به گزارش بازار، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد در این مراسم اظهار کرد: میزان بارندگی در استان یزد یک سوم متوسط بارندگی کشور است، این سرنوشت اقلیمی قابل تغییر نیست چرا که بارش های دوره ای و سالانه نتوانسته راهگشا باشد.
ویجواد محجوبی بر ضرورت سازگاری با کم آبی تاکید کرد و افزود: مدیریت مصرف آب وفاق تولید دانش و متقاعدسازی همه مردم و سیاستگذاران است و باید با صرفه جویی آب در همه بخشها و استفاده عادلانه و کارآمد و پایدار منابع محدود با اقدامات سازه ای و غیر سازه ای مصرف آب برای حفاظت از منابع آب برای نسل های آینده مدیریت کرد.
وی جشنواره سپاس آب را گامی در راستای تحقق این مهم برشمرد و افزود:ایده جشنواره سپاس آب در سال ۱۳۹۷ با رویکرد مدیریت مصرف آغاز شد و در مرداد سال ۱۳۹۸ و تیر ۱۴۰۱ برگزار شد و در هر مرحله سه ایده برتر مدیریت مصرف در هر یک از بخشهای شرب، صنعت و کشاورزی و ترویج انتخاب شدند.
ضرورت رعایت مسائل زیست محیطی
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد شاخصهای ارزیابی در هر بخش را بیان کرد و افزود: شاخصهای کارگروه تخصصی بخش شرب، استفاده از ادوات کاهنده مصرف، استفاده از آب خاکستری، کاهش مصرف آب نسبت به دوره های مشابه قبل، کاهش مصرف آب بدون کاهش مطلوبیت برای مصرف کنند، امکان اجرای طرح توسط سایر مشترکین، تاثیر اجرای طرح در کاهش هزینه های خانوار، نوآوری، خلاقیت و استفاده از فن آوری های روز و رعایت مسائل زیست محیطی است.
محجوبی شاخصهای ارزیابی کارگروه تخصصی بخش کشاورزی را ارتقاء بهره وری آب، بهبود عملکرد کمی و کیفی محصول، بالا بردن ارزش افزوده شرایط و کیفیت اجرای طرح، وسعت اجرای طرح، نوآوری و استفاده از فن آوری های روز، امکان اجرای طرح توسط سایر بهره برداران، رعایت الگوی کشت، منطقه رعایت قوانین و مقررات و مفاد مجوزها و پروانه های صادره نام برد.
وی همچنین شاخصهای ارزیابی کارگروه تخصصی بخش صنعت را نیز استفاده از تکنولوژیهای نوین در پروسه تولید به منظور کاهش مصرف آب، استفاده از سیستم های بازچرخانی آب باز استفاده از پساب تولیدی در مصارف صنعتی خط تولید سیستمهای خنک کننده و غیر صنعتی «فضای سبز و ...»، استفاده از منابع جدید و نامتعارف در تامین آب پروسه تولید، تصفیه پساب تولیدی در حد استاندارد آب شرب ، رعایت الزامات زیست محیطی و تلاش برای جلوگیری از آلودگی
آب، خاک و هوا اعلام کرد.
ضرورت مدیریت توزیع در کنار مدیریت مصرف
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب یزد نیز در این مراسم برضرورت مدیریت توزیع در کنار مدیریت مصرف تاکید کرد.
جلال علمدار گفت: از ۳۳۰۰ لیتر آب مصرفی استان در تابستان ۸۰۰ لیتر کمبود داشتیم که تامین آن از حوزه مدیریت مصرف خارج شده و نیازمند مدیریت توزیع است .
وی با بیان اینکه ۶۰ درصد از آب استان یزد خارج از حوزه تامین میشود، به طرح های مدیریت توزیع اشاره کرد.
کمبود آب مانع سرمایهگذاری در یزد
مدیرعامل موسسه کوثر یزد نیز در این مراسم بر ضرورت توجه به پساب تاکید کرد و افزود: موسسه کوثر اولینی مجموعهای است که تصفیه خانه تکمیلی پساب را اجرا کرد و با ایجاد فضای مناسب با استفاده از این آب، ریه تنفسی برای استان ایجاد کرده است.
غلامرضا منتظری توسعه صنعتی را تنها راهکار توسعه استان به دلیل محدودیتهای منابع نام برد و افزود: این شهر جهانی محکوم به توسعه صنعتی با عوارضی از جمله آلودگی شدید مواجه است که زیبنده آن نیست.
وی بر ضرورت توسعه صنایع کم آبخواه تاکید کرد و گفت: می توان با بهره گیری از منابع محدود آب مثلا برخی چاههای کشاورزی، واحدهای صنعتی کم آبخواه ایجاد کرد چرا که کمبود آب مانع سرمایه گذاری در استان شده است.
برتری یزد در اجرای طرحهای حوزه آب
مدیر روابط عمومی شرکت منابع آب ایران نیز در این مراسم برگزاری جشنواره سپاس آب را کار ارزشمندی برشمرد که در کنار سایر طرحهای فرهنگی حوزه آب از جمله طرح احیای آب زیرزمینی و طرح داناب برای مدیریت مصرف راهگشاست.
عبدالله اسکویی افزود: تلاش استان یزد در حوزه اجرای این طرحها ستودنی است و این استان را در جایگاه برتر کشور قرار داده است.
وی با اشاره به اجرای طرحهای منحصر به فرد مناظره آب و اجرای مسابقات دانش آموزان اعلام کرد: امید که این طرحها به عنوان الگوی ملی در کشور اجرا شود.
گفتنی است؛ در این مراسم از مقنیان برتر استان تجلیل به عمل آمد.
نظر شما