۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۵
سیاست خودروهای برقی دولت چهاردهم شفاف نیست| وضعیت مناسب فروش خودروهای برقی کرمان موتور
مدیرعامل شرکت خدمات شارژ در گفت و گو با بازار؛

سیاست خودروهای برقی دولت چهاردهم شفاف نیست| وضعیت مناسب فروش خودروهای برقی کرمان موتور

دمشقی، مدیرعامل شرکت خدمات شارژ مپنا به بازار گفت: تاکنون سیاست های برقی سازی دولت چهاردهم شفاف اعلام نشده، از همین رو تنوع واردات خودروهای برقی درآینده چالش ایجاد خواهد کرد.

امید محمدی؛ بازار: خودروهای برقی در دولت چهاردهم به ایستگاه توقف نزدیک شدند، برقی سازی حمل و نقل کشور در شرایط فقدان استراتژی، عدم اعلام بودجه مورد نیاز و نبود اسناد بالادستی در دولت سیزدهم آغاز و در دولت فعلی با سرنوشت ابتر مواجه شده است. شتاب برخی از شرکت ها برای شوآف واردات خودروهای برقی تا جای ادامه داشت که حتی یک دستگاه از محصولاتی که معرفی کردند به خیابان ها نیامد. اکنون اجرای این طرح براساس قاعده و قوانین نیازمند بازنگری و تدوین استراتژی های جدید توسط وزیر صمت برای حل بحران ناترازی انرژی در حمل و نقل است، از همین رو جهت بررسی وضعیت برقی سازی حمل و نقل در کشور با «عادل دمشقی» مدیرعامل شرکت خدمات شارژ مپنا به گفت و گو پرداختیم؛

* در دولت چهاردهم سیاست های برقی سازی حمل و نقل اعلام شده است؟ آیا وزارت صمت در این دولت علاقه ای به تداوم مسیر برقی سازی دارد؟

تاکنون سیاست های برقی سازی دولت چهاردهم شفاف اعلام نشده، علیرغم پیگیری های که از وزارت صمت انجام دادیم؛ برخی از کمیته های مربوط به برقی سازی تشکیل نمی شود و سیاستی برای تداوم توسعه خودروهای برقی وجود ندارد. مجموعه ما براساس قراردادهای قبلی در حال توسعه زیرساخت های شارژ خودروهای برقی است. همزمان با این مساله شرکت های مانند کرمان موتور، مدیران خودرو، سایپا و ایرانخودرو به صورت محدود واردات خودروهای برقی را دنبال می کنند. جریان برقی سازی در کشور وابسته به وزیر صمت قبلی بود و با تغییر دولت، برنامه های برقی سازی نیز تغییر یافت.

در تعرفه های شارژ خودروهای برقی، نصب و راه اندازی شارژر منازل خودروهای پاک، بیمه، آتش نشانی و ایستگاه های شارژ عمومی خودروهای مذکور هنوز «بلاتکیلفی» وجود دارد

* در برنامه برقی سازی حمل و نقل چه بخش های دارای ضعف است که می تواند به برند «برقی سازی» آسیب وارد کند؟

در قوانین و اسناد بالادستی توام با الزامات اجرا کمبودهای جدی داریم؛ این مساله سبب ضربه به ماهیت خودروهای برقی و دلسردی مشتریان جهت استفاده از این محصولات می شود. در تعرفه های شارژ خودروهای برقی، نصب و راه اندازی شارژر منازل خودروهای پاک، بیمه، آتش نشانی و ایستگاه های شارژ عمومی خودروهای مذکور هنوز «بلاتکیلفی» وجود دارد.

سیاست خودروهای برقی دولت چهاردهم شفاف نیست| وضعیت مناسب فروش خودروهای برقی کرمان موتور

تنوع بسیار زیاد واردات خودروهای برقی به کشور بیانگر فقدان سیاستگذاری صحیح در حوزه خدمات پس از فروش است

* در طرح واردات خودروهای برقی شاهد تنوع سبد محصولات هستیم، این مساله می تواند در درازمدت چه چالشی ایجاد کند؟

تنوع بسیار زیاد واردات خودروهای برقی به کشور بیانگر فقدان سیاستگذاری صحیح در حوزه خدمات پس از فروش است. متاسفانه تنوع باتری و موتورهای این خودروها در آینده نزدیک چالش جدی در تامین و ارائه خدمات پس از فروش ایجاد می کند. در طرح واردات خودروهای برقی شرکت های فعالیت داشتند که هیچ سابقه ای حتی در زمینه خودروهای بنزینی نداشتند. در شرکت های معتبر خودرویی نیز هنوز در تعمیرات، تهیه دستگاه ها و ابزارهای عایق، تجهیزات تست و فرآیند ارائه خدمات به خودروهای برقی ضعف وجود دارد و این مسائل سبب نگرانی از آینده خودروهای برقی خواهد شد.

تعداد کل خودروهای برقی که اکنون در خیابان های کشور حضور دارند کمتر از ۲ هزار دستگاه است

* وضعیت فروش خودروهای برقی در کشور تاکنون چگونه بوده است، آیا آماری از تردد این محصولات در خیابان ها دارید؟

وضعیت فروش خودروهای برقی در شرکت زیرمجموعه مپنا خوب نیست، اما در حال حاضر کرمان موتور به دلیل سیاست های تشویقی وضعیت مناسبی در خودروهای برقی دارد. ایران خودرو و سایپا در عرضه این خودروها به بازار موفق نبودند، تعداد کل خودروهای برقی که اکنون در خیابان های کشور حضور دارند کمتر از ۲ هزار دستگاه است. البته شرکت مدیران خودرو توانسته در سال جاری ۵ هزار دستگاه خودرو هیبریدی پلاگین به بازار عرضه کند.

* به نظر شما سیاست توسعه خودروهای پاک در وزارت صمت دولت چهاردهم به سمت خودروهای برقی همسو با جریان جهانی خواهد بود یا به طرف خودروهای هیبریدی حرکت خواهد کرد؟

باتوجه به تحولات اخیر جهانی و پیروزی ترامپ با همراهی ایلان ماسک پیش بینی در مورد آینده خودروهای برقی در آمریکا سخت شده است، البته در این میان چین مسیر برقی سازی خود را ادامه خواهد داد. اما در کشور ما باتوجه به اسنادی که در دولت منتشر شده، احتمالا متولیان به سمت واردات خودروهای پلاگین هیبرید حرکت کنند. تعمیر و نگهداری یا تولید این خودروها در کشور به دلیل تکنولوژی بالا و فقدان زیرساخت ها چالش های جدی خواهد داشت. همانطور که پیشتر اشاره داشتم، وزیر صمت برنامه روشنی برای خودروهای برقی ندارد و نکته جالب اینجاست که اظهار نظر وزیر نیرو از وزیر صمت در زمینه خودروهای برقی بیشتر است. توسعه خودروهای برقی در کشور ما نیازمند تعریف استانداردها، تعیین کیفیت ها و ایجاد نهادهای مرج توام با همراهی مردم است.

کد خبر: ۳۱۱٬۶۳۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha