به گزارش بازار، درکل چین میخواهد به تأمینکننده غالب هواپیماهای عمودپرواز الکتریکی (eVTOL) در کشورهای درحال توسعه آسیا و حتی کشورهای توسعهیافته مانند ژاپن تبدیل شود.
براساس گزارش Robb Report، برای رسیدن به ۱۰۰ هزار خودرو پرنده در چین، این صنعت مسیری طولانی برای ساخت تأسیسات و زیرساختهای مختلف دارد اما اکنون نیز این کشور به سایر کشورهای آسیایی نفوذ کرده است. برای مثال AutoFlight، سازنده چینی محصولات eVTOL، هفته گذشته یکی از نمونههای اولیه خود را اولین بار با همکاری سازمان غیرانتفاعی هوافضا MASC در ژاپن به پرواز درآورد.
۱۰۰ هزار خودرو پرنده در چین
«اتحادیه اقتصاد پرواز در ارتفاع پایین» چین اعلام کرد این کشور میتواند تا سال ۲۰۳۰ بیش از ۱۰۰ هزار پهپاد دوربرد و eVTOL برای حملونقل بار، خودروهای پرنده شخصی یا تاکسی هوایی داشته باشد. اکنون نیز پهپادهایی که میتوانند محمولهها را در ارتفاعات حدود ۳ هزار پایی تا مسافت هزار و ۶۰۰ کیلومتر حمل کنند، درحال آزمایش هستند.
البته انتظار میرود هواپیماهای بدون سرنشین بخش عمدهای از ترافیک هوایی را تشکیل دهند. همچنین سوای استفادههای شخصی، eVTOLهای چین برای خدمات پزشکی و اورژانسی نیز قابل استفاده خواهند بود.
هنوز نمیدانیم که آیا چین واقعاً میتواند تا سال ۲۰۲۳ به ۱۰۰ هزار وسیله نقلیه الکتریکی پرنده دست یابد یا خیر؛ بااینحال چین اولین کشوری است که eVTOLها را بهعنوان صنعتی درحال رشد هدف قرار داده و دولت روی آن سرمایهگذاریهای زیادی کرده است. از سویی تدوین مقررات لازم برای رسیدن به چنین دورنمایی سرعت گرفته است.
پیشتر نیز شرکت چینی سازنده خودرو برقی XPeng اعلام کرد خودرو پرنده Land Aircraft Carrier را تا سال ۲۰۲۶ برای عموم عرضه خواهد شد.
نظر شما