سید کریم داوودی، در گفت و گو با بازار و در پاسخ به این سوال که آیا نهضت ملی مسکن توانست به وضعیت این صنعت در اصفهان کمک کند یا خیر، اظهار کرد: این موضوع از یک طرف به نفع این صنعت بود اما از سویی دیگر به واسطه اینکه ۱۰۰ در صد دولتی است انبوه سازان را دچار مشکل کرد.
وی ادامه داد: سیاستگذاری مسکن در سطح کلان باید به سمت و سویی هدایت شود که بخش خصوصی هم بتواند در این میدان فعالیت کرده و خدمات رسانی کنند به این معنا که آسیب نبیند و بتواند زنده و پویا باشد.
نائب رئیس انجمن انبوه سازان اصفهان با اشاره به اینکه اصفهان شهری مهاجرپذیر محسوب می شود و به همین خاطر نیازمند ساخت و سازهای بیشتری است، اضافه کرد: ساخت بافت های ناکارآمد در بیابان های شهر و در شهرهای حاشیه ای مثل فولادشهر و بهارستان باعث می شود که اصفهان توسعه بیشتری پیدا کند در حالیکه زیرساخت های لازم وجود ندارد.
وی گفت: راه حل این است که دولت باید ساخت مسکن را در اختیار سازندگان حرفه ای قرار دهد چرا که تا زمانی که دولت خودش زمین را مشخص می کند و خودش هم وام می دهد و سازنده تنها یک پیمانکار صفر است موجب گران تر شدن مسکن می شود.
داوودی با اشاره به اینکه هزینه بالاسری یکی از عمدهمشکلات در بخش مسکن است، گفت: برای مردم و اقشار آسیبپذیر علاوه بر بیمه ساختمان در زمان صدور پروانه، یک رقم هفت درصدی نیز برای بیمه پیمانکاری لحاظ میکنند و ۱۰ درصد نیز رقم ارزشافزوده پیمانکاری است؛ هزینههای زیادی نیز برای خدمات زیربنایی وجود دارد که همه این ها را مردم باید بپردازند و این مسئله باعث شده است هزینه تمام شده برای مصرف کنندگان بیشتر شود و نتوانند از پس این موضوع برآیند.
نائب رئیس انجمن انبوه سازان اصفهان افزود: اگر وام و تسهیلات در اختیار بخش خصوصی یا خود مردم قرار گیرد و دولت حمایت های ویژه تری نسبت به این موضوع داشته باشد می توانیم امیدوار باشیم که مردم راحت تر صاحب خانه شوند.
نظر شما