۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۵
مدیرانی داریم که تخصص برای اداره امور کشور ندارند| بوروکرات های سنتی مانع پژوهش هستند
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس:

مدیرانی داریم که تخصص برای اداره امور کشور ندارند| بوروکرات های سنتی مانع پژوهش هستند

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با تاکید بر اینکه وجود بوروکرات های سنتی در سازمان ها مانع پژوهش است گفت: با پدیده تسخیر دولت مواجه هستیم.

بازار؛ گروه راه و مسکن: بابک نگاهداری در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش با اشاره به اینکه شرایط دنیا به سمتی در حال حرکت است که تقریبا تمامی عرصه ها در حال دانش بنیان شدن است گفت: اقتصاد در دنیا از سال ١٩۵٠ به بعد به سمت رویکرد دانش بنیان حرکت کرده و اقتصاد مجازی، اقتصاد هوشمند و اقتصاد دانش بنیان با محوریت دانش و علمی شکل‌گیری شد.

او با تاکید بر اینکه قدرت هم در دانایی و علم است ادامه داد: بنابراین فضای عمومی رو به سمت دانش و فناوری است و حکمرانی باید بر پایه علم و دانش باشد و به طور قطع پیشران تحولات تا ٢٠۵٠ حتما پژوهش دانش و علم است.

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس تاکید کرد: یکی از موانع توجه به پژوهش وجود بوروکرات های سنتی در سازمان ها و نهادها است که تجاربی درست یا غلط کسب کرده اند و کمتر به فناوری های جدید توجه دارند در حالیکه در دنیا نهادهای دولتی در نهاد اقتصاد شکل گرفته و ادعا دارند جامعه را به کارخانه و شرکت تبدیل می‌کنند تا به رشد اقتصادی برسند که این اقدام را هم درست انجام می‌دهند.

بروکرات‌ها به طور درست و غلط برای اداره امور تجاربی کسب کرده‌اند و نمی‌دانند که دنیا از عرصه کشاورزی عبور به عرصه دانایی و علم رسیده و این افراد کمتر به نوآوری خلاق توجه دارد

او خاطر نشان کرد: این بروکرات‌ها به طور درست و غلط برای اداره امور تجاربی کسب کرده‌اند و نمی‌دانند که دنیا از عرصه کشاورزی عبور به عرصه دانایی و علم رسیده و این افراد کمتر به نوآوری خلاق توجه دارد و در نتیجه این روند در ایران سالاری یک سد و مانع برای استفاده از راه حل‌های اداره کشور وجود دارد.

نگاهداری اضافه کرد: اما در نگاه اسلامی بستر و پیشران اصلی نهاد علم است ما همواره می‌گوییم ایران را به مدرسه و دانشگاه و نه کارخانه تبدیل می‌کنیم. در اسلام آنچه مهم است تربیت انسان‌های عالم و فرهیخته است و هر چه جامعه را در نهاد و بستر پژوهش تربیت کردیم یعنی در افراد در بستر علم تربیت شده‌اند. در غیر این صورت از دین فاصله گرفتیم.

وی با اشاره به اینکه شرایط دنیا به گونه ای پیچیده شده که دیگر نمی‌توان این پیچیدگی را به سرمنزل مقصود رساند مگر با پژوهش افزود: در دنیا حکمرانی به سمتی رفته که فناوری‌های نو پدید شکل گرفته و این پیچیدگی با اتکا به علم و فناوری به سر منزل مقصود می‌رسد اما در ایران پژوهش‌ها در تصمیم گیری ها منشا اثر قرار نمی‌گیرند در حالیکه این یک الزام است و ناچار به رویکرد پژوهشی هستیم.

امروز مدیرانی بر سر کار هستند که تخصص لازم برای اداره امور کشور ندارند و کم بهره در دانایی و دانش هستند و این وضعیت به اِشکال نهادی در کشور برمی گردد

نگاهداری تاکید کرد: امروز مدیرانی بر سر کار هستند که تخصص لازم برای اداره امور کشور ندارند و کم بهره در دانایی و دانش هستند و این وضعیت به اِشکال نهادی در کشور برمی گردد. ساز و کار نهادینه در کشور برای تربیت مدیران متخصص وجود ندارد و در نتیجه آدم هایی بر سر کار آمده‌اند که بیشتر به درد کسب قدرت می خورند و جایگاه‌ها خالی از افراد متخصص هستند و از افرادی در دوران کسب قدرت کمک کردند استفاده شده و این افراد مهارت اداره قدرت را ندارند و نه تنها به درد کسب قدرت می‌خورند.

وی گفت: مانع دیگر برای استفاده از نتیجه پژوهش، تعارض منافع است که در آن فساد هم وجود دارد و دست‌های مختلف در کار هستند مانند موضوع واردات خودرو در حالی که مسئولان متعددی بر آن اصرار دارند اما واردات خودرو در نهایت به سرانجام نمی‌رسد.

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس تاکید کرد: با پدیده تسخیر دولت مواجه هستیم به طوریکه افراد در تصمیم گیری‌ها نفوذ دارند و به نوعی مسیر را از اجرای ماموریت منحرف به منافع خود تغییر می‌دهند.

نگاهداری تصریح کرد: در برخی از سازمان ها مدیریت ها آزمون و خطا است. این یکی از موانع است که باید ساز و کار لازم را برای تربیت افرادی فراهم شود که مهارت اداره قدرت را داشته باشند.

کد خبر: ۳۱۶٬۴۰۷

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha