به گزارش بازار، محمدجواد ظریف در مقاله خود در فارن افرز با عنوان «ایران راه صلح را چگونه میبیند؟ | جمهوری اسلامی آماده مذاکرات است، حتی با آمریکا» به شرح دیدگاه های خود درباره مذاکره با غرب پرداخت. بخش هایی از مقاله ظریف به شرح زیر است:
- پزشکیان خواهان ثبات و توسعه اقتصادی در خاورمیانه است. او مایل به همکاری با کشورهای عربی همسایه و تقویت روابط با متحدان ایران است. با این حال، او همچنین به دنبال تعامل سازنده با غرب است. دولت او آماده مدیریت تنشها با ایالات متحده است، کشوری که بهتازگی رئیسجمهور جدیدی انتخاب کرده است. پزشکیان امیدوار است مذاکراتی برابر در خصوص توافق هستهای داشته باشد—و شاید فراتر از آن.
- این لحظهای تاریخی برای ثبات است که جهان نباید آن را از دست بدهد. تهران نیز قطعاً چنین نخواهد کرد [...] ایران با دولت جدید خود برنامه دارد روابط با کشورهای همسایه را بهبود بخشد تا یک نظم منطقهای ایجاد کند که ثبات، ثروت و امنیت را ترویج دهد. منطقه ما برای مدت طولانیای تحت تأثیر مداخلات خارجی، جنگها، درگیریهای فرقهای، تروریسم و [...] بوده است. برای مقابله با این چالشها، ما به دنبال ادغام اقتصادی، امنیت انرژی، آزادی ناوبری، حفاظت از محیطزیست و گفتگوی میان ادیان خواهیم بود.
- در نهایت، این تلاشها میتواند به یک ترتیب منطقهای جدید منجر شود که وابستگی خلیج فارس به قدرتهای خارجی را کاهش داده و بازیگران را تشویق کند که مناقشات را از طریق مکانیزمهای حل اختلاف حل کنند. برای این منظور، کشورهای منطقه میتوانند به دنبال امضای معاهدات، ایجاد نهادها، اجرای سیاستها و تصویب تدابیر قانونی باشند. ایران و همسایگانش میتوانند با الگو گرفتن از فرآیند هلسینکی شروع کنند که به تشکیل سازمان امنیت و همکاری در اروپا منجر شد.
- کنفرانس خلع سلاح هلسینکی سال ۱۹۷۵ برگزار شد و نتیجه اون بیانیهای بود که به نام بیانیه یا اعلامیه هلسینکی شناخته میشه. این کنفرانس در راستای کاهش تنشها در دوران جنگ سرد و برای ایجاد امنیت و همکاری بین بلوکهای شرق و غرب برگزار شد.
- یکی از مفاد اصلی بیانیه هلسینکی که توسط رهبرای ۳۵ کشور ازجمله آمریکا و شوروی به امضاء رسید، تشویق به کاهش تسلیحات و کنترل تسلیحاتی، بهویژه در مناطق حساس و مرزی بود!
نظر شما