به گزارش بازار، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در نشست خبری خود، با بیان اینکه در حال حاضر در نخستین سال اجرای برنامه هفتم هستیم، لذا باید به اندازه همین سال انتظار داشته باشیم، تصریح کرد: بودجه در دو مرحله به مجلس شورای اسلامی ارائه میشود؛ ابتدا کلیات و در مرحله دوم اعداد و ارقام ارائه خواهد شد.
مهاجرانی گفت: تمام تلاش ما بر این است که ان شاءالله بتوانیم حداکثر آنچه را که در توان بودجه کشور است، برای آموزش و پرورش اختصاص دهیم. از سویی شاهد حضور هفتگی رئیس جمهور در جلسات آموزش و پرورش هستیم. رئیس جمهور برای رفع مشکلات آموزش و پرورش تمام توان خود را به کار گرفتهاست و راجع به ساخت مدارس برنامههای جدی دارد.
وی تاکید کرد: تمام تلاش دولت و وزیر آموزش و پرورش بر این هست که ان شاءالله بتواند آنچه را که حق آموزش و پرورش است محقق کند و به سمت عدالت آموزشی گام برداریم.
وی با اشاره موضوع پرستاران گفت: از وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خبری را برای پرستاران اعلام میکنم که انشاءالله موضوع ساعات اضافهکاری این عزیزان است که از کادر درمان ما هستند، بهزودی حل خواهد شد.
مهاجرانی در رابطه با شفافسازی بودجه امسال، اظهار کرد: باید اشاره کنم که در رابطه با ۴۲۰ همتی که مطرح شد، برخی از دستگاهها درآمد اختصاصی دارند. به طور کلی، بودجه دستگاهها معمولاً از دو قسمت تشکیل میشود که شامل درآمد عمومی و درآمد اختصاصی است. درآمد اختصاصی در واقع درآمدی است که دستگاهها کسب میکنند و باید آن را به دولت بازگردانند و سپس خودشان هزینه کنند. بنابراین، این ۴۲۰ همت در داخل درآمد اختصاصی است، به عنوان مثال در دانشگاه علوم پزشکی، این امر دیده شده و به این ترتیب تکلیف آن روشن خواهد شد.
وی در خصوص در با مزایایی که بریکس پی در دلارزدایی میتواند داشته باشد و آثار آن بر تجارت و همچنین کاهش تأثیر تحریمهای غرب بر ایران، عنوان کرد: پیمان بریکس متشکل از برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی بوده و همچنین ایران به عنوان یکی از کشورهایی است که به آن پیوسته است و برخی از کشورها نیز همچنان در صف پیوستن به آن قرار دارند.
ویادامه داد: این پیمان میتواند همچون سایر پیمانها، اتحادی را به وجود آورد که هم توان مبادلات را افزایش داده و هم در نهایت منجر به افزایش قدرت سیاسی، اقتصادی و طبیعی شود، لذا با توجه به اینکه ایران در سالهای تحریم، تجربه کافی را در مقابله با این تحریمها کسب کرده است، تلاش بر این است که این تجربه منتقل شود و سکوی ارتباطی یا پلتفرم طراحی شده نیز رونمایی شده است، اما باید به سازوکارهای اجرایی آن توجه شود.
سخنگوی دولت گفت: اینکه راهکار راهبردی که کشور دنبال میکند، به شدت بر تنشزدایی متمرکز است. یکی از راهها نیز، همانطور که قبلاً اشاره کردم، پیوستن به پیمانهای مشابه است که میتواند برای تنشزدایی در منطقه مورد استفاده قرار گیرد.
نظر شما