۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۶
درخواست قطعه سازان تامین مواداولیه یارانه‌ای| ضررهای که مونتاژ خودرو به کشور وارد کرد
بازار از نشست قطعه ساران گزارش می دهد؛

درخواست قطعه سازان تامین مواداولیه یارانه‌ای| ضررهای که مونتاژ خودرو به کشور وارد کرد

بیگلو، دبیر انجمن سازندگان قطعات خودرو کشور گفت: عدم توان رقابتی قطعه سازان داخلی در بازارهای جهانی ناشی از فقدان قیمت یارانه‌ای مواد اولیه برای تولیدکنندگان است.

امید محمدی، بازار: صبح امروز نشست خبری با موضوع بررسی آخرین وضعیت صنعت قطعه‌سازی خودرو، موانع، مشکلات، و ارائه راهکارهای موثر در محل انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو کشور با حضور اعضای هیئت‌مدیره این انجمن و اصحاب رسانه برگزار شد. یکی از محورهای اصلی این نشست، نامه‌ی بیش از ۱۰۰ قطعه‌ساز بزرگ کشور به رئیس‌جمهور بود که در آن به معضل واردات قطعات خودرو از چین اشاره شده است، در ادامه بخشی از درخواست های این نشست را از نظر خواهید گذراند؛

در گردهمایی اخیر، بیش از ۲۰۰ قطعه‌ساز از مجموع ۸۰۰ عضو انجمن حضور داشتند و نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور محترم تهیه شد تا برای حل مشکلات صنعت خودرو اقداماتی صورت گیرد

نامه قطعه سازان به رئیس جمهور

حسین اخوان نایب رئیس هیئت مدیره انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو کشور در ابتدای این نشست گفت: «صنعت خودرو، به‌عنوان یکی از صنایع پیشران کشور، بیش از ۶۰ سال پیش پایه‌گذاری شده و باوجود پیشرفت‌هایی که داشته، با چالش‌هایی مواجه است. این صنعت ریشه‌دار می‌تواند در صورت بهبود شرایط، زمینه‌ساز صادرات نیز باشد.»

وی در ادامه افزود: «در گردهمایی اخیر، بیش از ۲۰۰ قطعه‌ساز از مجموع ۸۰۰ عضو انجمن حضور داشتند و نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور محترم تهیه شد تا برای حل مشکلات صنعت خودرو اقداماتی صورت گیرد. بخشی از این مشکلات با انتصاب آقای فرشاد مقیمی به عنوان رئیس هیئت عامل ایدرو و پیگری برگزاری جلسات مشترک وزارت صمت با هر دو انجمن قطعه سازان آغاز شده و برخی اقدامات مانند اصلاح قیمت نیز در دستور کار قرار گرفته است.»

درخواست قطعه سازان تانین مواداولیه یارانه‌ای| ضررهای که مونتاژ خودرو به کشور وارد کرد

اخوان تأکید کرد: «مسائل مهمی مانند افزایش قیمت‌ها، ترخیص قطعات از گمرک، و تخصیص ارز نیازمند اقدام فوری هستند. افزایش قیمت قطعات، گرچه مشکلاتی ایجاد کرد، اما می‌تواند محرک تولید و کاهش اختلاف قیمت خودرو از کارخانه تا بازار باشد. همچنین، با کاهش ۶ درصدی تولید خودرو نسبت به سال گذشته، نیاز است تا نقدینگی مورد نیاز قطعه‌سازان به‌موقع تأمین شود.»

درخواست قطعه سازان تانین مواداولیه یارانه‌ای| ضررهای که مونتاژ خودرو به کشور وارد کرد

این عضو هئیت مدیره انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو کشور درباره تعهدات مالی گفت: «خودروسازان قول داده‌اند تا پایان ماه جاری حدود ۱۰۰ همت از مطالبات قطعه‌سازان را پرداخت کنند، اما بیش از ۳۰ همت از این مطالبات بالای ۱۲۰ روز تأخیر دارد.»

اقدامات مثبت ایدرو برای حل مشکلات صنعت خودرو

فرهاد بهنیا سخنگو انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو کشور به عنوان سخنران دوم این نشست گفت: «همایش امروز به‌دلیل شرایط دشوار قطعه‌سازی برگزار شد. اقدامات مناسبی در جلسات اخیر انجام شده است، اما اگر مدیریت افزایش قیمت‌ها به‌درستی انجام نشود، ممکن است نارضایتی عمومی ایجاد شود. اختلاف قیمت بین بازار و کارخانه نیز یکی از مشکلات جدی است.»

وی با اشاره به اقدامات مثبت فرشاد مقیمی رئیس هیئت عامل ایدرو، افزود: «در جلسه ۷ آذرماه، تخصیص ۸ همت به خودروسازان برای کنترل واردات قطعات و بهبود شرایط قطعه‌سازی مطرح شد. اما هنوز اجرای کامل این تصمیمات در هاله‌ای از ابهام است.»

درخواست قطعه سازان تانین مواداولیه یارانه‌ای| ضررهای که مونتاژ خودرو به کشور وارد کرد

منابع ارزی که برای مونتاژ خودروهای چینی صرف شده، می توانست سبب ایجاد ایرانخودرو و سایپا دیگری شود

منابع ارزی که می توانست ایران خودرو و سایپا جدیدی خلق کند

مازیار بیگلو، دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو کشور به عنوان سخنران پایانی این نشست گفت: «افزایش قیمت‌ها در چرخه‌ای باطل قرار گرفته و نهایتاً فشار آن به مصرف‌کننده وارد می‌شود. طی ۱۸ ماه گذشته هیچ افزایش قیمتی در خودرو صورت نگرفت، درحالی‌که مواد اولیه به‌طور متوسط ۲۰۰ درصد گران شده‌اند. این موضوع موجب نارضایتی عمومی و اختلال در تولید شده است.»

وی افزود: «مشکلاتی مانند گران‌تر بودن مواد اولیه داخلی نسبت به نرخ جهانی و ایجاد رانت ارزی سبب شده خرید قطعات از چین مقرون‌به‌صرفه‌تر از تولید داخلی باشد. این موضوع مستلزم بازنگری در سیاست‌های ارزی و حمایتی است.»

بیگلو در پاسخ به سوال خبرنگار بازار مبنی بر اینکه صنعت زدایی با محور مونتاژ خودروهای چینی در جاده مخصوص رخداد، اظهارداشت: «چینی‌سازی و مونتاژ خودرو هیچ منفعتی برای صنعت خودرو کشور ندارد و تنها منجر به خروج ارز می‌شود. نیمی از ارز تخصیص‌یافته به صنعت خودرو به مونتاژی‌ها اختصاص یافته است، درحالی‌که می‌توانستیم این منابع را برای تقویت خودروسازان داخلی استفاده کنیم. منابع ارزی که برای مونتاژ خودروهای چینی صرف شده، می توانست سبب ایجاد ایرانخودرو و سایپا دیگری شود.»

دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو کشور در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار این رسانه مبنی بر مشکلات ساختاری در تامین مواد اولیه، توضیح داد: «در کشور ما، برخلاف کشورهای چین، کره جنوبی، هند، و ترکیه، مواد اولیه با قیمت‌های یارانه‌ای به تولیدکنندگان عرضه نمی‌شود. این سیاست نادرست باعث شده توان رقابتی قطعه‌سازان داخلی کاهش یابد و امکان صادرات از دست برود.»

در پایان، سخنرانان بر لزوم یکسان‌سازی نرخ ارز، ارائه یارانه به مواد اولیه داخل برای تولیدکنندگان صنایع و کاهش وابستگی به واردات تاکید کردند. همچنین، خواستار حمایت بیشتر از قطعه‌سازان داخلی و اصلاح سیاست‌های حمایتی شدند تا صنعت خودرو بتواند از چالش‌های فعلی عبور کرده و به جایگاه واقعی خود برسد.

کد خبر: ۳۱۵٬۶۶۸

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha