۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۶
دولت نماینده ویژه در صنعت خودرو معرفی کند| وزیر صمت سیاست های خودرو را تعیین کند
یک عضو کمیسیون صنایع خانه ملت در گفت و گو با بازار؛

دولت نماینده ویژه در صنعت خودرو معرفی کند| وزیر صمت سیاست های خودرو را تعیین کند

رستمی، عضو کمیسیون صنایع و معادن خانه ملت به بازار گفت: باتوجه به ابرچالش صنعت خودرو براساس اصل ۱۲۷ قانون اساسی، رئیس جمهور نماینده ویژه در این صنعت برای اتخاذ تصمیم واحد معرفی تا مشکلات حل شود.

امید محمدی؛ بازار: عرضه خودرو در بورس محل اختلاف جدید دولت و جاده مخصوص شده است، فقدان تدوین استراتژی و نبود سند بالادستی در نظام قیمت گذاری سبب علاقمندی بیشتر دولتمردان به بحث تعیین قیمت ها شده است. شکاف قیمت خودرو از کارخانه تا بازار، رانتی را فراهم کرده که فقط دلالان از منتفع و مشتریان یا حتی خودروسازان با ضرر در این بازار مواجه هستند. باتوجه به پایان رسیدن «ماه عسل» دولت چهاردهم، زمان سیاستگذاری در صنعت خودرو توسط وزیر صمت فرارسیده است. هر نوع تعلل در انجام سیاستگذاری می تواند به زودی سبب التهاب در بازار خودرو شود، برای بررسی این موضوعات با محمد رستمی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی به گفت و گو پرداختیم؛

در کشور تصمیم گیری برای موضوعات واحد چالش برانگیز شده است، معتقدم عرضه خودرو در بورس می تواند به نفع مشتریان و خودروسازان باشد

* وزیر صمت هفته گذشته در حاشیه جلسه هیئت دولت اعلام کرده بود که خودرو نباید در بورس عرضه شود، از سوی خودروسازان به دلیل امکان کاهش زیان خواستار عرضه خودرو در بورس هستند، با این تفاسیر آیا خودرو جهت فروش باید به بورس کالا برسد؟

در کشور تصمیم گیری برای موضوعات واحد چالش برانگیز شده است، معتقدم عرضه خودرو در بورس می تواند به نفع مشتریان و خودروسازان باشد. البته عرضه خودرو در بورس مزایا و معایبی دارد که اگر عیوب آن رفع شود، اثر گذاری قابل توجهی خواهد داشت. اگر «سید محمد اتابک» وزیر صمت مخالف انجام این موضوع است، راهکار دیگری را اجرا کند.

* به معایب عرضه خودرو در بورس اشاره داشتید، این عیوب چیست و دولتمردان باید چه اقدامی انجام دهند؟

نباید بورس فرصتی برای برخی از خودروسازان شود که با عرضه قطره چکانی بخواهند قیمت محصولاتشان را به چند برابر افزایش دهند، عرضه قطره چکانی منجربه عدم تعادل عرضه و تقاضا خواهد شد. اگر دولتمردان به عنوان مجری سیاستگذاری صحیحی در این خصوص انجام دهند تا چارچوب عرضه در بورس ضربه ای به بازار نزند، این شیوه فروش بهترین فرصت برای کنترل و کاهش قیمت خودرو در بازار است.

* در بحث خودروهای وارداتی تا چه زمانی باید شاهد عرضه قطره چکانی و محدودیت در واردات بود؟

وزیر صمت مصمم به افزایش تیراژ واردات خودرو بود، سیاستگذاران صنعتی باید توجه داشته باشند که افزایش تیراژ واردات سبب خروج ارز می شود؛ لذا باید ارز مورد نیاز انجام این مهم به درستی تامین شود. بیشترین حجم واردات خودرو در اواسط دهه ۹۰ خورشیدی با تیراژ ۱۰۷ هزار دستگاه انجام شد، بنابراین تجربه واردات با تیراژ بالا در کشور وجود دارد. در بازار برای مشتریان نباید محدودیت ایجاد کرد و باید حق انتخاب به متقاضیان جهت خرید خودروهای خارجی و داخلی مشروط بر عدم اختلال در عرضه، داده شود.

دولت نماینده ویژه در صنعت خودرو معرفی کند| وزیر صمت سیاست های خودرو را تعیین کند

* چرا در کشور موضوع عرضه و قیمت گذاری خودرو طی ۵ سال اخیر با سیاستگذاری اصولی حل نشده است؟

مشکل اصلی خودرو در کشور تبدیل این محصول مصرفی به کالای سرمایه ای است، متاسفانه این معضل در واردات و تولید خودرو دیده می شود. اگر دولت چهاردهم بتواند با اعمال سیاستی خودرو را به کالای مصرفی بازگرداند، مشکلات این بازار حل خواهد شد. در گذشته نه چندان دور شاهد عرضه خودرو توسط شرکت ها به صورت لیزینگ جهت خرید مشتریان بودیم، اما اکنون مشتریان به محض خرید خودرو آن را دپو تا در کوتاه مدت سود آنی کسب کنند.

تاکنون اقدام مثبتی که سبب حل مشکلی شده باشد از سید محمد اتابک به عنوان وزیر صمت ندیدم، هرچند که زمانی برای بررسی چالش ها به وزیر صمت داده بودیم و اکنون هنگام تصمیم گیری و سیاستگذاری است

* باتوجه به اینکه ماه عسل دولت به پایان رسیده، آیا عملکرد وزیر صمت مورد تایید کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی است؟

تاکنون اقدام مثبتی که سبب حل مشکلی شده باشد از سید محمد اتابک به عنوان وزیر صمت ندیدم، البته که کمیسیون صنایع و معان خانه ملت نیز در حال ارزیابی نامبرده است. هرچند که زمانی برای بررسی چالش ها به وزیر صمت داده بودیم و اکنون هنگام تصمیم گیری و سیاستگذاری است، معمولا مدت کوتاهی نیاز است تا دولتمردان با چالش و حوزه ها آشنا شوند پس از آن باید به سیاستگذاری بپردازند.

با توجه به تفاوت دیدگاه وزارت صمت، شورای رقابت، خودروسازان و مجلس شورای اسلامی، بهتر است که یک فرد با اختیارات کامل برای اتخاذ یک تصمیم واحد از سوی رئیس دولت به عنوان نماینده ویژه در صنعت خودرو معرفی شود

* برای حل چالش های صنعت خودرو نیاز است که دولت نماینده ای علاوه بر وزیر صمت در این حوزه داشته باشد؟

پیشتر در کمیسیون صنایع و معادن خانه ملت میزبان یکی از معاونین وزرا بودیم، در این جلسه که به چالش های انرژی پرداختیم به معاون دعودت شده پیشنهاد دادم که رئیس جمهور محترم براساس اصل ۱۲۷ قانون اساسی که این اجازه را دارد تا در هر حوزه ای نماینده ای ویژه داشته باشد، بنابراین در حوزه انرژی یک نماینده معرفی کند. از همین رو با در نظر گرفتن ابرچالش صنعت خودرو و با توجه به تفاوت دیدگاه وزارت صمت، شورای رقابت، خودروسازان و مجلس شورای اسلامی، بهتر است که یک فرد با اختیارات کامل برای اتخاذ یک تصمیم واحد از سوی رئیس دولت به عنوان نماینده ویژه در صنعت خودرو معرفی شود؛ نماینده ویژه رئیس جمهور در صنعت خودرو می تواند وزیر صمت باشد.

کد خبر: ۳۱۱٬۳۱۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha