۲۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۰
خودروسازان ژاپنی یا فرانسوی، کدام یک قابل اعتمادتر هستند؟
بازار گزارش می دهد؛

خودروسازان ژاپنی یا فرانسوی، کدام یک قابل اعتمادتر هستند؟

ژاپن سر منشا زنجیره تامین صنعت خودرو و فرانسه وابسته به زنجیره تامین شرق آسیا است، بنابراین ژاپن شریک تجاری مطمئن تری برای آینده خودروسازان داخلی به شمار می آید.

علی میرزایی؛ بازار: به تازگی اخباری در خصوص حضور «غیررسمی» «پژو» در کشور منتشر شده است، برندی که احتمالا به کمک شرکای چینی مجدد به بازار کشور بازگردد. برند «پژو» نسبت به یک دهه گذشته وضعیت مالی غیرقابل اطمینان تری دارد. اگر روابط بین المللی کشور بهبود یابد و صنعت خودرو داخل بخواهد بار دیگر بخواهد شریک تجاری انتخاب کند، باید پارامترهای تغییرات فناوری و تحولات ژئوپلیتیکی را در نظر بگیرد. صنعت خودرو کشور تجربه همکاری با ژاپن و فرانسه را در کارنامه کاری خود دارد، اگر خودروسازان و متولیان این صنعت بخواهند شریک تجاری خارجی بین دو کشور مذکور را بار دیگر انتخاب کنند، باید با کدام یک وارد همکاری شوند؟ برای پی بردن به پاسخ این سوال در ادامه به قیاس صنعت خودرو هر دو کشور می پردازیم؛

فرانسه وابستگی بیشتری به زنجیره تامین جهانی دارد، این در حالیست که بسیاری از کشورها به زنجیره تامین ژاپن وابسته هستند. تولید سالانه خودرو در ژاپن تقریبا شش برابر فرانسه و صادرات آن نیز بیش از ۵ برابر بیشتر است

برتری صنعت خودرو ژاپن نسبت به صنعت خودرو فرانسه

صنعت خودرو ژاپن در قیاس با خودروسازان فرانسوی، تفاوت های چشمگیری دارد، این تفاوت ها ژاپن را به گزینه ای جذاب تر برای همکاری های بلند مدت با خودروسازان داخلی (درشرایط بهبودهای بین المللی) تبدیل کرده است. هرچند که صنعت خودرو فرانسه همچنان یکی از بازیگران جهانی اصلی در این صنعت است، اما از لحاظ پایداری و قابلیت اطمینان در برابر ژاپنی ها جایگاه ضعیف تری دارد. همکاری احتمالی مجدد صنعت خودرو کشور با خودروسازان فرانسوی منجربه وابستگی شدید به زنجیره تامین جهانی می شود. اما شراکت با ژاپنی ها می تواند ریسک وابستگی به زنجیره تامین را کاهش دهد.

بازار خودرو فرانسه در زمینه پذیرش و فروش خودروهای تمام برقی عملکرد خوبی از خود نشان داده، اما این موفقیت عمدتا به حمایت ‌های دولتی و تقاضای داخلی متکی است. در مقابل، صنعت و بازار خودرو ژاپن تمرکز خود را بر فناوری ‌های هیبریدی قرار و با پیشتازی شرکت‌ هایی مانند تویوتا و هوندا توانسته بازار جهانی این محصولات را در اختیار بگیرد. این راهبرد نه تنها سهم بازار ژاپن را افزایش، بلکه جایگاه آن را به عنوان یک پیشتاز فناوری تثبیت کرده است.

خودروسازان ژاپنی در حوزه تولید خودرو، صادرات، زنجیره تامین و تحقیق و توسعه (R&D) عملکرد قوی ‌تری نسبت به فرانسوی ها دارند. ارزش افزوده تولید خودرو در ژاپن حدود ۸۰ درصد(مشابه چین) است، در حالی که این رقم برای صنعت خودرو فرانسه زیر ۴۰ درصد است. به عبارت دیگر، فرانسه وابستگی بیشتری به زنجیره تامین جهانی دارد، این در حالیست که بسیاری از کشورها به زنجیره تامین ژاپن وابسته هستند. تولید سالانه خودرو در ژاپن تقریبا شش برابر فرانسه و صادرات آن نیز بیش از ۵ برابر بیشتر است. این موضوع نشان ‌دهنده توانمندی بالای ژاپن در تولید انبوه و مدیریت زنجیره تامین جهانی است که توسط شبکه‌ ای گسترده از تامین ‌کنندگان پشتیبانی می ‌شود. برخلاف فرانسه که بیشتر به همکاری‌ های اروپایی متکی است، خودروسازان ژاپنی توانسته زنجیره تأمین خود را متنوع و روابط قوی با کشورهایی نظیر کانادا، استرالیا و کشورهای جنوب شرق آسیا و تقریبا صادرات به کل جهان برقرار کند.

یکی دیگر از مزایای کلیدی ژاپن سرمایه‌ گذاری گسترده آن در تحقیق و توسعه است. شرکت‌ هایی مانند تویوتا و پاناسونیک پیشگام توسعه باتری ‌های جامد هستند که می ‌توانند آینده خودروهای برقی را متحول کنند. این سطح از تعهد به نوآوری، موقعیت رقابتی ژاپن را برای بلند مدت تضمین می ‌کند.

خودروسازان ژاپنی یا فرانسوی، کدام یک قابل اعتمادتر هستند؟

صنعت خودرو ژاپن از نظر همکاری‌ های بین ‌المللی نیز شریک قابل اعتماد تری نسبت به فرانسه محسوب می ‌شود. خودروسازان ژاپنی روابط مستحکمی با بازارهای کلیدی مانند آمریکا و جنوب شرق آسیا ایجاد کردند، در حالی که فرانسه بیشتر به اتحادیه اروپا وابسته و درگیر مشکلات مالی متنوع این اتحادیه است

خودروسازان ژاپنی قابل اعتمادتر هستند

صنعت خودرو ژاپن از نظر همکاری‌ های بین ‌المللی نیز شریک قابل اعتماد تری نسبت به فرانسه محسوب می ‌شود. خودروسازان ژاپنی روابط مستحکمی با بازارهای کلیدی مانند آمریکا و جنوب شرق آسیا ایجاد کردند، در حالی که فرانسه بیشتر به اتحادیه اروپا وابسته و درگیر مشکلات مالی متنوع این اتحادیه است. این وابستگی فرانسه به اتحادیه اروپا آن را نسبت به بحران ‌های اقتصادی منطقه آسیب‌ پذیرتر می ‌کند. اقتصاد اتحادیه اروپا با چالش ‌هایی مانند تورم بالا، بحران انرژی و وابستگی به واردات مواد خام مواجه است که می‌ تواند بر صنعت خودروسازی فرانسه اثر منفی بگذارد. در مقابل، اقتصاد ژاپن تا حد زیادی مستقل ‌تر عمل کرده و کمتر تحت تاثیر نوسانات اقتصادی جهانی قرار می‌ گیرد.

در نهایت، فرهنگ تجاری ژاپنی که مبتنی بر اعتماد بالا است، یکی دیگر از دلایل برتری این کشور محسوب می ‌شود. تعداد دفتر مرکزی شرکت‌ های بزرگ خودروسازی مستقر در ژاپن مانند تویوتا، هوندا و نیسان (هشت شرکت بزرگ دیگر خودروساز) نشان‌ دهنده قدرت صنعتی این کشور است. اما در مقابل صنعت خودرو فرانسه تنها دو شرکت بزرگ (رنو و استلانتیس) با چالش های متنوع مالی را داراست.

صنعت خودرو ژاپن روابط نزدیک‌ تری با آمریکا در معادلات جهانی دارد. اگر چه چین نقش مهمی در آینده صنعت خودروسازی ایفا خواهد کرد و شراکت با آن فرصت‌ ها و چالش‌ های بسیاری دارد، اما اگر بخواهیم شریکی غیر از چین انتخاب کنیم، شواهد نشان می‌ دهد که ژاپن گزینه ‌ای بسیار قابل اعتمادتر برای همکاری‌ های پایدار بلند مدت خواهد بود. تمرکز بر نوآوری، تنوع زنجیره تامین، تکنولوژی‌ های کلیدی دیجیتال، هوش مصنوعی، استقلال نسبی اقتصادی و جایگاه قوی ‌تر بین ‌المللی سبب شدند که ژاپن شریکی مطمئن ‌تر برای آینده صنعت خودرو ایران باشد.

کد خبر: ۳۲۱٬۱۲۶

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha