بازار؛ گروه بورس: پالایشگاه نفت پارس اولین تولید کننده محصولات روانکار در کشور است و انواع محصولات تولیدی آن در بازارهای داخلی و بین المللی سهم مناسبی در اختیار دارند. در حوزه تولید گریس، بزرگترین تولید کننده در خاورمیانه بوده و در خصوص تولید سایر روانکارها محصولاتی با کیفیت و مورد اعتماد در بازارهای داخلی و صادراتی ارائه میکند.
۴ پالایشگاه دیگر فعال در این صنعت، مانند نفت پارس از لوبکات استفاده کرده و انواع محصولات اصلی و فرعی مشابه نفت پارس را تولید می کنند. اما با توجه به قوانین داخلی و شرایط بازار جهانی نفت بازار رقابت در این صنعت فشرده و پیچیده بوده و نفت پارس طی سنوات اخیر توانسته است جایگاه خوبی در بازارهای داخلی و صادراتی کسب کند.
بخش عمده ای از محصولات اصلی شرکت از طریق تعویض روغنی ها به مصرف کنندگان نهایی ارائه می شود. در بخش فروش صنایع محصولات شرکت نفت پارس در صنایع مختلف کشور نظیر صنایع فولاد و ذوب فلزات صنایع سیمان شرکتهای خودرو سازی سبک و سنگین و خدمات پس از فروش آنها، صنایع دریایی صنایع نظامی، معادن صنایع لاستیک سازی، تولیدکنندگان فعال در صنایع ساختمانی و عمرانی صنایع، حفاری، نیروگاهها پالایشگاهها، صنایع ریلی و صنایع تولید بلور و شیشه صنایع بهداشتی و آرایشی صنایع هوایی و ... توزیع می شود.
وضعیت صورتهای مالی نفت پارس
ارزیابی صورتهای مالی شرکت نفت پارس با نماد شنفت نشان میدهد که درآمد عملیاتی شرکت در ۶ ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته بهبود داشته و از ۵۷۹۹ میلیارد تومان به ۷۳۳۳ میلیارد تومان رسیده است هرچند هزینه عملیاتی شرکت نیز از حدود ۳۸۰۰ میلیارد تومان به ۵۷۰۰ میلیارد تومان رسیده است. این رشد هزینهها که تحت تاثیر تورم و قیمت گذاری های دولت رخ داده منجر شده که سود عملیاتی شرکت تحت تاثیر قرار بگیرد. به طوری که در ۶ ماهه ۱۴۰۳ حدود ۱۳۰۰ میلیارد تومان سود این بخش بوده است.
هزینههای مالی شرکت در ۶ ماهه نخست سال جاری حدود ۲ هزار میلیارد تومان بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل تغییر چندانی ندارد. سود خالص عملیات در حال تداوم در نیمه نخست سال جاری ۱۰۰۰ میلیارد تومان میلیارد تومان ثبت شده است که با توجه به اینکه شرکت نفت پارس پروژه های سودآوری در دست اجرا دارد و چشمانداز صادراتی این شرکت سود کلانی را عاید آن خواهد کرد قطعا سود شرکت به روند صعودی خود در نیمه دوم سال ادامه خواهد داد.
صورتهای مالی شرکت حکایت از افزایش ارزش داراییهای شرکت به میزان ۱۰ درصد است و به ۳۷۰۰ میلیارد تومان رسیده است. سرمایه گذاری کوتاه مدت و بلندمدت شرکت تغییر نکرده و همچنین ۹۸۸ میلیارد تومان در شرکتهای زیرمجموعه و ۱۶۰ میلیارد تومان به صورت بلندمدت سرمایه گذاری کرده است
همچنین صورتهای مالی شرکت حکایت از افزایش ارزش داراییهای شرکت به میزان ۱۰ درصد است و به ۳۷۰۰ میلیارد تومان رسیده است. سرمایه گذاری کوتاه مدت و بلندمدت شرکت تغییر نکرده و همچنین ۹۸۸ میلیارد تومان در شرکتهای زیرمجموعه و ۱۶۰ میلیارد تومان به صورت بلندمدت سرمایه گذاری کرده است.
موجودی نقد شرکت نفت پارس به حدود ۹۰۰ میلیارد تومان رسیده که به نسبت سال گذشته حدود ۵۰ میلیارد تومان افزایش یافتهاست. به همین دلیل منابع لازم برای تامین مواد اولیه در اختیار شرکت قرار دارد. همچنین حقوق مالکانه سهام به ۴۰ هزار میلیارد تومان رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۱۸ درصد افزایش یافته است.
صنعت تولید روانکار مانند سایر صنایع همواره در حال تغییر و بهبود مستمر است. شرکت نفت پارس با نگاه به تحولات و پیش بینی نیازهای مشتریان و مصرف کنندگان، سعی در تداوم، حضور موثر و فعال در بازارهای داخلی و بین المللی دارد. شرایط سودآوری و شاخص های مرتبط با آن و همچنین ریسکها و موارد موثر بر عملکرد شرکت پیش بینی عملکرد سال ۱۴۰۳ بسیار دشوار و پر ابهام است.
تغییرات نرخ ارز در قیمت گذاری مواد اولیه اصلی، کاهش قیمت جهانی محصولات صادراتی، عدم کفایت اثرگذاری مجوز افزایش نرخ صادره از سوی سازمان حمایت در جبران هزینههای تولید و فروش محصولات شرکتهای روانکار تغییرات مداوم بخشنامهها و مقررات ارزی و گمرکی سیاستهای انقباضی بانک مرکزی و مشکلات رو به رشد نقدینگی همواره بر عملکرد شرکتهای فعال در این صنعت موثر بوده است. علی هذا، مدیریت شرکت با بهره گیری از سرمایه عظیم نیروی انسانی مجرب و متخصص و ظرفیتهای عملیاتی موجود و سایر منابع در دسترس سعی در محقق ساختن اهداف مندرج در نقشه استراتژی شرکت نفت پارس را دارد.
نظر شما