بازار؛ گروه راه و مسکن: پژمان جوزی رئیس و عضو هیأت مؤسس انجمن صنعت ساختمان در حاشیه مراسم چشمانداز صنعت ساختمان ایران در پاسخ به این پرسش که با توجه به تاکیدات رئیس جمهور به برنامه هفتم توسعه به نظر می رسد قرار است در برنامه هفتم توسعه به بخش خصوصی و بخش مسکن توجه ویژه ای شود. بخش مسکن و ساخت و ساز این روزها چه چالشی دارند؟ گفت: بخش خصوصی به کار خود آگاه و واقف است و دولت ، مجلس و حاکمیت باید طرح مساله کنند. بخش خصوصی از دولت فقط تسهیلگری می خواهد.
وی افزود: دولت در بخش مسکن باید نقش رگولاتوری داشته باشد. بخش خصوصی دولت و حاکمیت را به عنوان نهادهای نظارتی قبول دارد و باید هم وجود داشته باشند و اجرا باید توسط بخش خصوصی صورت بگیرد.
او ادامه داد: قوانین موجود از یک سوی و طولانی شدن دریافت مجوز برای ساخت و ساز موجب نابودی صنعت ساختمان میشود، بنابراین قوانین صنعت ساختمان نیازمند تغییرات اساسی است و قانون برنامه هفتم توسعه همچنان بر زمین مانده و جزئیات آن ابلاغ نمیشود.
جوزی در پاسخ به این پرسش که سرپرست معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد که اگر به وظایف خود خوب عمل کنیم و تولید مسکن را رونق دهیم ۱۵ سال دیگر نیازی به تولید مسکن نخواهد بود؟ گفت: به هیچ وجه اینطور نخواهد بود چرا که ما همواره به تولید مسکن نیاز خواهیم داشت. تنها صنعتی که همواره در حال رشد است بخش مسکن است چرا که جمعیت در حال رشد است. سیاست کشور به سمت پر جمعیتی است و بنابراین نیاز به تولید مسکن همواره وجود دارد.
او در پاسخ به این پرسش که چرا از سال ۹۶ به یکباره شاهد کاهش تولید مسکن بودیم؟ گفت: افزایش قیمت تمام شده مسکن، تسهیل گری نکردن، تامین اجتماعی، نظام مهندسی و شهرداری ها زور سازنده ها گرفته می شود. سازنده به جای اینکه در بخش مسکن سرمایه گذاری کند وارد بخش دیگری برای سرمایه گذاری می شود.
جوزی در پاسخ به این پرسش که ظاهرا این روزها سود سازنده های مسکن کاهش یافته است. آیا می توان یکی از دلایل کاهش تولید مسکن را عدم سود مناسب سازنده ها دانست؟ تاکید کرد: بحث سود بالا و یا پایین سازنده ها نیست. مهم است که همه بدانیم که سازنده ها دوست دارند که قیمت مسکن همواره ثابت بماند و هزینه های تمام شده کاهش یابد. پس گران شدن مسکن به نفع سازنده ها نیست.
رئیس و عضو هیأت مؤسس انجمن صنعت ساختمان با اشاره به اینکه باید نهادهای غیر کارآمد با حضور بخش خصوصی به نفع مردم ایران کنار بکشند چرا که رقابت سالم اصل اقتصاد است تصریح کرد: مسکنهای ۲۵ متری در شأن مردم ایران نیست و همانطور که گفتم تصدی مسکنهای مهر و نهضت ملی مسکن کار دولت نیست، زیرا تمام این فرآیندها باید به بخش خصوصی سپرده شود.
نیاز به نحقیق زیاد دارد اما هزینه ساخت در تهران بیش از ۵۰ درصد رشد داشته است
رئیس و عضو هیأت مؤسس انجمن صنعت ساختمان در پاسخ به این پرسش که هزینه ساخت مسکن نسبت به پارسال در تهران چقدر رشد داشته است؟ گفت: نیاز به نحقیق زیاد دارد اما هزینه ساخت در تهران بیش از ۵۰ درصد رشد داشته است.
بخش مسکن به هیچ وجه از تحریم ها و ورود اشخاصی مثل ترامپ تاثیر نخواهد گرفت. چرا که صنعت ساختمان ایران یک صنعت درون زا است
جوزی در پاسخ به این پرسش که آیا انتخاب ترامپ می تواند بر بخش مسکن تاثیرگذار باشد؟ گفت: اتفاقا بخش مسکن به هیچ وجه از تحریم ها و ورود اشخاصی مثل ترامپ تاثیر نخواهد گرفت. چرا که صنعت ساختمان ایران یک صنعت درون زا است. نه اینکه تاثیری نداشته باشد اما اینکه به واسطه تحریم، صنعت ساختمان دچار رکود شود اینطور نیست. بخش مسکن به دلیل تغییر ندادن قوانین دچار رکود می شود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا صنعت ساختمان در چند ماه گذشته از رشد نرخ دلار تاثیر گرفته است؟ افزود: نمی توان گفت بی تاثیر بوده است اما بسیار کم بوده است. در صنعت ساختمان خودکفا هستیم و تاثیر تحریم ها در بخش مسکن بسیار پایین و ناچیز است.
جوزی افزود: بخش خصوصی میدانست که نباید صنعت ساختمان را رها کند، زیرا این صنعت به یک متولی نیاز دارد تا همچنان یک صنعت باشد. نباید اجازه دهیم تا برخی قوانین صنعت ساختمان را نابود کند و نباید تصمیمگیری ها در این حوزه پشت درهای بسته صورت گیرد.
او با بیان اینکه باید قوانین قدیمی با قوانین درست و استاندارد جدید جایگزین شود ادامه داد: بخش خصوصی در سالهای گذشته همواره مورد بررسی قرار گرفته و آزمایش خود را با موفقیت طی کرد.
نظر شما