راستای تبدیل استاندارد زیرمجموعه خود به استانداردهای بینالمللی، افزود: این موضوع مهم میتواند برای سایر واحدهای تولید و صنایع و از همه مهمتر نهادهای ارزیابی انطباق در کشور به عنوان یک مرجع و الگو به شمار رود.
این مسوول با یادآوری اینکه مجموعه ایرانترانسفو در حوزه استاندارد به توفیقات زیادی دست یافته است که یکی از این دستاوردها ارتقای کیفیت محصولات خود، منطبق به استانداردهای تعریف شده است، اظهار کرد: اگر بخواهیم از صنایع پیشران و پیشتاز در کشور در حوزه تخصصی یاد کنیم، مجموعه ایرانترانسفو یکی از این واحدها به شمار میرود.
مدیرکل استاندارد استان زنجان در ادامه با اشاره به اینکه ایرانترانسفو نخستین نماد استاندارد دانشبنیان را در استان از آن خود کرده است، ادامه داد: نخستین نماد استاندارد دانشبنیان توسط ایرانترانسفو در حوزه تولید ترانسفورماتورها اعطا شده که نشاندهنده بالا بودن کیفیت و پشتوانه علمی و فناوری تولیدات این مجموعه است.
نظر شما