۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۹
ری‌را خودرویی متوسط رو به پایین است| ضرب‌ الاجل مجلس به وزیر صمت برای خصوصی‌ سازی
یک عضو کمیسیون صنایع خانه ملت در گفت وگو با بازار؛

ری‌را خودرویی متوسط رو به پایین است| ضرب‌ الاجل مجلس به وزیر صمت برای خصوصی‌ سازی

پوردهقان، عضو کمیسیون صنایع خانه ملت به بازار گفت: «ری‌را» خودرویی متوسط رو به پایین است، اما در مقایسه با محصولات فعلی گروه صنعتی ایران ‌خودرو گامی رو به جلو محسوب می ‌شود.

امید محمدی، بازار: روز گذشته گروه صنعتی ایران ‌خودرو طی مراسمی نخستین سری از کراس ‌اوورهای ملی به نام «ری‌را» را به مشتریان تحویل داد. این تحویل در شرایطی انجام شد که مدیران این خودروسازی در تابستان سال جاری خبر از داخلی‌ سازی ۶۸ درصدی قطعات این خودرو داده بودند. به بیانی دیگر، کراس ‌اوور ایران ‌خودرو همچنان به تامین قطعات از خارج، عمدتا چین وابسته است؛ به ‌ویژه برای فناوری‌ های جدیدی مانند گیربکس اتوماتیک و سامانه هشدار نقطه کور، با این‌حال مدیران ارشد این شرکت اعلام کردند که برنامه ساخت داخل تدریجی قطعات «ری‌را» را در دستور کار دارند.

تولید کراس ‌اوور با پلتفرم پژو ۲۰۰۸ در گروه صنعتی ایران ‌خودرو می ‌تواند نمادی از پیشرفتی اندک در این خودروسازی باشد. با این‌حال، فقدان سرمایه‌ گذاری در واحدهای تحقیق و توسعه و عدم حمایت از داخلی ‌سازی سیستم‌ های نوین، همچنان محصولات خودروسازان را به وابستگی به واردات قطعات محکوم کرده است. از همین رو در خصوص ورود خودرو «ری‌را» به بازار با «مصطفی پوردهقان اردکانی»، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی به گفت و گو پرداختیم؛

* ورود محصولات جدید به بازار خودرو کشور می ‌تواند سبب تحول و افزایش رضایت مشتریان شود؟

بازار خودرو در شرایط فعلی نیازمند تحول است و این تغییر باید در سیاست‌ گذاری ‌ها و دیدگاه به خودرو ایجاد شود. اگر شیوه ‌های فعلی ادامه پیدا کند، نارضایتی مشتریان در بازار تشدید خواهد شد.

ایران ‌خودرو باید واحد «تحقیق و توسعه» خود را تقویت کند؛ زیرا با ادامه روند فعلی، سال آینده روزهای خوبی در انتظار این شرکت نخواهد بود

* گروه صنعتی ایران خودرو به تازگی محصول جدید خود که یک خودرو کراس اوور است را به بازار عرضه کرده که وابستگی به تامین قطعات خارجی دارد، برای کاهش این وابستگی چه اقدامی باید انجام شود؟

گروه صنعتی ایران خودرو و دیگر شرکت ‌های خودروساز داخلی که نوعی «منوپل» تشکیل دادند و به سمت تغییرات حرکت کردند، رویکرد روبه رشد را پیش گرفتند. اما اگر تولید این خودرو (ری‌را) به تداوم یا تجدید انحصار منجر شود، چنین سیاستی باید تغییر کند. ایران ‌خودرو باید واحد «تحقیق و توسعه» خود را تقویت کند؛ زیرا با ادامه روند فعلی، سال آینده روزهای خوبی در انتظار این شرکت نخواهد بود. تعرفه واردات خودرو را به ۶۰ درصد کاهش دادیم، برای ارز واردات خودرو هویت تعیین و امکان واردات با منشا ارز خارجی را فراهم کردیم. شاید این سیاست در مقام اجرا با چالش ‌هایی روبه ‌رو شود، اما برای نخستین بار درهای کشور به روی ورود خودروهای خارجی باز خواهد شد؛ بنابراین، خودروسازان داخلی باید خود را تقویت کنند.

* به تقویت خودروسازان داخلی اشاره کردید این مساله باید چگونه انجام شود، آیا همکاری با چین باید در خودروسازی توسعه یابد؟

تقویت صنعت خودرو از طریق شراکت و همکاری با چین نیز امکان ‌پذیر است. خودروسازان داخلی باید به عرضه محصولاتی با قیمت معقول، کیفیت بالا و ایمنی بیشتر متمرکز شوند تا بتوانند در بازار رقابت کنند. اگر تولیدکنندگان داخلی این کار را به‌ صورت نمایشی انجام دهند و به سیاست‌ گذاران صنعتی بگویند که خود را تقویت کردند، تنها تکرار بازی ‌های گذشته خواهد بود.

ری‌را خودرویی متوسط رو به پایین است| ضرب‌ الاجل مجلس به وزیر صمت برای خصوصی‌ سازی

«ری‌را» خودرویی متوسط رو به پایین است که مشابه آن سال ‌هاست توسط کشورهای دارای خودروسازی دست چندم تولید شده است، البته عرضه این خودرو به بازار شگفتی خاصی به همراه ندارد

* تولید و عرضه خودرو «ری‌را» را به عنوان نخستین کراس اوور داخلی به بازار را چگونه ارزیابی می کنید؟

در این خودرو از تکنولوژی خاصی استفاده نشده و پلتفرم یا طراحی عجیبی ندارد. همچنین در حوزه ایمنی و هوشمند سازی نیز پیشرفت قابل ‌توجهی دیده نمی ‌شود. «ری‌را» خودرویی متوسط رو به پایین است که مشابه آن سال ‌هاست توسط کشورهای دارای خودروسازی دست چندم تولید شده است.

با این‌حال، «ری‌را» در مقایسه با دیگر محصولات گروه صنعتی ایران‌خودرو گامی رو به جلو محسوب می ‌شود. در این خودرو نسبت به سایر محصولات آبی‌پوشان، کیفیت، ایمنی و طراحی تقویت شده است. البته عرضه این خودرو به بازار شگفتی خاصی به همراه ندارد، اما پیشرفتی نسبت به تولیدات پیشین این خودروساز به شمار می ‌آید.

به «سید محمد اتابک»، وزیر صمت ضرب ‌الاجل واگذاری سهام دو شرکت بزرگ خودروسازی کشور را دادیم

* شنیده‌ ها در جاده مخصوص حاکی از تلاش ‌هایی برای تغییر مدیرعامل ایران‌خودرو است. با توجه به تاکید مقام معظم رهبری به خصوصی ‌سازی، آیا این تغییر با دخالت وزارت صمت خواهد بود یا مدیریت این واحد به بخش خصوصی سپرده می‌ شود؟

به «سید محمد اتابک»، وزیر صمت ضرب ‌الاجل واگذاری سهام دو شرکت بزرگ خودروسازی کشور را دادیم. البته معتقدم واگذاری باید به مردم انجام شود تا این شرکت ‌ها به معنای واقعی خصوصی شوند. اگر باز هم در تعیین مدیرعامل خودروسازی ‌ها دخالت، لابی‌گری یا بازی ‌های سیاسی و انتخاباتی صورت گیرد، نباید انتظار پیشرفت در صنعت خودرو را داشت. این موضوع در دیگر صنایع مانند معدن نیز دیده شده است. بنابراین، باید به سمت واگذاری به بخش خصوصی کار آمد حرکت کنیم. در این شرایط، رقابت میان خودروسازان ایجاد و همکاری با شرکت‌ های خارجی نیز ممکن می‌ شود.

* با توجه به ورود خودروهای جدید داخلی و اختلاف قیمت‌ های میلیاردی در بازار، آیا دولت و وزارت صمت باید از واردات خودرو یا تولید داخل برای کنترل قیمت‌ ها و کاهش تقاضای کاذب حمایت کنند؟

نگاه دوگانه به بازار خودرو یعنی مخالفت با تولید داخلی و موافقت با واردات، آفت سیاست ‌گذاری و سم پیشرفت صنعتی است. اگر مبنای مدیریت کشور بر اساس «علم» است، باید برای حذف انحصار تلاش کنیم. از سوی دیگر، تولید و عرضه خودرو با قیمت مناسب و کیفیت بالا باید در اولویت قرار گیرد. مدیران شرکت‌ های خودروسازی و قطعه ‌سازی باید بدانند که رضایت مشتریان باید در اولویت باشد. مشتریان زمانی راضی خواهند بود که محصولی باکیفیت و در شان خود دریافت کنند. طی چهار دهه گذشته، همه ارکان کشور از خودروسازان داخلی حمایت کردند، اما از سال آینده فضای جدیدی ایجاد خواهد شد. البته آزادسازی واردات و تغییرات بازار خودرو به‌ صورت تدریجی انجام خواهد شد و دولتمردان نیز باید از تصدی‌گری در صنعت خودروسازی دست بردارند تا پیشرفت حاصل شود.

کد خبر: ۳۱۶٬۵۱۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha