۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۲
بحران مالی نیسان با کمک میتسوبیشی مدیریت می‌شود؛ راهکار ژاپنی‌ها برای کمک به یکدیگر

بحران مالی نیسان با کمک میتسوبیشی مدیریت می‌شود؛ راهکار ژاپنی‌ها برای کمک به یکدیگر

بحران مالی نیسان باعث شده این خودروساز بزرگ ژاپنی برای فروش سهامش دست به دامان شریک خود، میتسوبیشی، شود.

به گزارش بازار، بحران مالی نیسان باعث شده این خودروساز بزرگ ژاپنی، دست به دامان شریک خود، میتسوبیشی، شود. بخشی از سهام نیسان به میتسوبیشی فروخته شد تا بدهی‌های نیسان پوشش داده شوند. نیسان همچنین ۹ هزار فرصت شغلی خود را حذف می‌کند. با حذف فرصت‌های شغلی تولید نیسان نیز در سطح جهان کاهش خواهد یافت. تمامی این اقدامات با هدف صرفه‌جویی در هزینه‌ها انجام می‌شوند.

بحران مالی نیسان بدون شک بر نحوه فعالیت این خودرو در آینده نیز تأثیر خواهد گذاشت. این شرکت مدتی پیش تصمیم گرفت ۳۰ مدل جدید وارد بازار کند اما با این مشکلات مالی احتمالاً برنامه تولید خودروهای جدید به تأخیر بیفتد. تولید نیسان ۲۰ درصد کاهش خواهد یافت که معادل ۵ میلیون دستگاه در سال است.

نیسان هنوز جدول زمانی را برای اخراج کارکنان یا کاهش ظرفیت تولید خود ارائه نکرده است. براساس توضیحات نیسان سود عملیاتی این شرکت در سه‌ماهه سوم ۲۰۲۴ به میزان ۸۵ درصد کاهش یافت. زیان خالص نیسان درحال‌حاضر به ۹ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ین یا ۶۰ میلیون و ۱۰۰ هزار دلار (۴۲۰۰ میلیارد تومان) رسیده است.

ابعادی از بحران مالی نیسان

فروش جهانی نیسان از ژوئیه تا سپتامبر، دوره تابستان ۲۰۲۴، به میزان ۲.۸ درصد کاهش یافته است. البته نیسان همچنان در ایالات‌متحده فروش مناسبی دارد و فروش آن فقط ۰.۲ درصد کاهش یافته است. بخش قابل‌توجهی از هزینه‌های نیسان صرف فروش خودروهای دپو شده در انبار نمایندگی‌ها شد. این شرکت ۱۶۷میلیون و ۷۰۰۰ هزار دلار به نمایندگی‌ها کمک مالی اعطا کرد تا خودروهای انباشته‌شده در نمایندگی‌هایش به فروش برسند.

تولید نیسان روگ (نیسان ایکس تریل) و نیسان فرانتیر در سپتامبر کاهش یافت؛ چراکه تعداد بسیار زیادی از این مدل‌ها در نمایندگی‌های نیسان انبار شده‌اند. نیسان از نمایندگی‌هایش خواسته خودروها را با ضرر بفروشند، موضوعی که به کاهش سودآوری این شرکت منجر شده است. مشخص نیست بین نیسان‌هایی که با ضرر فروخته می‌شوند، سهمی به خودروهای وارداتی به ایران نیز می‌رسد یا خیر.

«ماکوتو اوچیدا»، مدیرعامل نیسان، راهکار دیگری برای مدیریت هزینه‌ها مطرح کرده است. به گفته او، دستمزد کارکنان این شرکت ۵۰ درصد کاهش خواهد یافت. این اقدام نیز گامی برای مدیریت بحران مالی نیسان محسوب می‌شود. میتسوبیشی نیز حدود ۶۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ین (۴۴۸ میلیون دلار) صرف خرید بخشی از سهام نیسان کرد. البته نیسان اعلام کرده با شراکت ۲ همکار خود، میتسوبیشی و رنو، ادامه خواهد داد.

این شرکت محصولات جدید و تازه‌ای دارد که می‌توانند به معکوس‌کردن مشکلات مالی کمک کنند اما راه چالش‌برانگیزی پیش روی نیسان است. خودروسازان در سراسر جهان به‌دلیل افزایش رقابت، رکود تقاضا و افزایش هزینه‌ها با مشکل مالی مواجه‌اند.

کد خبر: ۳۱۱٬۶۳۳

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha