بازار؛ گروه صنعت: در چند وقت اخیر برخی صنایع مانند کاغذ سازی با درآمدزایی مواجه شده اند، برخی شرکتها این مساله را ناشی از قطعی برق میدانند. مدیرعامل شرکت کاغذسازی پارس در گفتگو با خبرنگار بازار گفت: در ۵ ماه از ابتدای سال و از زمانی که سهمیه بندی برق برای صنایع آغاز شد ظرفیت تولید شرکت به حدود ۶۰ درصد رسید. همین کاهش ۴۰ درصدی در تولید منجر شد سودآوری شرکت به شدت افت داشته باشد.
مجید آوری فرد با بیان اینکه یک ژنراتور برق برای تأمین برق مورد نیاز تولید فراهم کرده ایم، افزود: این مساله منجر میشود در زمان قطعی برق از کاهش تولید جلوگیری شود.
او تاکید کرد: مشکل تولید در چند وقت اخیر تنها مربوط به بحث انرژی نبوده است. چراکه نرخ تأمین تسهیلات به قدری افزایش یافته که هزینههای شرکتها را بالا برده است. از طرف دیگر بانکها با افزایش تورم به تولیدکنندهها فشار میآوردند تا تسهیلات خود را تسویه کنند یا اینکه با نرخهای بالاتر استمهال کنند. همین مساله باعث شده تا شرکتی مانند کاغذ پارس در یک سال گذشته تسهیلاتش نصف شود. بر همین مبنا هیأت مدیره شرکت تصمیم گرفته تا با افزایش سرمایه از محل آورده به دنبال تأمین نقدینگی مورد نیاز باشد.
درحالی شرکت کاغذ پارس با کاهش تولید و سودآوری مواجه شده است که سایر شرکتهای کاغذی عملکرد نسبتاً بهتری داشته اند. از طرف دیگر این عملکرد ضعیف باعث شده تا نماد شرکت در بازار سرمایه نیز با افت بسیار شدیدی مواجه شود. به گونهای که از سال ۹۹ تاکنون این شرکت در تابلوی معاملات بورس بازدهی منفی ۸۵ داشته است. حتی در چند وقت اخیر که بازار کمی به روند مثبت برگشت این نماد رشد چندانی نداشته است.
بسیاری از سهامداران معتقدند که بازیگر سهم عمداً در حال سرکوب قیمت بوده و اجاره رشد به سهام نمیدهد. این مساله میتواند ناشی از این باشد که سهامداران عمده در حال فشار به سهامداران خرد برای خروج از سهم باشند. چراکه مدیرعامل این شرکت درباره ارزندگی نماد چکاپا اعتراف کرد که قیمت سهام آن بسیار ارزندهتر از رقمی است که معامله میشود.
نظر شما