به گزارش خبرنگار بازار، بهرام فلاحی بعدازظهر سهشنبه در گفتگو با خبرنگاران به میزبانی دفتر خود ضمن بیان اینکه پرورش ماهی یکی از مهمترین طرحهای جهاد کشاورزی برای ایجاد درآمدزایی و توسعه صادرات است، اظهار داشت: ۴۰ هزار بچه ماهی تیلاپیا در استخرهای پرورش ماهی استان سمنان رهاسازی شد.
وی با اشاره به اینکه این نوع ماهی تنها در ۱۴۰ کشور دنیا پرورش داده میشود، افزود: ماهی تیلاپیا از گروه ماهیان گرم آبی است که پرورش اینگونه از ماهیها نسبت به سایر آبزیان برای پرورش مزیتهای زیادی دارد.
افزایش تکثیر و پرورش ماهی تیلاپیا در استان سمنان
مدیر شیلات و امور آبزیان جهاد کشاورزی استان سمنان با تأکید بر اینکه ماهی تیلاپیا بومی آفریقا و دومین ماهی پرورشی در جهان بعد از کپور ماهیان است، تصریح کرد: این ماهی به علت مقاومت در برابر بیماریها و بینیازی از مواد دارویی در طول دوره پرورش بهعنوان آبزیان سبز نامیده میشوند.
فلاحی بابیان اینکه این نوع ماهیها در آبهای لبشور و غیرمتعارف امکان پرورش دارند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر چهار استان شامل سمنان، یزد، خراسان جنوبی و قم میتوانند ماهی تیلاپیا را در استخرهای خود پرورش دهند.
وی با اشاره به اقلیم استان سمنان و ظرفیت مطلوب استخر ذخیره کشاورزی و منابع آبی شور در این منطقه بیان کرد: در آینده شاهد افزایش تکثیر و پرورش ماهی تیلاپیا در استان خواهیم بود.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی سمنان با تأکید بر اینکه پرورش این ماهی در آینده میتواند نقش مؤثری در امنیت غذایی کشور داشته باشد، ابراز کرد: دوره رشد سریع و تراکمپذیری بالا، ضریب تبدیل مناسب و تکثیر آسان، بازارپسندی مناسب، فیله پذیری، ارزش غذایی مطلوب، نیاز آبی کمتر نسبت به سایر آبزیان و مقاومت نسبت به بیماریها از دیگر مزیتهای ماهی تیلاپیا محسوب میشود.
نظر شما