۲۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۱
صفر تا صدِ «سرشماری کشاورزی»| یک طرح ملی در راستای تحقق توسعه
بازار گزارش می‌دهد؛ 

صفر تا صدِ «سرشماری کشاورزی»| یک طرح ملی در راستای تحقق توسعه

سمنان- سرشماری کشاورزی به همت ۱۰ دستگاه اجرایی از جمله جهاد کشاورزی، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، ارتباطات و فناوری اطلاعات و ... در استان سمنان در حال اجرا است. 

محمد حسین عابدی، بازار: هر ۱۰ سال یکبار در کشورمان سرشماری کشاورزی انجام می شود در نتیجه دوره قبلی این سرشماری در سال ۹۳ و دوره بعدی آن در سال ۱۴۱۳ خواهد بود سرشماری که می کوشد تا آمار داشته های کشاورزی از جمله باغات، مزارع، درختان مثمر، نهال ها و نهاستان ها و چاه های آب و استخرهای کشاورزی و ... را در اقصی نقاط کشور احصا کند.

مسئولان عقیده دارند که این آمارها به واسطه قرار گرفتن در اختیار برنامه ریزان و تصمیم سازان، در راستای توسعه اقتصادی کشورمان اثر بسیار مثبت دارد در نتیجه از کشاورزان درخواست شده تا با این رویداد همراهی لازم را داشته باشند اما در این گزارش تلاش داریم که به صفر تا صد این سرشماری و همچنین روند اجرایی و انتقاداتی که به آن می شود، بیاندازیم.

سرشماری به مدت ۴۵ روز ادامه دارد

استاندار سمنان در گفتگو با خبرنگار بازار، ضمن بیان اینکه سرشماری کشاورزی استان سمنان از هفته گذشته آغاز و تا بیست و چهارم آذرماه به مدت ۴۵ روز ادامه دارد، تاکید کرد: از همه کشاورزان درخواست می شود که با این طرح همراهی لازم را داشته باشند زیرا آمارهای احصایی از این طرح می تواند در عرصه تصمیم سازی بسیار موثر باشد.

دبیر اجرایی سرشماری کشاورزی سمنان: سرشماری یک طرح ملی و راهی موثر در راستای توسعه کشور است

سید محمد رضا هاشمی با بیان اینکه تمام زیرساخت های لازم برای برگزاری سرشماری کشاورزی در استان سمنان تهیه و تامین شده است، گفت: ده دستگاه اجرایی و خدماتی از جمله جهاد کشاورزی، مدیریت و برنامه ریزی، ارتباطات و فناوری اطلاعات و بخشداری ها و ... در این طرح همراهی مستقیم دارند تا بتوانیم بهترین نتیجه را کسب کنیم.

وی از انتخاب سرشماران و برگزاری دوره های آموزشی و کارکرد با تبلت های مخصوص در استان سمنان خبر داد و افزود: در روزهایی که از طرح می گذرد، بازدید ها و گزارش های واصله نشان می دهد که روند طرح در هشت شهرستان استان سمنان به خوبی صورت پذیرفته و مشکلی در این زمینه نخواهیم داشت.

صفر تا صدِ «سرشماری کشاورزی»| یک طرح ملی در راستای تحقق توسعه

۷۰ سرشمار به کارگیری شدند

مدیر اجرایی ستاد سرشماری عمومی کشاورزی استان سمنان در گفتگو با خبرنگار بازار، با بیان اینکه ۷۰ سرشمار در استان رسالت سرشماری کشاورزی را در شهرستان های مختلف بر عهده دارند، گفت: تمام این افراد دوره های آموزشی و توجیحی را گذرانده و در حال انجام وظیفه شان در استان سمنان هستند.

نادر مالکی از روند خوب حاکم بر این سرشماری خبر داد و ابراز کرد: ستاد سرشماری عمومی کشاورزی استان سمنان با حضور استاندار تشکیل و ده دستگاه اجرایی نیز عضو آن هستند، ابراز کرد: ۲۵۰ عامل اجرایی در مجموع در اجرای این طرح در استان سمنان همراهی و همکاری دارند.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان سمنان: تبلت آمارگیران به مرکز آمار ارسال می شود

وی با اشاره به اهمیت این طرح بیان کرد: سرشماری یک طرح ملی است و راهی موثر در راستای توسعه کشور و استان محسوب می شود لذا آحاد جامعه در ارایئه دقیق آمارها باید با این طرح همراهی داشته باشند زیرا سرشماری به نوعی یکی از زیربناهای تصمیم گیری در کشورمان محسوب می شود و از این بابت احصای آمارهای دقیق اهمیت بسیار زیادی دارد.

زیرساخت‌ها تامین شد

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان سمنان که مجموعه تابعه او وظیفه تامین ابزارها و ارتباطات مرتبط با سرشماری کشاورزی در این استان را نیز عهده دارد از تامین تجهیزات مورد نیاز برای سرشماری عمومی کشاورزی در این استان خبر داد و گفت: ارتقای زیرساخت های ارتباطی از اقدامات دیگر صورت گرفته در استان است

سید یاسر حسن پور با بیان اینکه اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان سمنان در مرحله اول به تأمین زیرساخت‌ها و تجهیزات مورد نیاز برای ستادهای سرشماری در سطح استان پرداخته که تأمین پهنای باند لازم برای تسهیل ارتباطات در ستادهای سرشماری را می توان از مهمترین اقدامات است، تاکید کرد: این سرشماری از ۱۲ آبان تا ۲۶ آذر ۱۴۰۳ در سراسر استان در دست برگزاری است و ادارات کل و دستگاه های اجرایی متعددی در آن دخیل هستند.

وی به هماهنگی‌های انجام شده با اپراتورهای ارتباطی اشاره کرد و اظهار داشت: این هماهنگی‌ها به منظور اجرای مؤثر طرح و اطمینان از کیفیت خدمات ارتباطی در زمان سرشماری صورت گرفته است از سوی دیگر باید تاکید کرد که اطلاعات سرشماری محرمانه است و کشاورزان برای همکاری با سرشماران نگرانی نداشته باشند.

صفر تا صدِ «سرشماری کشاورزی»| یک طرح ملی در راستای تحقق توسعه

اطلاعات محرمانه است

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان و عضو ستاد سرشماری کشاورزی سمنان با بیان اینکه ریز اطلاعات سرشماری عمومی کشاورزی محرمانه است و تأمین امنیت سایبری سامانه‌های مرتبط با جمع‌آوری اطلاعات سرشماری و حفاظت از داده‌های حساس جمع‌آوری شده نیازمند تامین امنیت لازم هستند، گفت: انجام فرآیند با استفاده از ابزار الکترونیکی در دست اجرا است.

حسن پور با بیان اینکه هماهنگی های لازم برای رجیستری تبلت‌های مورد استفاده در طرح آمارگیری انجام و این تبلت‌ها به مرکز آمار ایران ارائه خواهند شد و در فرآیند اجرای طرح و مراحل آمارگیری مورد استفاده قرار خواهد گرفت، گفت: اطلاعات موقعیت مکانی پیمایش ماموران سرشماری می تواند موجب شود نظارت دقیقی بر عملیات میدانی داشته باشیم.

آمارگیران صرفا به خود اظهاری بهره برداران کشاورزی می پردازند

وی با اشاره به راستی‌آزمایی شماره تلفن همراه بهره‌برداران با کد ملی آن‌ها نیز تأکید کرد که این اقدامات به منظور تسهیل فرآیند جمع‌آوری اطلاعات و افزایش دقت آمارها در بخش کشاورزی انجام می‌شود از سوی دیگر دقت در جمع‌آوری داده‌ها، زمینه‌ساز برنامه‌ریزی‌های بهتر و توسعه پایدار در بخش کشاورزی خواهد بود.

اطمینان به بهره برداران

دبیر ستاد ستاد سرشماری عمومی کشاورزی استان سمنان اما در گفتگو با خبرنگار بازار، ضمن بیان اینکه کشاورزان و بهره برداران کشاورزی مطمئن باشند که اطلاعات آنها محرمانه خواهد ماند، گفت: هیچ مسئله ای در خصوص مالیات یا یارانه و مسائل مرتبط با حساب های بانکی افراد در میان نیست و مردم با خیال راحت در این طرح همکاری داشته باشند.

رضا عبدالله زاده با بیان اینکه تمام سرشمار ها دارای لباس های فرم و کارت شناسایی هستند، ابراز کرد: کسانی که آمار را در اختیار آمارگیران قرار می دهند یعنی همان بهره برداران بخش کشاورزی استان می بایست اطلاعات دقیق و جامع و صحیح را ارائه کنند زیرا این آمارها در برنامه ریزی مسئولان ما بسیار اهمیت خواهد داشت.

وی با بیان اینکه ۱۷ درصد تولید ناخالص داخلی استان سمنان در بخش کشاورزی است و این نشان دهنده اهمیت اقتصاد کشاورزی محور در این استان دارد، افزود: ۴۵ هزار و ۴۰۰ بهره‌بردار کشاورزی در سمنان فعالیت دارند و به لحاظ تعداد بهره بردار استان سمنان در رتبه بیست و هشتم کشور قرار دارد و امسال انتظار می رود که آمارها دستخوش تغییر شده باشد.

صفر تا صدِ «سرشماری کشاورزی»| یک طرح ملی در راستای تحقق توسعه

خود اظهاری مبنای سرشماری است

روند اجرایی این طرح اما با اما و اگرهایی هم همراه است به خصوص اینکه اذعان می شود آمارگیران صرفا به خود اظهاری بهره برداران کشاورزی می پردازند و اصلا فرصت این را ندارند که تک تک باغ ها و مزارع و زمین های کشاورزی استان سمنان را سرک بکشند زیرا ۷۰ نفر بیشتر نیستند و استان سمنان نزدیک به ۵۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی دارد.

از جمله افرادی که این موضوع را تائید کرده یک کارشناس دستگاه عضو ستاد سرشماری در یکی از شهرهای استان سمنان است که البته نخواست نام خود را فاش کند وی با بیان اینکه مبنای اصلی و اساسی این طرح خود اظهاری است، ابراز کرد: آمارگیران با حضور در مکان های بهره برداران مانند باغ و مزارع از بهره بردار اطلاعاتی را دریافت می کنند و همان ها را ثبت می کنند لذا نه فرصت، نه نیروی انسانی و نه ابزار سنجش خود اظهاری وجود ندارد.

آمارها یکی از مهمترین مسائلی هستند که ما در برنامه ریزی به آنها نیاز داریم

این فرد با بیان اینکه مشکل اساسی دیگر طرح این است که مسئولان ما متاسفانه نگاه توسعه کمی دارند و در نتیجه توقع دارند که هر آماری که در هر سال داده می شود در سال دیگر بیشتر شود، می افزاید: برای مثال شما اگر در یک منطقه امسال ۳۰۰ تن زردآلو برداشت کرده اید توقع و انتظار مسئولان این است که در سال آتی ۳۲۰ تن شود البته منظور این نیست که خدایی ناکرده آمارها اشتباه است مقصود این است که این آمارها احتمالا واقعیت هایی را برملا خواهد کرد که با آمارهای چند سال اخیر تفاوت هایی احتمالا خواهد داشت.

چاره‌ای نیست!

تحقیقات خبرنگار بازار از برخی کارکنان جهاد کشاورزی نیز این موضوع را تصدیق می کند که اساساً چاره ای جز خود اظهاری هم نیست زیرا نیروی انسانی و امکانات اصلا جوابگو نیستند که هر فرد در هر باغ یکساعت زمان بگذارد و دانه دانه درختان هر باغ را بشمارد در نتیجه امکان دارد که آمارها در عین درست کاری همه مسئولان و سرشماران دارای مشکلاتی هم باشند.

به هر صورت باید گفت آمارها یکی از مهمترین مسائلی هستند که ما در برنامه ریزی به آن‌ها نیاز داریم و البته آمارگیری از پهنه وسیع استانی که ششمین استان ایران به لحاظ مساحت و بیست و هشتمین استان ایران به لحاظ بهره بردار است، کاری شبیه به معجزه می نماد که برگزاری آن به دست مسئولان استان سمنان قابل تقدیر است.

کد خبر: ۳۱۲٬۰۰۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha